Hospital ujian kehidupan

6:54 AM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum...




" You have to set in your mind that the hospital is your life! When you go back home, it is just to have some rest and eat and sleep and all of it is just for a few moment before you come back to you life - which is the hospital... " (Dr Rami Azab)

Erm....

Tapi kan Dr...

tiap-tiap saya rasa sangat happy keluar dari hospital.. Macam mana? -_-'

Patut la hebat-hebat bebenar Dr-Dr nih. Sampai macam tu sekali mindset diaorang. Boleh ke saya jadi macam tu?

Hari-hari nak try lah praktis sebut mindset ni, walaupun asal sebut je rasa macam tercekik. Asal terbayang je automatik kepala geleng-geleng.

Ish Ainul!

Takmau degil~ Takmau degil~ *buat gaya kawan melayu segrup* ;p

Ingat....

Abah cakap
"Hidup ni dah ditentukan sejak azali.Allah know the best! Nak tak nak,kena pandai flexible. "

Think positive~ Prioritize~ Get a life (of your own point of view)~



Aha, lupa!

Alang-alang dekat nak exam, biar saya nasihatkan diri sendiri dulu~

Sila lah jangan abaikan Hak Allah, Hak Diri dan Hak Orang Lain....

Jangan sebab nak exam, asyik baca buku je... Ibadah tonggang~
Jangan sebab nak exam, asyik baca buku je... tak tidur tak makan~
Jangan sebab nak exam, asyik baca buku je... tak hirau orang atau kawan~

Susah tapi tak mustahil. Mana tahu kadang-kadang Allah balas lagi best~
Ganbatte! Ganbatte Ainul!

Siapa bakal exam, sila terasa sama macam saya. Hehe.. ~

Oh, tajuk entry ini agak aneh sebenarnya saya rasa. Bunyi ala-ala sedih lagi serius tapi sebenarnya saya hilang idea nak letak tajuk apa, jadi gabungkan je tiga elemen isi jadi satu ayat - Hospital & Ujian & Kehidupan~

Selamat belajar!

Wassalam~

4 comments

Write comments
eidasazali
AUTHOR
March 3, 2011 at 2:17 PM delete

fuyoh. clinical kot >.<

Reply
avatar
Kelly Chantek
AUTHOR
March 5, 2011 at 4:31 PM delete

all the best untuk coming exam?

macamana keadaan di Jordan? harap2 semua baik2 yer..

Reply
avatar
zmah
AUTHOR
March 6, 2011 at 12:29 AM delete

Itu sebabnya setiap perbuatan kita perlu ada disiplin baru teratur.

Reply
avatar
July 29, 2011 at 3:02 AM delete

eida:
^_^

kelly cantek:
alhamdulillah semua ok setakat ni ^^

kak zmah:
kan2? ^_^

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *