Pahala di Jalanan


Been sharing this picture in facebook and instagram.
Sayang pulak kalau tak share dekat sini.

Apa istimewanya gambar ni?

Ini pengalaman pertama saya nampak ....

Dua driver ber-offer-offer makanan dan saling berkongsi makan di tengah-tengah jalan raya waktu lampu isyarat tengah kaler merah. 

Rasanya semua kami dalam bas perasan kot apa pakcik ni buat, sweet sangatttt~

Sebab tu laju je tangan saya snap gambar. 
This is one pricless moment ok.
Tak leh lepas.
So that, one day I can remember what I've learnt here. 

Hopefully satu hari nanti kalau dalam traffic jammed saya tengah berangin tahap tak ingat dunia, 
semoga Allah kembalikan ingatan saya pada situasi ini.
Ada masa je nak buat baik dan kutip pahala time-time macam ni.

Errr tapi kang kalau praktis kat Malaysia, agak-agak orang terima tak?  *wonder*

Teacher saya komen -  "moh kita try buat gini tgh traffic jam masa nak buka puasa"

Betul jugak. At least, takdelah pelik sangat orang tengok kan? hihi





well, actually waktu ni saya tengah bad mood sebenarnya. 
Kecik hati dengan sorang kawan.
Tapi bila nampak apa pakcik ni buat dengan 'kawan' dia dekat depan tu,
terus dalam hati ada satu bunyi....

" Oi, ko dah lupa ke apa kawan yang ko marah sangat harini tu pernah tolong ko satu masa dulu? "

Gaaaaa...... -_-'

Sampainya hati kau, Ainul !

T_T

Apa sangatla silap dia tadi dengan pertolongan dia dulu....~

- belasah diri sendiri-


Allahummasolli3alasaidinaMuhammad...

Sohih kena belajar lagi cara menstatikkan hati kasi resistant sikit dari sensitip. 
Dah!
Syuh, syuh!
Pergi repent diri sendiri dekat hujung dinding.. 
*teleku*


.


Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images