It's Okay Not To Be Okay

 


alhamdulillah...


Baru berjaya sudahkan semua episod 'It's okay not to be okay' (IONTBO).


Frankly speaking, I adore this drama a lot. It's deep like a good poem. Penuh dengan lapisan-lapisan makna untuk kita fikir dan cari pengajarannya. Tentang kehidupan. Tentang persekitaran. 


Macam biasa, bila habis satu cerita saya suka cari The Film's Ultimate Quotes untuk saya ambil dan tampal dalam buku nota sendiri. Supaya bila kita buka dan baca, kita sentiasa akan ingat tentang apa yang kita tonton dan apa yang kita dapat share daripadanya.


Macam drama ni - Ultimate Quotes from IONTBO


Try baca at least, walaupun korang tak tengok cerita ni. It's good, I tell you.


And my favourite tentulah yang di gambar atas ni :


Dont be stubborn when things doesnt work.You need to learn to try other methods.


Well, dalam hidup ni kita merancang tapi segalanya Allah yang tentukan. Bila apa yang kita plan tak jadi atau tak tercapai, dont fret out. Bila satu pintu tertutup, ada banyak pintu lain yang terbuka. Be flexible. Always believe that kalau plan A tak jadi, go to plan B. And alphabets got a lot of choice until Z. Move on. Jangan degil. Jangan lambat sangat bangun. Semangat kau jatuh? Kutip je la balik, bak kata Mun Yeong.


Dalam banyak-banyak watak, watak Moon Sang Tae memang paling brilliant sangat. Nama je autism spectrum disorder tapi point of view dia selalu buka mata orang untuk fikir dalam-dalam ayat dia. Watak-watak lain pun semua sangat strong. Everyone has their own ' Not okay' but it's okay to be not okay. Tepat kan?


Last but not least walau apa pun jadi - A happy ending is what matters most


okay, lepas ni nk download and simpan sampai bila-bila. 


bye. see ya!





1 comment

[MH] | August 18, 2020 at 6:50 PM

kite pun suka cerita ni. tp tk habis2 lagi. ade parts mcm disturbed skit. maybe sbb kita dalam bidang psy ni. so ada yg tk setuju ngn karakter yg cuba diketengahkan oleh penulis. apa pun kudoss pelakon yg bawak watak Sang Tae, hebat gila sbb dpt portrait watak Sangtae yg autism . dan menjadi.

ada scene yg kita nangis gila2. scene Munyeoung minta maaf kt sang tae. dan juga scene ST, GT dan MY cakap ngn pokok. ST bacakan buku utk pokok mak diorg. ya Allah genuine sgt rs scene tu. feeling diaa.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images