Jangan Cengeng


salam

Bila dah mula jatuh sayang betul-betul dekat Department Kecemasan

mula lah rasa macam sayanggg sangat nak keluar pergi Department Medical,

kalau tak best karang macam mana?

(T_T)

*sedihnya*

tak boleh ke tak pergi?


Hey budak cengeng!

 "..Dan (ingatlah) ketika orang kafir mengatur rancangan terhadap engkau (wahai Muhammad saw), (iaitu) untuk menangkap engkau, atau membunuh engkau, atau mengusir engkau. Mereka membuat rancangan dan Allah (juga) membuat rancangan, dan Allah adalah sebaik-baik Pengatur rancangan. .."
 ( Al-Anfaal 8 :30 )

" ..boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." 
(Al-Baqarah 2:216)


ngerti ini?

Nak risau apa? Allah kan ada....

Fokus ok, fokus!

Just do your job properly. And the rest, leave them to Allah. 
(berapa kali lah nak ulang nih?)

Fighting! 

sekian~

nanti update cerita-cerita lain ya
doakan saya berjaya dunia akhirat

ma3assalamah.

Ahlan wasahlan kepada diri sendiri ke Medical Department esok
Selamat memulakan hidup baru~ 

*Mulakan hari dengan senyuman*
(^_^)Y beace~

p/s: Entry untuk diri sendiri + kurang manfaat untuk orang lain kecuali kalau sama situasi. hehe

4 comments

YanTie AhMad | July 2, 2012 at 12:18 AM

aku pun tengah mood muhasabah diri..banyak benda berlaku dalam hidup aku recently...kadang2 sangat sedih, tapi aku tau Allah itu tak kan kejam, dia akan menguji umatnya pada kadar yg termampu ditanggung saja..

tapi tu lahhh, di saat sedih tu..macam2 benda merepek yang dipikir kan..kena banyak baca perkara yang boleh memotivasikan diri untuk mendapat kekuatan..Insyallah...:')

Ainul Arina | July 2, 2012 at 6:15 AM

ganbatte kudasai! =D

Yosh, jom jadi kuat. Ayah pesan, make the best out of our worst surrounding - we control the situation, not the situation control us.

Allahu yusahhilna, insyaAllah~ ^^

Anonymous | July 5, 2012 at 6:44 AM

salam..
wahhh bagus betol semangat ainul... jom jadi sangat kuat...jom..jom.jom.. salam kenal ainul... semoga ainul berjaya dunai akhirat... ;)

Ainul Arina | July 5, 2012 at 7:38 AM

anon:

ws. jom2. salam kenal kembali. amin, terima kasih untuk doanya. moga yang mendoakan juga berjaya dunia akhirat, insyallah. amin.

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images