Aidil-adha First Week Project

Assalamualaikum..

Pertama, selamat bercuti raya haji untuk semua clinical student Irbidian...!

Kedua, dengan ini diisytiharkan Ainul Arina Madhiah duduk Irbid 2-3 minggu nih. Tak keluar Jordan. ~

Dengan pengisytiharan ini, maka semestinya saya sudah bersedia menerima respon 'uiks, peliknya Ainul tak pergi mana-mana..' dari sesiapa. (tapi sebenarnya sejak awal cuti aritu lagi saya dah dengar. Sobs3. ). Alah, tak kisahlah. Alah bisa tegal biasa kata orang. Kita sedang berlatih duduk rumah senyap-senyap. Konon. ^_<

Rezeki cuti saya di Jordan lah kali ini. Never mind. Saya ok sahaja. 

Isnin esok adalah permulaan cuti minggu kedua saya.

So, sepanjang seminggu lepas apakah yang saya dah lakukan? (muhasabah kejap)

DALAM RUMAH

 (clockwise dari pukul 12)

1. Mini Library Project 
[baru habis 2 buah, tetiba macam muak]

2. World-Wide-Web Project 
[totally mencabar kesabaran setiap pukul 12 tengahari sampai 12 tengahmalam.]

3. Travel Without Me Project
[ I'm still travelling.... in the opposite kind of style ~  ]

4. Language Enhancement Project 
[ multilingual wannabe : demi jangka pendek - Jordan, jangka panjang -Penang, dan jangka takde masa- sajasaja cuba]

5. Eyes , Ears and Fingers Project ?? 
[ keyboard memang spoil mood. Ada sesapa nak beli?!  Saya nak piano]

6. What the Girl is Cooking Project 
[ jadi - alhamdulillah. tak jadi - telan senyap-senyap

7. Wardrobe Makeover Project
[ bahana himpun pelbagai pakaian untuk dijahit selepas dibasuh ]

8. Self-Tarbiyah Project 
[baca, tulis, hadam, ulang kaji, tambah kaji]



LUAR RUMAH

( clockwise mula pukul 12 )

1. Jalan-jalan round Arabella Mall khususnya pusing C-Town
[kadang-kadang teman orang, kadang-kadang teman diri sendiri]

2. Berkebun belakang rumah
[ kutip buah-buah yang dah masak ranum bermangkuk-mangkuk - delima, tin, lemon]  

3. Menikmati Autumn / winter 
[ Sekarang dah tukar jam ke musim sejuk. Rumah pun dah macam peti ais. Semua baju tebal dah punggah]

4. Race Project 
[ Ziarah Race, Exercise Race, Siar-siar race ] 

5. Bibik Project 
[ Tunggangtebalikkan rumah, kemas balik rumah, jaga rumah ] 


6. Sambut Birthday dengan orang-orang yang takde kelas 
[ First time sambut dengan kawan Arab > kawan melayu. Best2~ ]


Hurm...

Purata jarak : Dari Athar Irbid ke Syariq Jamiah sahaja
Purata masa : off lepas subuh ke lepas syuru'
Purata guna duit : less than JD10
Purata kesan: Still Unknown - kecuali kaki sangat krem dari gluteus sampai gactrocnemius gara-gara lagi sanggup panjat tangga bangunan sebelah rumah 6 tingkat banyak kali daripada pergi jogging kat stadium yang macam jauh kat depan Markas Sihhi nun. T_T 

Macam best pulak cuti even tak jalan-jalan... =)

Maka, apakah saya masih tergolong dalam golongan buat kerja sia-sia? 
Na'uzubillah...~


Kesimpulan akhir,


“أحب الناس إلى الله  أنفعهم للناس”
“Manusia yang paling dicintai Allah adalah yang paling bermanfaat”

p/s : 
Minggu kedua esok akan dimulakan dengan pergi Amman! =D 

3 comments

-hazen | October 30, 2011 at 3:12 PM

Purata guna duit : less than JD10

ish macam tak caye je?

Ainul Arina Madhiah | October 30, 2011 at 3:42 PM

syafiq :
masak - duit rumah
keluar - jalan kaki
kek - duit kongsi
buah - Allah kasi free
pergi ctown - sapa ajak, dia belanja teksi. =D

akk mmg tak membeli sangat cuti nih. sep bajet.

kak zmah | October 31, 2011 at 5:41 AM

Mesti plan nak pergi jauh lepas ini....budget/jimat semacam je ni..

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images