Ramadan Jordan versi cartoon

Assalamualaikum..



Jalan-jalan dunia maya tadi terserempak dengan video comel dari Jordan ni...

Tentang Ramadan dan kerenah-kerenah manusia di sekitarnya. Tentang Summer yang panas dan mengujikan. Tentang warga-warga Arab yang err.. kuat berebut? Dan tentang maqlubah yang sedap! Hehe..

Video ini guna bahasa ammi(loghat) Jordan. Tak lari sangat kan dengan bahasa fushah (skema)?

Maaf tak ada translation. Saya tak jumpa yang English version. Ada sesiapa rajin nak translatekan? ^_^

Teringat dulu di Intec waktu Ustaz rajin tunjukkan kami perbualan-perbualan Arab untuk dibiasakan di telinga. Sejak duduk Jordan dan tak ada TV serta malas geledah video arab, bila terjumpa video lahjah Jordan rasa macam excited plak. ^^,

Yalla, selamat menonton~

p/s : Video ini rasanya macam tak fully sangat nak tunjukkan biah Ramadan Jordan sebenar. Realitinya lagi best dan lagi zouq. Ini mungkin warga bandar barangkali... =P


3 comments

Syahira Ismail | August 1, 2011 at 6:13 PM

salam ukhwah,

:D.xsangka jumpa kat cni..xpernah bertemu tuan badan tp alhmdllah Allah nak tautkan ukhwah di alam maya.skrang blaja.blaja kat i4p. nnt kluar jadi cg bi, iA..akak brape taun taun lagi kat jordon ?

K.Syi | August 1, 2011 at 6:34 PM

hahaha. comel

Ainul Arina Madhiah | August 1, 2011 at 6:59 PM

syahira:
owh, dekat je tu ngan rumah akk. senegeri dah =)
akk ada lagi dua tahun kat jordan, insyaallah.. doakan ya.

k.syi:
=D kan2?

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images