Rumpelstiltskin Rambling


Salam

Today I brew, tomorrow I bake;
And then the Prince child I will take;
For no one knows my little game
That Rumpelstiltskin is my name!

cop.cop.

No Rumpelstiltskin today.
Only my rambling day in on its way.

=)




ODE TO THE TRAVELLING SOUL

Come with me to the unseen,
A place where you have never been.
Where stars collide and birds rush by,
Where brave men fight for things and die,
Where women cry and children lie,
Where pain persists and all ask, “why!”

Experience these and so much more,
In such a place beyond this shore.
Into deep sands of ocean rock,
Behold a land where myst’ries flock,
And things will open if you knock,
All but a part of destined shock.

~
Be not afraid, young seeking mind,
For if you look, you’ll surely find,
Beyond that path, oft cruel, unkind,
Lies Shangri-La beyond mankind.
A life that many see maligned,
Through western lenses, so refined.

What path to choose, oh seeking soul?
What consider you to be your goal?
What in your heart do you define,
As truth so rare and so divine?
Is truth a feeling you design?
Or something more that others find?

~
Consider your life, oh restless soul,
Consider just what can make you whole.
Remember, truth springs beyond time,
Pouring from places, defined sublime,
Where angels weep for the men who lie,
Where helpers comfort women who cry –

Where guides are sent to those who die,
Where answers follow all the whys,
Where learning opens every eye,
Where stars are born and grow and shine –

I’ll meet you there,
I’ll take you there,
I’ll love you there,
Beyond our sky.

~~~~~~~

** Ada lagi sebulan nak masuk SPM kali kedua - 11 Subjek Final deret-deret hari-hari. Cuaknya ya Rabb..
** Bermaksud juga ada lagi dua bulan nak balik Malaysia. Tak sabarnya ya Rabb..
** Tadi dapat parcel surat + souvenir dari penpal, Miyuki kat Tokyo. *Sengih seharian* Ok, boleh tenang dah walau tak dapat pergi Jepun lagi.
** Takde keje tadi buat projek ubah suai bilik konon nak cari mood. Termasuk aktiviti tampal-tampal dekat dinding yang cukup bahaya buat waktu winter sebab nanti dia boleh jadi huduh sebab kembang kecut sejuk sangat. Hasilnya : Geography Corner bawah sijil Dora The Explorer. Boleh buat muzium dah dinding bilik nih. Tampal poskad satu alam tanda protes nak jalan-jalan dan tak larat nak study 11 subjek. X_X
** Exam Neuro sangat horror  T_T  Semua orang memang tawakkal tahap petala kelapan keluar dewan. Macam mana final nih?  Allah hai, harap2 lah doktor lembut hati sket kasi markah comel-comel dekat semua. 
** Sekarang dawam Derma plak untuk 2 minggu.  Kata Dr Firas, Derma paling best sebab semua benda korang nampak depan mata. Yeke?. Masalahnya Doktor, saya nih paling konfius nak beza segala penyakit kulit yang ada. Saya nampak sama je semuanya. Confius2x. Tapi lepas saya masuk klinik dan nampak buku Derma yang 4 volume dengan ketebalan setiap satu volume mencecah dekat sejengkal tu, ok sekarang dah faham macam mana doktor tahu nak bezakan semua penyakit kulit. Detail giler! Tergamam kami semua nampak buku Derma yang masya Allah kalah Bailey and Love tu. X_X
** Sembang pasal exam untuk lesen kerja doktor dekat US dengan kawan Arab yang dah amik USMLE. Dia pass dengan markah 253 daripada semua international student yang ada dekat dunia dari average markah 210 . Bila korek rahsia kejayaan, katanya dia dah ready setahun setengah lebih awal dan berjaya khatam 13 buah buku kulit ke kulit. Ya bayye! @_@ Bila cakap pasal MRCP, dengan excitednya dia "eh, aku nak amik jugak lah!"  *rasa macam semut dan gajoh je duduk belajar sebelah dia*
** Habis exam haritu saja tengok balik berita pasal Gempa Bumi kat Aceh baru-baru ni. Pusing-pusing internet terjumpa laman web ni - Latest Natural Disaster in The World. Ya Allah, banyaknya natural disaster dekat dunia sekarang! Menakutkan baca. Boleh buat orang tak berani berjalan keluar kot kalau takut. Eh, tapi memang lah kena jaga-jaga kan?  Syukur alhamdulillah Jordan tak pernah wujud sangat natural disaster ni sampai memang takde dalam silibus medic langsung pasal  Disaster Management macam tempat-tempat lain. 
eh tapi kan..
M 3.0 weak shallow earthquake in Lebanon-Syria region with epicenter located 26 km SE Bayrut. Weak shaking will have felt by the people of Bayrut and alayh.
15:43 UTC (local time 18:43; 2012/04/15 @ epicenter)

ni semalam punya report nih. Dekat je kot dengan Jordan. Gulp, bergerak jugak rupanya bumi area nih. *bumi bukan memang selalu gerak ke?*  Isk. Harap-harap takde apa sangat yang bahaya. Amin.Amin.Amin. Nak balik Malaysia dulu...~

** Ada tak orang nama IRIS? Epik eh nama nih? Iris adalah bunga dan kadang kala boleh jadi erti Iris mata tu. Comel gak apa. Hehe. Ada orang tu kabor lepas dengar nama aneh ni, dia macam nak bubuh kat nama anak dia. Well, kita tunggu lagi beberapa tahun. Tengok ada tak bakal nama anak dia nama IRIS. Kalau takde, meh nak tunjuk bahawa tarikh sekian sekian, telah tertulis dekat blog ini dia teringin bubuh nama IRIS jadi nama anak dia. Hehe. Terasa dah macam jadi batu bersejarah plak blog nih nanti. 

** ok,. Ma'assalamah!

7 comments

Lily Riani | April 16, 2012 at 10:51 PM

YEAY! 2 months more leh ler jumpa yek.

Ainul Arina Madhiah | April 17, 2012 at 12:45 PM

kak lily:
yeay! jom2~ hehe =D

Ainul Arina Madhiah | April 17, 2012 at 12:45 PM
This comment has been removed by the author.
Janggel | April 18, 2012 at 7:52 AM

bertabahlah. :p

Ainul Arina Madhiah | April 20, 2012 at 11:58 AM

janggel:
ni bertabah la nih

Nowwa Fitri | May 7, 2012 at 11:32 PM

Ainul...ada..anak2 cousin akak nama Iris...hehhehe...

Waniwisy | July 12, 2012 at 3:33 AM

hmm..teringin nak ada penpal jugak.. =.=

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images