Package Challenge 20 in 1

8:29 AM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum!

Fuh.
Seminggu senyap sunyi blog ini seiring dengan tuannya yang agak tak berapa betul minggu ni. Tapi jangan risau, hanya empunya badan yang bermasalah. Jordan sihat walafiat takde sebarang kekacaun serius sampai internet terpotong, alhamdulillah.

So, plannya hari ni saya nak menjawab cabaran 30hari blog nih berpakej lah~

Day 7 – Your dream wedding.
Jawapannya : ini.
Huhu, sorry lah. Malas nak fikir sebenarnya. Banyak lagi benda yang memeningkan kepala dari fikir dream wedding buat masa sekarang~

Day 8 – A song to match your mood.
Jawapannya : Ini
Memang rasa nak lari! Lari dari masalah iye, nak teruskan lari( maknanya bertahan deal dengan masalah)sampai setel pun iye. Urgh. Serabut. Tapi nak lari betul2(literally) sesuka hati pun bukan boleh. Ini Jordan.

Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Jawapannya : Ini
MP3 lama yang dibeli dua tahun lepas akhirnya lingkup jua. Tak tahan kot dengan tuan dia yang sentiasa meng-on-kan dia memanjang. Alhamdullillah, agak membantu sepanjang dua minggu lebih kucar kacir kat KAUH.

Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Jawapannya : Ini
Favourite tu maksudnya tiap2 hari ke? Kalau tiap2 hari, maksudnya cafe staff hospital je la. Saya sudah cuti makan luar sekarang. Yang jawapan tadi hanya untuk time2 mengidam dim sum. Bulan ni severe kot. Tiap2 minggu turun Amman pergi belasah dim sum je. Tokey tu pun dah cam agaknya. Memang gila.

Day 11 – What’s in your makeup bag?
Jawapannya : Ini
Haha.. Sorry, i takde makeup bag. Yang ada cumanya beg sandang gabak bawak buku Browse tebal 1.5 inci + buku surgical recall 2.5 inci + focus history 1cm + note book 2cm + pencil beg utk taruk segala torch and stetoskop and pita ukur and few alatan lain + dompet + air sebotol + labcoat. Agak nerd di situ. Berat of course lah setiap 5 minit tukar2 bahu kan, senget oh lama-lama pegang. Tu pasal tak sabar nk balik rumah selalu. ;p

Day 12 – A photograph of the town you live in.

Jawapannya : Ini
Aiseh, kurang lampu plak gambar nih. Zaman mana ntah nih. Tapi sekarang rasanya area ni dah terlampau terang benderang dah. Tak caya, datang lah.. Ini nama dia University Roundabout, di University Street, di Irbid. Tempat basic orang setempat nak buat perhimpunan besar-besaran sampai jammed seperti time Piala Asia mahupun Piala Dunia. Nasib baik Jordan kalah. Hhuahuahua.. Bahagia hidup, kalau tak asyik bising dan menyusahkan jalan raya aje.

Day 13 – Your favorite musician and why?
Jawapannya : Ini
Maksudnya depend on mood waktu tu lah. Kalau saya tengah ok, anything is ok. Kalau saya tengah fragile, something strong is beneficial. Kalau saya tengah bahagia, something easy and happy is great. Kalau saya tengah down, something motivate is what i need. Depend.

Day 14 – A TV show you’re currently addicted to
Jawapannya : Ini
Cool habis! Adakah Ah Jiang se-cool Chen Hai Nuo? Ntah, tak tau lah sebab tak habis tengok lagi. Aaaa.. habislah addicted semua orang ini punya cerita.. Habis semua yang ada dia dah diselongkar habis-habisan~

Day 15 – Something you don’t leave the house without.

Jawapannya : Ini
Beg simple kecik yang boleh sumbat semua barang penting + paling penting boleh ubah-ubah tali panjang pendek, biar senang nak terus sandang silang ke bahu bila malas nak ayu.

Day 16 – Your celebrity crush
.
Jawapannya : Ini
Pak Arab mana dah buat saya tersangkut ni ha? Hahaha... siapa kenal? siapa kenal? Funny n cool - Best trait in him plus the thick eyebrow yg macam warrior..~ wassssaaai! kyaaaa~

Day 17 – A photo of you and your family.
Jawapannya :

Ini gambar tahun bila eh? Erm, saya tahun 2 ke 3 entah lah. Tapi yang confirmnya ini gambar zaman abah terkoyak ligamen sebab berlatih silat dengan Apai (my cousin). Wuu, maka sila jangan main-main time berlatih silat. Disaster ooo kalau tersilap langkah terlebih keluar power. Tak pasal-pasal jadi macam abah, pakai tongkat 2 bulan. tsk3...

Day 18 – Something you crave a lot.
Jawapannya : Ini
Tak tahu kenapa bulan memang sangat crave benda nih. Tak pandang lain dah. Series. Tengok gambar ni pun dah rasa mouth watering. aaaa, apesal dia takde kat irbid yang dah siap masak? (ada je kat arabella sebenarnya. tapi rumah takde pengukus.)

Day 19 – Another picture of yourself.
Jawapannya : Ini
Malaslah upload gambar baru. Recycle gambar lama suda..

Day 20 – The meaning behind your blog name.
Jawapannya : Ini
Nothing much yang terlampau sentimental pun. Just memang pakai nama ini sejak dulu. I like it, so I use it.

Alhamdulillahhh....
Selesai 20 hari!
Hehehehe.... (sila gelak cara Dr Mohammad Bani Hani pada yang tahu) ;p

Hurm, kesimpulannya sekarang I lost my momentum and I am struggling to find it back~
Medicine is really tough and I doing my best to get back on track. Mulai esok, saya akan round di Amirah Basma 3 minggu. I do hope, really hope everything will getting better. Punca kemalasan atau ketidakstabilan diri : Idiopathic. Rehat macam dah lama tapi still macam tak puas. Ish.

Run Ainul! Run!
fighting!

Ok, ma'assalamah~

2 comments

Write comments
Rossarina™
AUTHOR
February 5, 2011 at 8:18 PM delete

aaaaa tak aci! Ainul main tipu! :P

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
March 21, 2012 at 10:30 AM delete

gambar pak arab 2 ming dou :)

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *