Nur?


salam




Dalam lif dengan seluruh groupmate

dari tingkat 10 nak turun ground floor

padat

sampai tingkat 8, Dr Khasawneh (Pediatrician) mencelah masuk

semua sembang-sembang dengan Dr

tiba-tiba Dr cakap " Hi Nur! "

satu lif senyap 



krikk....krik....krik...



" eh takde yang nama Nur ke kat sini? " 

tanya Dr pelik

sambil tengok kami berdua - the only Malaysian girl dalam lif




Erk. Hahaha. satu lif pecah gelak




" Sorry Duktur, Ihna ma fi Nur. "  (sorry doctor, our name doesn't have Nur)


" Any Siti? ", tanya Doktor buat-buat innocent lagi


" Nope," jawab kami sambil sengih lebar


Doctor pun gelakkan diri sendiri sebab taktik tak menjadi.

=p



It's okay duktur. 

We appreciate that.  

And you looks cute too! 

So, please give us high marks in Pediatric, will you? hehehe... ^^,



****************

In JUST, most of the Malaysian are known as Nur for girls and Muhammad for boys. Sebab kebanyakan nama awal orang Malaysia macam tu. So, kadang-kadang kalau doktor malas nak ingat atau nak panggil panjang-panjang,  diaorang main hentam sebut waktu ambil kehadiran :

" Nur Wahid! " - Nur Pertama
" Nur Thani! " - Nur Kedua
" Nur Thalith!" - Nur Ketiga
" Nur Robi'! " - Nur Keempat

(nasib dah klinikal ni grup kecik so takde dah Nur lebih 3)

and the list goes on. Sama lah dengan yang nama Muhammad.

Since my name doesn't have any Nur, I was kind of proud of it. Sebab nak tak nak, diaorang kena hafal gak nama kita betul-betul. Haha. Tapi one of the previous groupmate saw the Nur in my father's name - Mohd Noor.

" Hey, Ain! You still have Nur in your bajat ( insert Badge for the meaning of this Arab-English slang) "

It's my father's lah. 

" Whatever. It's still convince us that you malaysian can't leave Nur at all, " kata beliau bangga

*rolling eyes*



Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images