The Last MHS


Assalamualaikum..

19 - 22 September 2012 : Minggu Haluan Siswa 2012/2013

name tag


 group adik-adik berlatih choral speaking 

(kredit gambar : eida )



.
.
.
.

Minggu lepas,
dalam seminit dua keluar iklan siapa nak jadi fasi, tangan ni laju je isi borang.
Konon lama benar tak berprogram. Bosan.
Dalam hati insyallah yakin ada je senior-senior rajin lain yang bakal join sama.

Sekali....
bila keluar list fasi, nama ni sorang senior tahun 6 akhawat yang jadi fasi
Allah! Habis aku...~
Segannya... -_-''


Datang program, macam yang dijangka banyak sangat soalan keluar.
" Eh, akak tak busy ke? "
" Wa... rajin nya akak turun program junior..." 
blablablalablablalaa......

* malunya ya rabbi.. macam kena perli je rasa *


tiap kali dalam hati macam nak terdetik rasa menyesal join
mesti suara Kak Aziah MPMMJ time raya MSD haritu datang balik
 -  Ainul, give something untuk adik-adik. Ini kan tahun akhir awak..

Yosh, ganbatte Ainul! 
Give and Gain ~


dan


Alhamdulillah!
- The Last MHS -
4 hari berkampung di Dewan Kindi
banyak rupanya teguran yang senior lama ni dapat dari adik-adik


Bila adik-adik tanya pengurusan masa akak macam mana?
Baru lah nak muhasabah balik betul ke pengurusan masa aku nih nak kasi kat adik-adik


Bila adik-adik beria-ia susun impian dan matlamat sepanjang duduk Jordan,
Baru lah nak muhasabah balik matlamat tahun 1 aku semua dah tercapai ke semua eh?


Bila bincang dengan adik-adik isu-isu seputar mahasiswa dan mualamat,
Baru lah nak muhasabah balik aku dah pass ke belum semua isu-isu sepanjang duduk sini


Tengok adik-adik semangat nak mula tahun satu,
Baru nampak betapa belum cukup semangat nya aku nak habiskan tahun enam


Mengajar adik-adik untuk ready hidup di bumi Jordan
secara tak langsung tolong sedar kan diri sendiri, dah ready belum nak tinggalkan Jordan?


eh, tiba-tiba cuak pulak...




Minggu Haluan Senior takde ke eh? 
( mengajar hidup secara post grad ke... >0< )










4 comments

Danial Razali | September 22, 2012 at 11:10 AM

"minggu haluan senior"

menarik.. mmg elok dibuat tu.. (nasib baik dah keluar jordan)..haha
=)

tepianmuara | September 22, 2012 at 2:32 PM

ai kak.

kalau nak komen, akak memang ada gaya seorang cikgulah. macam natural sungguh bila mengajar atau 'mem-facilitate-kan.

=)


niey | September 24, 2012 at 8:00 PM

oh ainul yang comel... :)
secomel post nie...haha

Ainul Arina | September 24, 2012 at 9:00 PM

danial:
apa kbar malaysia? best? hehe..


haniff:
ai dik. akak pernah jadi fasi awak ke? haha. biasalah muka org terlebih matured ni mmg 'macam' natural je nak jadi cikgu.


niey:
oh, tq. hihihi...

by the way, siapakah la niey ni? kejap panggil arina, kejap panggil ainul. konfius.konfius

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images