Attitude

10:50 PM 0 Comments A+ a-





Just finished my Pediatric Final exam yesterday.

Hari ini ada terbaca pasal isu orang complain layanan double standard kepada student Middle East sebab kononnya tak ada foundation terus boleh fly. Jordan pun katanya. Aih, tak la....

(Jordan punya silibus tahun satu semua subjek sama je dengan foundation A-level.)

Tapi yang lebih tak sedap mata, bila terbaca isu racism yang naik sekali dalam tu.

Meleret-leret plak sampai ke tajuk lain.

Tapi semua berbau 'I hate you, You hate me. Let's hate each other'


Ya Allah....


sampai bila lah manusia nak ada perasaan dengki sesama sendiri.

Kalau tak puas hati pun, perlu ke sampai nak blame orang lain dan seret orang kasi jatuh?

or even blame the surrounding?



It's all about attitude, man...



No matter how difficult it is, kalau your attitude is good,
nothing can stop you from success.


Lagi pun, success itself is a journey, right?


Abah selalu pesan,
Jangan biar keadaan kawal kita
biar kita yang kawal keadaan. 



Even dalam life as a doctors sekalipun sekarang,
lagi dekat saya nak masuk dunia sebenar, lagi banyak saya cuba baca and review the other's view 

Doctor's life ain't gonna be easy, yes I know.

But I hope I'll manage to handle it someday. 

Biiznillah, Insyallah~


For example, saya suka tengok cara Dr Halina view her life in her blog. 
Saya x pernah nampak dia mengeluh how bad her life is
even  I believe everyone must have their own problem
Kalau dia nak membebel pun, it's more to membebel yang biasa.
Yang sekadar lepaskan tension sekali, then sambung life macam biasa. Happy.
She is funny, out-going, and cool. 


Yeah, sebenarnya saya yang tak suka baca something yang buat kita rasa down. 
haha
siapa suka?


Attitude. Attitude. 
Strive for it.


No matter how bad it is,
semoga Allah sentiasa permudahkan untuk kita.

Amin.~

=)

Fighting!


* next exam 1 May. yosh*




Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *