Update Radiology 1

Assalamualaikum....



Update hari ini : 

1. Tadi masuk Radiology awal-awal macam agak mengantuk. Tapi lama-lama segar bugar pulak sebab rasa dah mula seronok study! Alhamdulillah.....

2. Lebih menterujakan, tadi Doktor Radiology kasitau kami (rotation kedua), bahawa dalam grup sebelum kami (rotation pertama) pelajar yang mendapat markah tertinggi adalah pelajar melayu perempuan. Huiyoo! *Bangga lagi teruja nak jadi serupa*

3. Markah Anaest dah keluar. Alhamdulillah, ada peningkatan berbanding mid-term mid-term sebelumnya. Yang paling penting, semangat makin kuat sebab markah tak terlampau jauh dengan student-student Arab yang sangat super power yang lain.. *takut owh duduk dengan budak Arab yang sentiasa carry mark lebih 90% *

4. Kalau di Anaest asyik berdiri dan berjalan, di Radiology asyik duduk. Uuu, krem~ Eh, tapi banyak rehat + kelas lambat + tak yah bawak labcoat jugak! Yeay... ~ ^_^

5. Hari pertama radio belajar neutron, proton, eloctron, isotop blablabla... wah, Kembali ke dunia kimia~ *Rindu*

6. Balik sekolah jadi riuh balik cerita pasal rotation baru pada kawan. Kesian kawan yang masih OnG kena dengar je dan takde cerita baru nak diberitahu selain kisah-kisah OnG juga sebab round diaorang ada lagi 3 minggu baru habis. haha..

7. Ada nama seorang student melayu grup lepas tertinggal di dinding kaca bilik seminar yang berhabuk. Main tulis-tulis nama agaknya. Tak sangka kekal sampai hari ini. Dan kesannya, tiba-tiba satu bilik heboh terbaca nama dia. Sakan budak-budak arab cerita pasal dia pada kami. Acece... =p

8. Tadi ada sesi round melawat bilik x-ray , MRI, dan CT scan. Macam kanak-kanak pergi melawat hospital. Semua patient tengok.. *esh, lupa ambil gambar. malas bawak kamera*

9. Habis dah! 

10. Macam nak update link blog. Banyak nak tukar dan nak tambah... Nanti nak cari balik link-link kenalan lain yang terlupa nak taruk. Insyallah dalam sehari dua ni. Selagi masih mood awal-awal baru nak belajar.

Akhir kalam,

Jumpa lagi!

3 comments

eKa | October 2, 2011 at 11:17 PM

ainul, terima kasih banyak2 bagi info yg sgt informatif tu.really appreciate it...beruntungkan...muda2 lagi dah dpt dok di negara org...sonoknya rasa...dulu akak belajar ada gak kaitan dgn radiologi, nuclear medcine,MRI, CT scan...tp sejak dah jadi cikgu ni...abes lupa sume ni...haisyyyyyy....neway, nice to meet you.ni email akak cik_eka@yahoo.com.apa2 ilmu yang dikongsikan amt lah akak hargai...

arina | October 3, 2011 at 7:04 AM

uit bab O&G tu aku terasa okeh. hahaha. :-S

Ainul Arina Madhiah | October 3, 2011 at 7:12 AM

kak eka:

^_^ sama-sama akak~

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images