Berputar Lagi

Hidup jadi houseman ni tak ubah macam roda..




Satu hari, kamu adalah yang paling senior, paling power, paling tahu

dan satu hari lain pula, kamu jadi kembali paling junior, paling slower, dan paling dungu.


Bukan sekali.... tapi berkali-kali..
6 jabatan..... 6 kali akan jadi putaran..



Ini salah satu punca kenapa saya tidak lagi nampak jadi doktor tu satu kehebatan. Sekali pun tak ada. Sebab jadi dengan jadi doktor juga, kita akan selalu rasa macam jadi manusia paling tak berguna. Sebab manusia depan kita bukan buku teks yang skema. Dan ada masa, kita sendiri ragu-ragu. Apatah lagi yang budak baru.


p/s: dan Ainul, ingat. Sepanjang duduk bawah, jangan simpan apa-apa rasa berbuku. Moga Allah bagi senang, tenang dan lapang sepanjang waktu. Amin.


*ketap gigi, dakap hati*


1 comment

Rose Azadir | August 6, 2014 at 12:12 AM

Salam kenal, selamat hari raya, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images