Graduasi 2011

Salam...

Salam

Disebabkan bulan Jun adalah bulan graduasi, maka nya kali ini saya nak paparkan suasana graduasi di Jordan. Buat bekalan semangat pada diri sendiri dan rakan-rakan lain yang masih meneruskan perjalanan dalam mencapai misi yang serupa pada suatu masa yang akan datang kelak~

Yosh! 

KAD JEMPUTAN GRADUASI MEDIK
oh ya, lupa plak nak cerita dulu pendahuluan tentang majlis graduasi senior kami. Graduasi di JUST ada dua komponen. Satu outdoor (di stadium universiti) untuk perarakan ambil sijil dan satu lagi indoor (di dewan di Amman) untuk upacara angkat sumpah.

SUASANA DALAM STADIUM YANG HIRUK-PIKUK. 
Masyarakat Arab selalunya terkenal dengan cara mereka yang meraikan sesuatu perkara dengan sangat semangat tak ingat dunia. Bayangkanlah mereka beramai-ramai datang sekampung (serius ni ramai giler datang untuk raikan sorang) dengan bawak segala sepanduk kain rentang, botol-botol ala-ala penyembur nyamuk yang boleh keluar bunyi hon, semboyan, gendang , tabla dan segala jenis benda yang boleh buat bunyi kuat-kuat bila diketuk (nasib baik tak bawak baldi gak).

Duh, pening kepala kalau duduk sebelah pasukan pancaragam tak bertauliah seperti ini. Kejap-kejap bunyi sorak macam dalam tengah main bola, kadang-kadang nanti pula bunyi macam semboyan nak pergi perang. Itu belum lagi sorakan 'lololololoololoo' yang diaorang selalu buat waktu menari. Tsk, sabar je lah. Rasa macam nak pakai headphone je setiap kali masuk stadium waktu majlis grad.

Tak pe. Tak pe. Sabar....... Itu budaya mereka meraikan anak-anak kebanggaan mereka yang baru habis grad. Nak buat macam mana. Kita layankan saja lah~

PARA GRADUAN MASUK KE TENGAH STADIUM

YEAH... ITU DIA PARA DOKTOR TURUN PADANG !

PENTAS TENGAH DEWAN - LOKASI SESI AMBIL SIJIL YANG SANGAT LAJU
SESI LAGU SEBELUM AMBIL SIJIL. (first time kot dengar lagu JUST )
GRADUAN-GRADUAN DENGAR UCAPAN SAMBIL KENA SALAI BAWAH MATAHARI. hehe..
YEAY.....! HAPPY GRADUATION....!  (alhamdulillah..)
Kami takde topi segi empat graduasi tu. Maka gantinya adalah fail bekas-bekas sijil yang keras kedegang itu untuk dibaling. Lepas baling, semua tunduk sorok kepala takut kena hempap balik dengan fail keras tu. Haha..

SENIOR MEDIK KAMI ... KINI BERGELAR DOKTOR..~ cool.....!
Kalau tadi kita lihat pelajar-pelajar Melayu bergaya graduasi ala-ala macam biasa di Malaysia (baling-baling 'topi' dan bergambar dengan bergaya), orang Arab pulak lain sikit caranya. 

Kebiasaannya graduan akan didukung diarak bagai pahlawan oleh suku-sakat keluarganya yang hadir dengan laungan-laungan lagu dan sepanduk serta semburan-semburan spray salji tak ori. Pastu boleh grup tengah jalan menari buat bulatan sama-sama. Tepuk-tepuk tangan, kaki rentak kasi sama, dan mulalah keluar itu  'loloooolooolooo'.  

Fuiyoo, udah macam baru menang balik perang je gayanya diaorang nih. hehe.. ~

WIRA KEBANGGAN KELUARGA 
J.U.S.T IN MEMORY....~
Seronok sangat tengok! Tak sabar rasa nak sarung dan duduk di tempat mereka juga.Saya dan rakan-rakan lain ada lagi 2 tahun masa berbaki. Doakan ya!  =D

2ND SESSION - INDOOR - AMMAN
BUNGA API IRINGI GRADUASI MASUK MENCEMAR DULI

KHUSYUK DENGAR AMANAT DOKTOR TUA BUAT  DOKTOR MUDA

ANGKAT SUMPAH AMANAH SEBAGAI DOKTOR  (beratnya rasa)
DUKTURAH-DUKTURAH ^_^
BATCH MEDIK 2011 (AKHAWAT) - SEDIA BERBAKTI UNTUK NEGARA ! =)
Kalau tadi sesi graduan medik berjalur merah di lengan selesai, kali ini sesi graduan berjalur ungu di lengan pula tiba untuk bergraduasi dengan jaya -----> Say Hi to our DENTIST seniors~  ^_^


BATCH DENTIST 2011 (AKHAWAT) - MABRUK YA DUKTURAH ! =)

SATU BATCH DENGAN PARA DOCTOR
TOUCHING.....~

DATANG MERAIKAN KEJAYAAN BERSAMA

DENTIST MEMANG SUKA SENYUM SUNGGUH-SUNGGUH EH? hehe... 
Tahniah buat semua senior - Perubatan dan juga Pergigian. Semoga kehadiran kalian kembali ke Malaysia akan memberi kebaikan yang berganda-ganda kepada negara dan agama. SELAMAT BERKERJA! ^^


Eh, lupa. Mana boleh setakat letak gambar grad JUST je. YARMUK kena ada sama juga. Walaupun saya sekadar mampu meraikan majlis graduasi mereka di atas kapal terbang waktu itu tempoh hari, tetap saya mengharapkan yang terbaik buat rakan-rakan sebatch saya yang dah bahagia grad sekarang. 

** yang JUST tadi semua senior, yang YARMUK ni semua sebaya saya. 4 tahun dah sama-sama. Sedihnya plak rasa diaorang nak balik dah... T_T **


KAD JEMPUTAN YARMUK
9 ORANG INILAH YANG DATANG SAMA-SAMA KAMI DULU.... tapi sekarang diaorang plak balik dulu

DENGAN RAKAN-RAKAN PERBANKAN EKONOMI ISLAM ( ni lagi cepat, datang dua tahun je,then habis.)
*hehe, tak puas hati*
Tahniah ya korang! Semoga dapat balik dengan bahagia dan dapat menjana perubahan Malaysia ke arah negara yang lebih berkualiti. Hehe.. ^_^

Doakan kami yang masih di sini. Kalau rindu-rinduan, meh la datang Jordan balik sambung Master ke pula kat sini.. Boleh grad sama-sama balik lepas tu. Haha.. =D

(cepat-cepat aminkan... Mana satu kot-kot ada jugak yang bakal terbang balik macam batch atas. hehe)

ok, 

sekian
Wassalam

=)



Dulu setakat gitu-gitu, sekarang baru betul-betul tahu~

Salam

Tadi saya baru dapat gambar-gambar kami di Korea dari kak Pady, kakak senior saya di sini yang turut sama ke Korea dengan saya. Oh, lupa nak kasitau. Saya travel ke Korea berempat dengan kawan-kawan. Sorang sebaya ( housemate saya -Maisarah), lagi dua senior kami (Kak Pady dan Kak Nad). Semua perempuan. Kami jalan-jalan di Korea dengan kawan-kawan student Malaysia sana. Nantilah saya cerita detail pasal travel kami ya. Kali ni nak cerita topik lain tapi masih dalam konteks travel.

Belek punya belek gambar, saya terngiang-ngiang pertanyaan beberapa orang kenalan kepada saya tempoh hari. Soalan yang berbeza tapi maksud yang sama..

Di Korea haritu, ada seorang kawan saya di sana tanya kami
" Aik, macam mana korang senior junior boleh baik travel sama-sama? "


Balik Jordan, rupanya ada juga beberapa orang kenalan saya juga bertanya benda yang sama
" Eh, ko pergi dengan Kak Pady? sekali? "
" Macam mana boleh sama join Kak Pady travel sana? "


Awal-awalnya saya pening. Apa pelik sangat soalan diaorang semua nih. Aneh sangat ke kalau saya jalan-jalan dengan kakak senior? Macam normal je saya rasa. Ramai kan rasanya yang kat Jordan travel senior-junior. Apa yang lainnya sampai ramai sangat tanya? Serius saya tak faham.

Tapi bila fikir-fikir balik, baru nampak sikit cerahnya kenapa soalan itu yang ditanya. Betullah, kalau diikutkan saya dengan Kak Pady takde apa-apa link lain dah yang menghubungkan kami selain setakat senior-junior yang hanya kenal gitu-gitu je. Tak pernah kerja/main sama-sama, tak pernah duduk lama sama-sama, tak pernah sembang-sembang selain akademik lama-lama sama-sama. Totally zero! Hanya semata saya kenal akak tu, akak tu kenal saya. Itu je.

Plus, kak Pady ada aura 'datin-datin' yang boleh buat orang rasa macam cuak sikit nak dekat. Bukan aura jenis sombong perasan tinggi tu, tapi aura high class yang boleh buat orang admire and tak berani dekat saja-saja. Saya pulak bukan jenis orang yang bergaya sangat. Sepesen je dari dulu sampai sekarang. Memang agak jauh kot beza kitaorang saya rasa. hehe.. tapi truthfully, saya dulu sebenarnya terpengaruh sikit jugak lah dengan aura datin Kak Pady nih. Takut ooo... . hehehe.. =p

So, macam mana saya boleh tertiba-tiba jadi partner travel kepada senior yang saya cuak-cuak nak dekat ni?

Well, mungkin saya patut berterima kasih pada facebook!  ^_^

Tak perlu nak pening-pening susun ayat nak tanya untuk tahu either senior itu nak tak sama-sama travel dengan kita dalam keadaan kita sendiri takut nak dekat dengan dia macam kes ini. Boleh mengelakkan gagap dan cuak sampai terkeluar ayat lain atau takut malu tahap nak sorok muka macam ostrich kalau dia tak nak atau tak layan.

Hanya dengan balas-balas status iklan travel agensi dekat facebook tu, sekelip mata je tinggg! "Jom kita travel sama-sama nak? "

Dan sekarang lepas 8 hari duduk dengan Kak Pady di Korea, susah senang lapar panas penat sama-sama (acece..hehe) insyallah rasa dah boleh faham sikit Kak Pady ni macam mana. Bukan lah datin sangat pun.  Senior yang sangat open, sangat baik, sangat funny dan sangat best buat kawan.

Sebagai contoh, belum pernah lagi saya jumpa senior yang sanggup kena tarik macam tahanan penjara kat sebelah saya bila saya pakai handset canggih dia untuk online internet sambil berjalan-jalan dalam keadaan dia tengah guna handset tu jugak untuk dengar MP3 serentak selain Kak Pady. Ini baru satu. Ada banyak lagi benda pasal Kak Pady yang buat saya terharu sepanjang baru kenal dia secara betul-betul kenal macam nih. Cuma satu je lah, beware kalau tiba-tiba dia dapat idea nak kenenkan kita dengan somebody. Sungguh-sungguh habis la nanti jadinya. Kak Pady sangat open dan selamber okeh. Haru nanti.. Haha..

Namsan Park
Kesimpulannya, travel memang connecting people. Dan sebelum tu juga untuk dapat travel sama-sama, people can also easily connected by social networking if you're afraid to start the friendship in reality. Macam cerita saya dengan Kak Pady nih. Kalau tak ada status facebook travel agensi hztours tu dulu, saya tak rasa saya boleh tahu yang saya dan senior saya ni ada satu persamaan yang boleh merapatkan kami yang tak pernah rapat, apatah lagi dalam keadaan saya sebagai junior yang takut nak rapat dengan senior macam Kak Pady dan kami macam tak ada apa untuk dibualkan selain fasal hal-hal senior-junior. hehehe..

So, don't judge a book by it's cover. Ia mungkin nampak macam pesanan yang dah basi. Tapi once satu peristiwa dah berlaku yang nampak jelas-jelas tentang pentingnya pesanan evergreen ni, kita akan tahu betapa   sebenarnya prinsip ni kena betul-betul kita pegang dalam hidup.

Lagipun, life kan unpredictable. Who knows the future, right?

Jadi, lepas ni kalau ada lagi orang-orang yang kita tak berani tegur kat luar tu apakata kita testing tegur-tegur dalam facebook dulu ke blog dulu ke, then baru mesra-mesra kat luar plak. boleh? Terutamanya dalam keadaan senior junior yang makin lama makin jauh jaraknya bila ramai sangat sekarang...

Dengan perbezaan waktu belajar,cuti dan keterlampau-ramaian dalam semua program sekarang, bila lagi kita nak kenal mengenali antara kita kan? Saya yang makin senior ni pun kadang-kadang takut dan segan nak tegur junior yang makin ramai. apesal ntah. hehe...

Even antara satu sama lain langsung macam takde connection langsung nak sembang, mana tahu kot-kot tersembunyi satu benda yang kita sama kepala?  Tapi, Macam mana nak tahu? Ha.. kalau nak tahu, kenalah try kenal dulu.. ^_^  'Jangan setakat kenal gitu-gitu je, tahu kenalah betul-betul tahu'

** Tapi ini saya tekankan betul-betul dalam junior-senior sama jantina ya. Ikhtilat yang selain itu lain cerita. Bukanlah langsung tak boleh, tapi kena berpada-padalah ok... =) **

Baik. Cukup dulu sampai sini.

Jumpa lagi

Wassalam~

p/s: terasa macam jadi ahli promosi PERMAI plak. haha. =p

Be happy

Assalamualaikum...

Ahad 25 Jun 2011 - 2nd week of school.

Sepanjang minggu lepas, 
- pergi kelas Com-med
- habis khatam 5 buah novel dan buku
- pergi seminar Medik dan dah dapat sijil
- pergi Mecca Mall tiga hari turut2 (thanks to the seminar)
- join majlis Grad senior 
- dapat 3 tawaran macam best untuk aktiviti sampingan

Tapi still, ada few things yang masih not in order. Ada few things yang saya tertinggal dan terlepas. Ada few things yang buat saya macam cacing kepanasan kadang-kadang. My mistakes actually. Hesh, malaslah nak cakap yang negatif-negatif~

Minggu ni insyallah
- dapat gambar dari senior yang baru balik dari Malaysia 
- JUST makin ramai student
- gonna busy to maximize my time with kawan-kawan yang dah grad dan bakal balik
- this blog will be updated as frequent as I can
- Life is getting better, insyallah.....  =)

So, let us say Alhamdulillah !!





Jumpa lagi!

Be happy till the next entry~ ^^

p/s:
For a dear friend of mine who always kebetulan asyik sehati sejiwa sepelik segeylong setensen dua tiga menjak nih, may Allah ease everything in your life.. Thanks for the words, now I'm back to life ....or at least this blog is back to life. I wish you will also be better too.again. =)

Back to reality - Summer

Assalamualaikum....


6-7     Jun : Malaysia
8-16   Jun : Korea
16-19 Jun : Malaysia
20      Jun : Jordan

I'm back!
Selamat pulang ke dunia realiti untuk diri sendiri ~

Suhu Irbid minggu ini adalah sekitar 32 degree dengan matahari yang sentiasa tegak atas kepala bersama angin kering yang men-dehydrate-kan badan dengan senang sepanjang hari. Cukup jauh beza dengan Malaysia atau Korea yang sepoi-sepoi bahasa (eh, tengahari Korea panas terlebih jugak lah).

Ditambah pula dengan keadaan Universiti yang sangat lenggang (minggu ini kami adalah the only student yang kena pergi kelas), bas yang sangat kosong dan sikit, cafe yang sentiasa tutup, dewan yang sentiasa penuh 1/3 bahagian sahaja..... Fuh, memang mencabar kesediaan nak pergi kelas dengan rela dan bahagia. 

Tengah-tengah lapar, teringat plak syurga makanan Malaysia yang baru ditinggalkan .Tak boleh sebut terang-terang kat sini, nanti kena luku dengan kawan yang langsung tak balik Malaysia. Tapi seriuslah, memang agak mengada bila dah balik Jordan baru teringin nak makan roti canai mamak padahal waktu dekat Malaysia dulu rasa sebu perut tengok makanan banyak sangat sampai tak tahu pilih.

Makanan minuman di Korea jangan cerita lah! Memang terngiang-ngiang di kepala sepanjang masa (sampai ada seorang tu dah sentiasa lukis-lukis gambar air aloevera dalam buku nota dia. haha). Manakan dapat kami cari bibimbap yang penuh khasiat dengan pelbagai sayur semangkuk di sini atau Kimchi Tuna yang sangat lazat dengan kuah yang mendidih-didih di bumi kurang air macam Jordan ini. Nak mencari air aloevera atau milky soda lagilah, udah macam mencari kucing bertanduk di celah-celah ribuan tin-tin pepsi yang penuh di Irbid. Teh ais Malaysia?  buat sendiri je la jawabnya....

Waktu bosan di rumah, semangat nak mengupdate blog tentang travel pula jadi terbantut gara-gara semua gambar masih dalam tangan kakak senior yang hanya bakal pulang ke Jordan Jumaat ni. Mengupdate tanpa gambar adalah seumpama baca buku medik hitam putih tanpa sebarang warna mahupun gambar. Sangat dull lagi bosan. isk. Last-last demi rindu yang menggunung pada gambar, kita lukis sendiri gambar dalam buku *macam gambar atas tu ha*

Semalam pulak alkisahnya baru pergi beli tiket balik Malaysia bulan 8. 20hb haritu kakak tu kata tiket tu harga 480JD. Ok, fine. Beli terus. Esok dia call kata Oman baru kasi confirmation harga tiket jadi 560JD. @_@ Tak beli karang maksudnya tak balik. Baik balik. Waaaa!!! Berlubang poket~

Kesemua faktor-faktor ini lah yang mendorong rasa hati macam nak pusing Amman kejap untuk lari..... eh tapi kan ke tapi poket baru kosong?  T_T 

ok, itu maknanya kena duduk diam-diam di Irbid sudah.. Pergi kemas beg la Ainul! *takde mood*  Pergi susun barang-barang travel tu ha!*takde tempat*  Pergi update blog!*takde gambar*  Pergi ziarah orang grad! *orang tengah busy packing, famili diaorang ramai datang*  Pergi jumpa orang lain!*segan, nanti orang tanya hadiah, tak dapat kasi sebab takde. sedih tau*  Pergi jalan lah! takde duit* Pergi punggah satu bilik!*malas*  Sah, dah keluar perkataan malas tu maknanya memang malas sungguh la tu. Ish3.. Astaghfirullahal'adzimmmm.... Pergi buat ibadah banyak-banyak la weh time free macam nih! Baca Quran ke tambah solat sunat ke baca buku ke! *Erk.. -_-' kena sedas~* 

Hish, Tahukah anda.....

As a human, the truth is you can control your circumstances and how you feel and act in response to your surroundings.

One of the key messages from Stephen R Covey’s book “The 7 Habits of Highly Effective People” is that you are “response-able”. You are not like a moth flying into a candle flame because it cannot change the way it responds to the stimulus of the light from the candle.

As a human you are able to choose how you respond to your surroundings, to other people, to your circumstances. There is a gap between the stimulus from your senses and your response to that stimulus. In that gap you can make a vital choice – your response!

Am I depressed now? 

Then terjumpa plak artikel "DEPRESSED IN RIYADH" ... eh.eh. macam sama je. Tapi saya Depressed in Jordan. Haha. Sama la kan, dua-dua depressed kat tanah arab. Tak paham sungguh, patutnya kat tanah arab lagi tenang sebab sini Islam didaulatkan.  Senang sikit nak hidup daripada negara-negara lain yang Islamnya minoriti (macam kat jeju dulu).  

Erm... tapi tak jugak sebenarnya. Have you ever heard about how others met Islam in non-Muslim country?.. Nantila cerita bab nih.

Pendek kata sekarang, saya masih lagi tengah dalam proses meng-adapt diri untuk kembali ke dunia sekolah lepas cuti yang sangat seronok.  Harapnya tak lama. Agak sakit jiwa duduk dalam situasi ini. I don't like it.  Mempunyai ketenangan dan semangat adalah lebih mendamaikan hati dan sanubari. ^_^

Doakan ya!

Ok,  jumpa lagi!

wassalam~






Permulaan Kembara Timur

Salam....


Alhamdulillah, pagi tadi akhirnya habis juga exam yang ditunggu-tunggu. Punyalah 'bahagia' jadi batch terakhir yang habis exam terutama bila pakcik teksi pun tak percaya hari ni kitaorang ada exam. Haih. Tau la semua orang dah lama cuti.  -_-'

Takpe2, biar lambat asal cuti jugak. =D

So, sekarang tibalah masa untuk menutup segala buku-buku dan nota-nota lecturer yang bertimbun macam bukit bukau yang lepas dan mencari ketenangan di luar dunia akademik................................. atau mungkin secara lebih tepatnya di luar Jordan. Hehe..

Bak kata seorang kawan semalam,
"Ainul kalau duduk Jordan diam-diam takde kerja waktu cuti adalah agak tidak logik..."  *evil laugh*

Ok..ok.. saya rela menerima kenyataan tersebut dengan pasrah. =P

Maka,

Pertamanya, buat kawan-kawan yang membaca entry blog ini tentang countdown lepas dan membuat spekulasi yang bukan-bukan tentang hari yang ke-12 tersebut, adalah ini dimaklumkan bahawa segala impian mengarut anda adalah salah lagi tak berasas.... *lega?*

Sebenarnya, countdown terakhir selepas balik Malaysia tu sebenarnya adalah 'Tarikh saya akan bertolak mencari sebuah lagi pengalaman baru mengembara di bumi Tuhan yang luas terbentang tak terkira nih.".~

Ke mana?


Destinasi  kali ini : Bumi Sonata Salju a.k.a KOREA......!

Kenapa Korea?


....... selain dari jawapan asas saya kenapa saya suka mengembara.......

1. Sebab saya dah puas pusing Europe
2. Sebab saya tak lepas-lepas buat Umrah
3. Sebab Jepun baru lepas kena Tsunami
4. Sebab tiket Air Asia ke Korea je yang paling murah
5. Sebab nak kejar peluang sambil kawan-kawan Malaysia yang ramai dah nak final year kat Korea
6. Sebab negara Timur Tengah semua tengah kelam kabut dengan reformasi dan merbahaya
7. Sebab culture Korea dan negara-negara timur lain adalah sangat unik dan menarik!
8. Sebab saya memang suka Korea
9. Sebab kebetulan kawan korea saya akan ke Malaysia bulan ogos nih, jadi saya kena ke Korea dulu jumpa dia (eh, apa punya alasan nih...?)

Pendek kata : Sekarang episod kembara saya tengah dalam mood : Pandang Ke Timur.....~ ^_^

Kenapa rahsia semacam dari dulu?


Ala, dah nama pun merancang kan?
Karang kalau bising-bising awal, kalau tak jadi karang buat malu kompeni  je. =p
Ini pun rasanya kalau diikutkan perancangan sejak awal tahun dulu, berapa banyak kali dah kejap jadi kejap tak kejap jadi kejap tak. Orang Malaysia pun dah pening dengar kitaorang asyik tukar-tukar decision bergantung mengikut keadaan. Tapi alhamdulillah, sudah tertulis jugak rupanya di atas sana yang kami bakal pergi walaupun pelbagai dugaan mendatang sepanjang perancangan dijalankan.

p/s: salah satu sebab lain, sebab takut asyik kena jerit 'tak aciiiiiiii!' dengan kawan-kawan lain yang nak ke sana juga. Huhu, takpe kawan-kawan, nanti ada rezeki insyallah korang pun bakal sampai jugak =)

Malaysia?


Untuk cuti bulan 6 ni, Malaysia adalah tempat transit semata-semata selama tiga hari dalam cuti yang hanya sesikit 2 minggu (banding dengan junior2 cuti sampai sebulan. T_T). Tapi tetap tiga hari di Malaysia adalah masa untuk bersama keluarga. Dan tentulah, tempat berkumpulnya bukan di rumah di Penang nun. Alhamdulillah gak, nasib baik famili okay je (ada senior cakap 'kalau akak buat macam tu, mesti mak ayah akak luku. hehe....). Lagipun, alang-alang turun KL boleh balik kampung sekali. Dah setahun lebih saya sendiri tak balik.

Dan salah satu sebab kenapa saya tak kisah buat macam tu, sebab cuti bulan lapan ni pun balik Malaysia lagi! Hehe.. Insyallah.... Cuti bulan lapan nanti panjang. Sebulan lebih. Itu memang confirm2 raya Malaysia lah. =)

Juga sebenarnya, saya ke Korea dari Malaysia. Takde kerja nak ke Korea straight dari Jordan, harga tiket je dah boleh buat orang sakit jantung, ribu-ribu owh..... Tsk.Tsk. Jordan mahal!

Konklusi


Akhir kalam, doakan perjalanan safar saya selamat pergi dan selamat balik..
Minta maaf salah silap, terkasar bahasa, tertension kerja, terhutang budi harta segala benda semua.
Semoga cuti kita semua adalah cuti yang bermakna dan tak sia-sia~
Dan doakan juga result saya dan kawan-kawan semua cemerlang ya. *debar-debar tunggu result*

- Doa banyak2 jom dalam musafir.. Orang musafir kan selalu doanya cepat makbul.. Jom2..-
Jumpa lagi lepas cuti~


^_^


Oh lupa2,,

Sampingan:


1. Selamat Grad buat kawan-kawan Yarmuk : Wani dan Annis yang majlis grad harini 6hb, Fatimah, Erna, Saadah dan seluruh kawan-kawan IKIP yang majlid grad rabu nih.... Maaf banyak2 tak dapat datang raikan korang sekali. Kita rai sama-sama waktu Haflah Khirij Permai yea.. (^^,) Begitu juga dengan senior-senior JUST yang juga bakal bermajlis grad yang saya tak tau bila....selamat graduasi!  ^____^

2. Selamat Pengantin Baru buat pasangan pertama batch SMKANT 2006 Wan Aisyah dan Zulhelmi...! Sangat-sangat teringin nak pergi majlis korang a.k.a reunion batch yang bakal sangat best tu. Maaf sangat-sangat tak dapat pergi sebab tak sempat balik Penang pun. Huhu.. Semoga bahagia hingga ke syurga. Amin..

3. Selamat Pengantin Baru jugak untuk semua senior junior yang bakal nak kawin cuti nih. *Fuh, ramai sungguh orang buat kenduri, tapi tetap 4 tahun ni saya tak pernah2 dapat peluang pergi* Semoga bahagia hingga ke syurga! Amin...

4. Selamat Cuti Sekolah untuk semua orang...!  =)

5. Selamat Pergi Umrah buat orang yang pergi Umrah..

6. Selamat jalan pada yang bakal keluar mana-mana. Jaga diri baik-baik. Sayangi keluarga anda. *tetiba*

*ada lagi ke ucapan yang tertinggal?*

haaa..... last!

7. Ucapan teristimewa buat dua bodyguard yang bakal menjaga Irbid yang sunyi sepi macam kena langgar garuda - Mahera dan Fathiyah -, duduk Irbid elok-elok ye. Jangan nakal2.  Nanti saya balik bawak upah. Hehe.. Tata... (esh, sedih la plak...)

Ok, siap! -ni exam withdrawal syndrom ke apa nih, panjang berjela plak jadinya-

Dan..
Lagi dua jam nak bertolak ke airport.

Bye!
Wassalam~




Kemas

Salam


Alhamdulillah...

Tadi baru habis exam final surgery. Syukran pada yang mendoakan. *Kronik la soalan tadi*

Next, yang terakhir sekali 5hb June nih : Internal Medicine...

So ada selang 4 hari nih, semangat untuk balik dah berkobar-kobar plak rasa. Habis semua benda nak kemas. Lecture-lecture notes semua masuk kotak,tutup! Baju-baju semua lipat, simpan! Blog pun kemas kan gak biar kosong! Lepas ni nak packing bag sekejap plak untuk balik Malaysia.. =D  

*tak sabar-sabar dah nak balik*

Malam nanti lah baru mula Internal Medicine~ ^^
Petang ni kita rileks dulu kumpul tenaga. Hehe...

Oh ye, lagi satu

TAHNIAH buat senior-senior final yang berjaya grad dengan cemerlang.......!
tak sabar nak balik juga macam kalian. Doakan kami yang masih belajar ni ya..

Ok, that's all~

Jumpa lagi 

Wassalam...

Countdown : 5 Hari lagi nak balik Malaysia...eh.eh. ada 4 hari lagi nak last final exam... =)

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images