Magical Music Box

9:49 AM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum



" O Majestic tinkle of euphony
Vanishing off the dark
Come and spell me a lullaby
Let the magical sparks "


[Music Box]
[24th December 2010]
[Irbid, Jordan]

Tekanan terlampau (aceh.. hiperbola sket.) telah buat saya jadi kronik semacam yang serba tak kena.

Makan tak kenyang
Keluar tak senang
Study tak lapang

Sampailah tiba-tiba tergerak hati nak main music box Russia yang adik belikan dulu.

♫♪♫♪♫♪♫♪.....♫♪♫♪♫♪♫♪.......♫♪♫♪♫♪♫♪

Dengar irama music box sambil pejam mata konon-konon rehat akhirnya berjaya buat saya rasa macam dah terbang naik awan pergi fairytale kingdom dan jumpa unicorn which is absolutely so ridiculous yet calming and sweet..!

Waktu-waktu tension macam ni saya tak berapa suka dengar suara penyanyi dalam lagu, takut-takut tak sedap, terus lagi tambah tension. haha. So, kita dengar irama sudah. Kali ini irama pilihan adalah melody music box~

So as fast as lighting, terus cari cari dos ubat banyak-banyak untuk simpan.

*Geledah2 internet cari music box melody yang kena dengan jiwa..*

1 minit
2 minit
3 minit
5 minit
.
.
.
30 minit lebih~

Siapppp!!!! ✌♫♪˙❤‿❤˙♫♪✌

Saya share sikit je ni yer

1) Arashi Music Box Collection (Tak pernah minat suara diaorang, last2 sangkut gak kat music latar sahaja.. Hoho. A for Arashi~!! ;p )
2) 99 Ci Wo Ai Ta (As usual OST instrumental always the best! Hehe.. Abaikan slide gambar ye, dengar lagu je)
3) Doushite + others DBSK Music Box Collection ( My old favourite group ever.. )
4) Pandora Heart version sweet + version scary ( prefer sweet version. Hate creepy! )
5) Nak MP3 ? --> 4shared MP3 Music Box

Ngeee... Best! Best! Like! Like!❤

Welcome Season of Music Box Melody ~~~~~~~~ !!
(Season piano, instrumental, and violin boleh masuk almari ye.. ^_^)

Now, i am so as energized as ...errr apa eh? entah lupa plak apa proverb dia.. lantaklah. <【☯】‿【☯】> Mata dah besar, kepala dah selesa,telinga dah bahagia, hello buku! here i come~~!!

- And that is how the poem begins... when beautiful rhythm keep refrains.. =) -

4 comments

Write comments
syah
AUTHOR
December 24, 2010 at 12:41 PM delete

dgar Always With Me music box version..ni ending lagu utk film spirited away..cari kat youtube..

Reply
avatar
December 24, 2010 at 1:41 PM delete

syah:
aaa spirited away! citer tu mmg femes dgr music box best2 kan~
dah dengar, menarik2..! kalau ada lagi koleksi best2 lagi, sila lah share lagi ye. thanks. =)

Reply
avatar
Rossarina™
AUTHOR
December 28, 2010 at 6:08 AM delete

Ainul HAHAHA aku suke yang creepy tuh. :D downloading it ~

Reply
avatar
May 24, 2011 at 4:08 AM delete

arina:
ko memang.. kaki creepy. hehe ;p

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *