Narnia in Jordan

10:01 AM 10 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Dalam 2-3 minggu hari-hari ulang-alik pergi klinik belajar 
sambil meredah hujan dan sungai-sungai di jalan raya
waktu orang-orang lain sedang cuti sampai Irbid sepi

Allah kurniakan sehari dua untuk kami juga bergembira
balik klinik, terus cabut lari

Nak masuk dunia Narnia - mana tahu kot-kot boleh jumpa raja Aslan..

Di Taman Larangan - serius nih, kitaorang lompat masuk. 

Kabus yang terlampau tebal.. 
Nak jalan pun cuak
'Susan' dan 'Lucy' tengah cari idea macam mana nak ski celah-celah batu..

'Running Me....dical Student' 
Gara-gara tak bawak glove... recharge & reheat sebentar~

Hi! I'm Snow Medical Student~

Peace!

Oh, haritu (seminggu sebelum tu) sebenarnya ada lagi satu..
Explorace Jelajah Jordan Irbid-Amman-Ajloun 1 malam...
( eh ada yang tanya rupanya. Ini kembara bermurakib ye kawan2, jangan salah anggap)


.......Sambil bawak tugu negara 

.........dan menghentam pihak musuh yang tengah leka

Hoyeah, tak payah pergi cuti oversea pun ada salji! 
opss, ada bau busuk dengki di situ. Sori2x  hehe =)


Ajloun, Jordan - Winter Januari 2012

Winter list : 
1. Sakura  (checked!)
2. Salji (checked!)
3. .....to be continue......


6 Februari 2012 - jam 7 malam~
wishlist : Tong Gas! 
(waaa! pakcik gas nih bila nak datang ??!!!)
T_T 
(Beku aku duduk dalam bilik ni dah 2 hari takde pemanas haba)
X_X 

cepatla.cepatla.cepatla.
*terketar-ketar - sambil main hembus-hembus asap dari mulut dalam bilik*


oh lupa nak tulis,
SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH, SEMUA!
SALAM MAULIDAUR RASUL juga~
=)


Ma3assalamah!

10 comments

Write comments
Macedonia
AUTHOR
February 6, 2012 at 3:55 PM delete

hehe... curi gambar ye.. ^_^.

Reply
avatar
February 6, 2012 at 6:33 PM delete

curi? org mncuri ada mntk kbnran ke? =)

Reply
avatar
AzwanRamli
AUTHOR
February 7, 2012 at 9:56 AM delete

Fuh....best giler main salji.Kat mesia ade jgk salji.I-CITY SHAH ALAM.haha.(teringin jgk maen salji ori.

Reply
avatar
Lily Riani
AUTHOR
February 7, 2012 at 7:03 PM delete

we all travelholic smlm on the way back from spore, dok cite pasal blog you. and all your trips... we all terliuq nak gi jordan. after this entry of yours... sure jadi topic envious ehheheh... envious sehat - dont worry!

rasa cam nak gi now now now....

ehhhe... bila cuti yg i leh "lompat" masuk ke alam narnia jordan u.

Reply
avatar
Biqque
AUTHOR
February 7, 2012 at 11:21 PM delete

aaaaaaaaaaaaaa best nyerrrrrrrrr! serius, pegi la selagi boleh...biarlah kitorang ni jeles sejeles jeles nyer...sob sob!

Reply
avatar
BlueEwoke
AUTHOR
February 12, 2012 at 10:26 PM delete

Ok soklan bodoh sikit nih..

Jordan pun ada salji?? wow bestnye..

Reply
avatar
Nowwa Fitri
AUTHOR
February 13, 2012 at 9:24 AM delete

Citer nak jumpa Raja Aslan tu comel tau!

Bestnya!

Reply
avatar
kak mah
AUTHOR
February 13, 2012 at 5:16 PM delete

wah!..seronok main salji.

Reply
avatar
February 14, 2012 at 2:58 AM delete

azwan ramli:
ada dengar pasal I-city tp sy tak sempat terjah lagi. balik nntilah sy pergi. ntah2 je nnti sama je macam salji ori ^^

kak lily:
haha. Ainul pun baru je lepas baca semua orang punya blog pasal USS. looks interesting. aaaa I'm so full of envious too~ =p

next cuti (june) ainul balik malaysia buat elektif. kalau cuti raya haji this year, ainul maybe plan nak ke mesir kot. nak ikut?? boleh 2 negara skali -jordan mesir. *angkat kening* hehe.

utk winter next year yg Jordan salji, ainul takde cuti dah. Tapi my brother from russia akan dtg Jordan time tu jalan2, hujung minggu insyallah la ainul ikut dia sekali. kalau akk nak join time tu pun cantek gak. Dia pun tak sure lagi dtg sorang or berteman.

kak biqque:
malangnya cuti dah tinggal seciput akak. dah takde kuasa nak berjalan selalu sgt.

p/s: sy jeles dgn shahrul nih. dia tu nama je budak medik malaysia, tapi timing nak berjalan adaaa je sntiasa. jeles.jeles.jeles. haha (terbatuk kang dia)

Reply
avatar
February 14, 2012 at 3:02 AM delete

kak na:
ada je kak na. middle east area jordan,lubnan,palestin,syria memang 4 musim tapi yang paling ketara musim panas dgn musim sejuk. snow sentiasa ada every year. cuma macam kat jordan ni, ikut tempat gak la. area ainul (irbid) jarang ada, pernah once je turun waktu 2007 dulu. kalau amman ke ajloun memang every year.

soalan tu common je kak. saya pun baru tahu time nak datang sini. hehe.. =p

kak nowwa:
=D nasib baik tak jumpa. kalau terkeluar betul king aslan tu, kitaorang cabut lari dulu la kot. hehe

kak mah:
best! best! ^_^

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *