Mencari Zuhal

12:21 PM 0 Comments A+ a-

Assalamualaikum

It has been 3 days
and now I've started to miss Saturn

COSMIK Jordan 2011

To see it with my own eyes
it is the same
as seeing miracle alive

How great thou art! 
Subhanallah.. Alhamdulillah.. Allahu Akbar..

p/s: 
sebenarnya sedang cuba geledah balik booster belajar time dengar COSMIK nih..
Bila Ustaz terang pasal ulama astrology Andalusia, semangat berapi sungguh rasa nak jadi sama macam mereka. 
Bila nampak Zuhal (Saturn) dengan mata sendirian berhad under khidmat balai pencerap, berkobar sungguh rasa nak jadi skillful giler.
Mana hilang ntah malam nih? Masalah remeh punya pasal la nih yang datang, kan dah semangat tetiba lari menghilang. Hesh~
Go Ainul Go!
Mari belajar sungguh-sungguh~ Lagi 5 minggu OSCE~

Sekian...

** Kalau semangat tu gedik jugak tak nak datang, mau karang entry COSMIK bakal jadi panjang lebar tak ingat dunia.. -_-'...... 

( weh, salah konsep tu! patutnya kalau semangat malas nak datang, pergi la solat banyak-banyak sikit. Baru betul~ Isk3...)

Alangkah bahagianya rasa 
kalau 
boleh usyar Zuhal (Saturn) setiap malam..
ada sesiapa boleh kasi balai pencerap satu?


Chiisana Tenshi no Kazoku:

Once tengok slide Giant Star ini, kalau masih sombong dan angkuh bahawa kita sebagai manusia ini adalah yang paling sangat maha hebat lagi berkuasa di bumi Allah,  memang sangat hati batu tahap petala ke lapan la maknanya tu...  

Mana hilang entah jasad kita kalau nak banding dengan Sirius, Pollux, Acturus dan Aldebaran tu.  Macam virus je kot agaknya.  Sekali pandang pun dah takde guna.  Serba halus belaka dah jadinya. 

Jadi setiap kali ada rasa semacam yang ala-ala 'eh hebatnya aku tetiba' (buwek..!), sila-sila tajdid hati balik cepat-cepat. Bawak gambar planet Sirius dalam dompet pun boleh gak, bila rasa takbur datang je terus bukak dompet cari 'mana aku kat sini? mana aku kat sini?' dengan harapan bolehlah kembali tersentap siapakah kita sebenarnya di mata galaksi kita. Okeh?

Jumpa lagi!
Wassalam~




Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *