Update Story : Album Karisma + Mini Klinik

11:47 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum...

Saya pernah janji nak cerita pasal KARISMA dan Mini Klinik, tapi sampai sekarang tak sempat-sempat. Jadi hari ini saya decide kita bercerita guna gambar. Lagi cepat dan menarik~ Ok ya, jom!

SEKITAR KARISMA IV 2011-  lokasi : IRBID

antara badge sukan-sukan yang dipertandingkan


badge sukan lagi

tema lepas yang nampaknya baru sekarang terbukti : Ukhwah !  =) 

sukan kontroversi setiap tahun. Tahun ini bagaimana nasibnya? 


jaring yang menunggu sasaran


barisan reporter-reporter yang berkamera gergasi


perbincangan hakim yang serius


paramedik yang sedia berbakti walaupun tahun ini rekod akhwat bersih tanpa cedera


rekod baru akhawat KARISMA : laungan semarak siapa kita bukan lagi mengikut mantiqah semata~
Siapa Kita??!!  KARISMA!!
Siapa Kita ??!! KARISMA!!
(suara + tangan saling berpadu bukti semua mantiqah bersatu)


team bola jaring Irbid B memulakan strategi


main-main jugak, ukhwah kekal bersemi 


shoot .....! 


keputusan awal bola tampar yang bergaya


score board badminton yang berwarna-warni


aha..! rekod baru lagi akhawat tahun ini : Seluruh mantiqah bergabung membaca doa rabitah hati 
bersama-sama sebelum mula main

Final bola jaring yang sengit : IRBID VS MU'TAH


Penentuan ketiga-keempat bola jaring yang sipi-sipi


Tangisan dua lagenda yang dah nak final tahun 6 selepas IRBID jadi juara


rekod baru lagi karisma tahun ini : Habis main, semua mantiqah ambil gambar sama-sama..
No more lawan-lawan kan? =)

Perbarisan IRBID di majlis penutup


team saya - Team bola jaring IRBID A  - Juara!  ^_^Y


team saya lagi - Team Bola Tampar IRBID A - juga Juara! ^_^Y


seluruh atlet kontigen IRBID akhawat - JUARA! ^_^Y

Alhamdulillah........~ 
Tahun ini kontigen Irbid menang bergaya dengan kutipan 28 pingat emas. Fuh!
Selaku ketua kontigen akhwat, saya sangat berbesar hati dan berbangga dengan semua atlet-atlet akhawat Irbid yang hebat-hebat belaka. Tanpa kalian, siapalah Irbid di arena sukan kita. Hehe..

Yang paling menariknya, tahun ni bola jaring sangat-sangat-sangat ceria!
Takde gaduh-gaduh, takde emo-emo, takde kutuk-kutuk lagi
Main sama-sama, laung sama-sama, doa sama-sama, ambil gambar sama-sama
IRBID -MAFRAQ-MU'TAH-AMMAN bersatu suara
Alhamdulillah, satu pembaharuan yang sangat-sangat saya suka!

Yeay! caya lah KARISMA~ ^_^

******************************************************************************

SEKITAR MINI KLINIK 2011 - lokasi : MU'TAH


selamat datang semua !


Doctor to be sedang mengulang kaji


Clinical Medicine in action!


Halaqah para tabib-tabib kita


Kami sedia berkhidmat demi negara !


Ahli farmasi... eh silap! .... AJK mini klinik yang sedang bersiap-sedia


Check! check! 1...2...3... GO!


Borang-borang sakit yang sedang di periksa


Terpenting dalam dunia perubatan : HISTORY TAKING


Mini Clinic Pertama di Mu'tah buat warga Malaysia~


Meja Konsultasi Doktor


Kaunter Pendaftaran yang busy


Pesakit menunggu giliran...


Pesakit terlebih tinggi dari doktor yang check ketinggian. hehe..


Cikgu Opthometrik 


Tu dia kaunter lab technician~


Mari periksa darah + gula demi masa depan yang lebih bahagia~


Cucuk-cucuk.... Kalau takut, pejam mata~ ;p


Haaa.... Keluar pun...~ Tak sakit kan? =)


Apa jenis darah anda? Rhesus pun kita periksa juga...


Kaunter Urine Analysis yang berhati waja...


Sesi konsultasi dengan para doktor-to-be


Selesai periksa doktor biasa? Mari jumpa doktor gigi pulak....~ 


Nganga adik..... ~ Aaaaaaaaaa...... =)


Doktor gigi yang cool ~ Awesome! ^_^

Alhamdulillah....
Mini Klinik pun sangat berjaya...
Sambutan sangat bagus sampai barisan pesakit panjang berjela tunggu doktor
Ye lah, nak cakap lebih-lebih kat doktor arab macam tak de feel sangat
Bila doktor melayu datang, ini lah masanya nak check sungguh-sungguh~
At least dapat la sikit-sikit dari langsung takde kan? 

Disebabkan mini klinik ni gabung sekali dengan program KARIM,
habis check-up boleh tengok forum-forum best
Ada forum ttg Islam nusantara ---> penforum dari Filipina, Indonesia, Thailand & Singapura
yang menggunakan perantaraan bahasa Arab dan Inggeris tau! 
Menarik, saya tak pernah lagi jumpa forum macam nih di Jordan~
Kemudian ada lagi forum seterusnya : Antara akademik dan persatuan
Oleh penforum YB-YB seluruh mantiqah Irbid, Mu'tah, Mafraq, Amman
Menarik, jarang ada forum gabung semua mantiqah macam nih di Jordan~
Ada maarad kutub, ada macam-macam lagi.. Pendek kata, best lah! 

Ok....

Selesai! 
Jumpa lagi!
Wassalam!  

=)


2 comments

Write comments
Rossarina™
AUTHOR
April 12, 2011 at 8:55 AM delete

samekom Cikgu Ophthometrik. mata saya dah makin kabur nih, nak buat ape ye?

XD

Reply
avatar
July 29, 2011 at 2:31 AM delete

arina:
ws. jumpa pakar. sekian terima kasih.

p/s: haha, fail gile kaunter pertanyaan gini. ;p

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *