My Dear Mama

Salam

Semalam waktu tengah sama-sama memasak dengan mama, tiba-tiba mama cakap 

" Ok tak makanan nih? Tapi mesti memang tak sama hebat macam abah buat."

.
.
.
.
.
.
.
.


eh. eh. apesal macam ada bau kecik ati nih?  =)


Dear mama ( I know mama always read my blog.. ^^,) -

Ala mama, nothing in the world can compare to thee, my dear mama~ 

Abah lain, mama lain. Both are very 100x special to me in their own ways. 

Nak tahu something tak, mama?

Salah satu benda yang boleh buat Arina rasa paling lapang dan secure in life dari dulu sampai sekarang adalah waktu lepas setiap kali solat bila mama doa dekat ubun-ubun Arina dan and seal your kiss on it. Takde sapa boleh lawan. Power dia dasyat sungguh rasa. Rasa macam ok, I have nothing to be scared of in the world dah. *Off you go, all my problem! Dusyum3 by mama's doa!*  

Bila mama tanya nak doa apa, selalu tak tahu nak jawab macam mana. Nak semua doa boleh? Hehehe. * nak mintak yang mengada-ngada, segan =p * Tapi bila Arina doa dekat ubun-ubun mama pun Arina tak tahu nak doa apa sebab banyak sangat doa nak bagi. The only thing that I always remember is I pray to Allah to always grant you the best in the world and hereafter. 

Love you very much, mama! 
* I wish to be like mama in the future *

Sorry for still not being the best anak solehah for you yet.
Keep praying for me, ya ma?

 =)

[ macam comel ok bila tulis pasal sorang je, sorang lagi jeles. Dulu adik pun macam tu jugak. Adoyai. Okla let me announce here, I love all my family members - Abah, mama, Asyraf, Fatimah, Amira, Aiman ] 


** selalu rasa macam susah sungguh kan nak jadi anak soleh solehah ni? Kadang-kadang mesti ada jugak terlepas terbuat benda-benda yang tak patut kita buat, ha lepas tu mula la rasa macam isk menyesalnya. Sob2. Cuba lagi. Cuba lagi. Semoga Allah permudahkan kita untuk jadi anak soleh solehah untuk kedua ibu bapa kita. Amin...

Ini ada few pictures on ways to treat your parent. Harap membantu sedikit sebanyak~








Yang paling penting rasanya adalah banyakkan doa supaya kita tak termasuk dalam golongan anak derhaka. Cakap sekarang memang senang tapi masa depan nanti semua kita tak tahu lagi. Banyak sangat kes jadi bila anak-anak dah dewasa dan ibu bapa makin tua, ramai dah lupa janji nak balas jasa.  Semoga Allah jauhkan kita dari buat something yang lukakan hati kedua ibu bapa kita sampai akhir nyawa kita. Dan semoga Allah terus jadikan kita sebagai sumber pahala untuk ibu bapa kita sampai bila-bila tak kira sekarang mahupun bila  mereka dah tiada.

Love your parents. Taati lah mereka selagi mana suruhan mereka tidak melanggar syariat Allah. Ingat,

 “Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan Allah akan memanjangkan umurnya.” (Riwayat Abu Ya’ala, at-Tabrani, al-Asybahani dan al-Hakim)


Insyallah, Amin..~

=)

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images