Umur berapa?

Assalamualaikum...



Haritu waktu tengah round-round soal jawab dengan doktor di pejabat beliau, Dr tiba-tiba semangat nak suruh sesiapa antara kami jadi pembentang waktu beliau punya kelas nanti. Nak praktis buat seminar katanya.

Maka beliau punya bertanya "Hah, sapa antara korang nak offer diri?"

Malangnya semua kami buat muka beku sambil berpandangan antara satu sama lain.

*Tak mau la tu..*

Doktor malas tunggu lama-lama, lalu tunjuk jari pada seorang lelaki antara kami.

"Kau lah ya?" tanya Dr.

"Erm, taknaklah Dr. Kasi orang lain lah..." balas orang yang ditunjuk.

Kasihan Dr. Semua orang kena tanya dan semua orang tak nak.

Maka, Dr pun mengeluarkan ayat keramat dia........................
.
.
.
.
.
" Kau umur berapa? " tanya Dr tiba-tiba

" 21 " jawab mereka.

" Kau tahu tak Al-Fateh bukak Constantine umur berapa? " -- 1st smash!

" Kau tahu tak Alexander Zulkarnain tawan dunia umur berapa?" -- 2nd smash!

"Kau tak tak ... (beberapa tokoh-tokoh 20-an lain + jasanya).... umur berapa?"
-- die!
.
.
.
.
.
.
.

Setelah seminit dua semua kena tampar dengan ayat pedas Dr, maka lepas tu berduyun-duyun hero-hero remaja mengangkat tangan tanda sedia untuk membentang di depan. Heroin pun sama hebat sedia nak berjuang walaupun tak semua~

Sekian.

Pengajaran hari itu :
1. Jangan main-main dengan Dr berfikrah! =D
2. Haih, apa nak jadi lah dengan remaja masakini.. T_T
3. Alang-alang duduk negara Arab, sila serap semangat2 panglima yang ada... >_<

*********************************************************************

Sambung sekali lah cabaran 30 hari berblog tu..

Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.



sebab : Ntah. Memang suka. Tapi tak dapek nak bela kat Jordan atas masalah-masalah teknikal. Takpe-takpe. Sabar tu separuh daripada iman.

Ok. Tu je. =)

************************************************************************

5 comments

AuLiA | January 23, 2011 at 9:15 AM

yang baca pun terasa kena smash jugak! =__="

kaknik | January 23, 2011 at 3:43 PM

ainul..
bila baca smash Dr tu ---> patutla kita umat Islam hari ni jd mcm ni kan? remaja zaman tu dah angkat senjata bela islam, anak muda zmn ni duk sibuk angkat diri nak jd bintang reality prgrm...

Harishah Halim | January 24, 2011 at 5:32 AM

bestnya ayat doktor tu :)

Ainul Arina Madhiah | January 26, 2011 at 6:08 AM

aulia :
masuk dalam2 sket dalam hati tu ya. ^^

kak nik:
kan kak nik kan? skrg banyak sgt hiburan...isk3

harishah:
=)

aisyahrkh7 | January 27, 2011 at 4:32 AM

mmg smart doktor tu!!

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images