Ramadan Jordan versi cartoon

6:02 PM 3 Comments A+ a-

Assalamualaikum..



Jalan-jalan dunia maya tadi terserempak dengan video comel dari Jordan ni...

Tentang Ramadan dan kerenah-kerenah manusia di sekitarnya. Tentang Summer yang panas dan mengujikan. Tentang warga-warga Arab yang err.. kuat berebut? Dan tentang maqlubah yang sedap! Hehe..

Video ini guna bahasa ammi(loghat) Jordan. Tak lari sangat kan dengan bahasa fushah (skema)?

Maaf tak ada translation. Saya tak jumpa yang English version. Ada sesiapa rajin nak translatekan? ^_^

Teringat dulu di Intec waktu Ustaz rajin tunjukkan kami perbualan-perbualan Arab untuk dibiasakan di telinga. Sejak duduk Jordan dan tak ada TV serta malas geledah video arab, bila terjumpa video lahjah Jordan rasa macam excited plak. ^^,

Yalla, selamat menonton~

p/s : Video ini rasanya macam tak fully sangat nak tunjukkan biah Ramadan Jordan sebenar. Realitinya lagi best dan lagi zouq. Ini mungkin warga bandar barangkali... =P


3 comments

Write comments
August 1, 2011 at 6:13 PM delete

salam ukhwah,

:D.xsangka jumpa kat cni..xpernah bertemu tuan badan tp alhmdllah Allah nak tautkan ukhwah di alam maya.skrang blaja.blaja kat i4p. nnt kluar jadi cg bi, iA..akak brape taun taun lagi kat jordon ?

Reply
avatar
K.Syi
AUTHOR
August 1, 2011 at 6:34 PM delete

hahaha. comel

Reply
avatar
August 1, 2011 at 6:59 PM delete

syahira:
owh, dekat je tu ngan rumah akk. senegeri dah =)
akk ada lagi dua tahun kat jordan, insyaallah.. doakan ya.

k.syi:
=D kan2?

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *