Klinik in Raya

Assalamualaikum....

Apabila hari raya, kebiasaannya semua orang akan pergi beraya la kan...

Sangat jarang orang nak masuk hospital atau pergi klinik waktu raya. Sama lah macam Jordan. Asal raya je hospital punya kadar pesakit adalah sangat menurun dengan begitu pantas sekali. Ajaib.

Aneh. Kenapa ya?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dan semalam barulah akhirnya saya tahu kenapa........


Masalah:
MENGAPAKAH JARANG ORANG JUMPA DOKTOR WAKTU RAYA?


Hipotesis Jawapan (berdasarkan pengalaman sendiri terutama bila saya sebagai pelajar perubatan) :
1.Doktor jadi sangat ramah dan bertanya banyak sangat-sangat soalan kerana kebosanan dan tiada pesakit lain.
2.Bila Doktor tahu anda adalah pelajar perubatan, secara tiba-tiba dia rajin nak testing jadi pensyarah dan bertanya banyak sangat-sangat soalan berkaitan medik.
3.Dan malangnya................ anda tak study langsung sebab raya!

Kesan dan akibat:
MALU TAHAP NAK SOROK MUKA MACAM BURUNG KASWARI DALAM TANAH!!

Dr siap pesan lagi, next week datang balik jumpa saya bincang pasal disease awak. be prepared! -_-'

Hampagas sungguh rasanya~



2 comments

eida sazali | September 3, 2011 at 2:11 AM

HAHAHAHA, bukan kalau kt Malaysia pesakit ramai ke sebab kes2 kemalangan bnyak?

tajnur | September 7, 2011 at 10:41 PM

Assalamualaikum.
Hipotesis tu benar sebelum raya sebab faktor self-esteem utk beraya di rumah tetapi selepas raya melonjak naik di hospital disebabkan faktor nutrien dan kemalangan.

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images