Kembali pulang


Assalamualaikum~

I'm home! (☼◡☼)

Keifiek everyone? Semoga sihat-sihat belaka hendak-Nya. Insyallah~

Hari ini akhirnya tamat sebuah kisah cuti dan masa-masa untuk kembali bersekolah akhirnya bermula buat kesekelian kalinya...

" How is your holiday?? " adalah soalan yang paling banyak diperolehi dari budak Arab pada hari pertama masuk kelas hari ini selain dari soalan macam mana baju lab kot saya menjadi biru secara tiba-tiba ( susah benar nak terangkan tentang kewujudan nila kat diaorang )...

Okay, obviously I don't wanna go home. I mean Jordan. Specifically the hospital!

Why??!

Cause it will take about another 6 months to get to the next holiday! Urghh.. T_T

You'll never take the holidays for granted when you never get one enough like us. Hehe.. =)

Right, back to topic..

Alhamdulillah semua benda berjalan lancar sepanjang cuti haritu. It is quite challenging actually. But never mind, i like it~

I once told a friend a brief about my experience in Russia. Since every country have their own word, i thought COURAGEOUS is the best phrase to define Russia for me.

It took courageous to spend a big sum to go there..
It took courageous to face with the stone-cold emotion of Russian in there..
It took courageous to live as Muslim in there..
It took courageous to actually study in difficult surrounding like that in there..
It took courageous to be in those extreme weather in there..
It took courageous to always depend on luck in the university there..

Everything in Russia need Courageous..

Maka dengan penuh rasa takzimnya saya beritahu saya tabik dengan Malaysian in Russia.. They are great! Seriously~ ... Tak bodek!

Kenapa? =) Itu tunggu. Nanti baru saya cerita.

Dan buat kesekian kalinya selepas ke luar negara, saya akan selalu berbisik pada diri "Ya Allah, aku bersyukur aku adalah aku yang kini disini (Jordan)" - travel selalu buat saya lebih menghargai nikmat yang ada pada diri.

Overallnya, Russia memang seperti apa yang saya expect. Well, maybe more than that. Alhamdulillah, as usual it is not only JUST travel but i get to see more. In and out. The people and the culture. Those thing i'm eager to know, i got to see by myself. In Moscow and St Pete. Cuma sayang, saya lambat tahu tentang Kazan. Terasa rugi tak ke sana sekali.. (Siapa nak ke Russia, silalah ke Kazan jugak!)

Insyallah dalam masa terdekat bila semua dah settle down, saya akan berkisah kembali. Dengan gambar dan travelog seperti biasa. Bersama hikmah dan kisah yang saya baru jumpa. Everything is new and it was really a nice trip. For me. =)

Seinfiniti terima kasih buat seluruh warga Moscow dan St Pete yang banyak membantu dari first year sampai final year, tak terhitung rasanya jasa kalian buat kami.. Spasiba Bolshoi! ^___^

I'll miss Russia forever~

Oh ya,
Ucapan akhir yang istimewa, tak boleh lupa -

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan ke 22 buat mama dan abah tercinta!!! ⊂(◉‿◉)つ
Semoga terus kekal bahagia di bawah lembayung rahmah, barkah dan mawaddah hingga ke syurga~ Aminnnnnnn......

Rindu famili semua! ^^,

Ok, that's it for now~

Until we meet again later. Bye! Salam..

p/s : Dari -12 degree (Russia) ke 12 degree (Jordan), badan terasa macam ngengong-ngengong sikit plak. Oh tidak! Pening-pening selesema cukuplah, janganlah sampai demam. Amin...

5 comments

n0n0i♥a'n'l | November 28, 2010 at 6:17 AM

HOHOHO.. ni tak sabar nak tunggu entry bergambar ni..

Welcome back to school Ainul.. Heee~~~

Takpe, kejap je 6 bulan tu.. mesti tak terasa yang 6 bulan tu dah berlalu.. salu mcm tu, rasa lama tapi sebenarnya kejap je.. wu wu wu..

13 | November 28, 2010 at 6:49 AM

pi rusia naik flight ape?

cam nak gi je...haha

btw,tak sabar tggg cter psl rusia

AuLiA | November 28, 2010 at 2:15 PM

hahha. x sabar nak tau pandangan akak tntang russia. :)


Pergilah ke kazan bila ada masa lagi. best.. insyaAllah... ;)

zmah | November 28, 2010 at 2:18 PM

Masuklah gambar...akak nak tengok.

Ainul Arina Madhiah | November 28, 2010 at 8:37 PM

kak noi:
tq akak.. huhu, still, nak stat sekolah balik nih kena mengadaptasi balik.. hehe.. ;p

13:
egypt air yang paling murah time kitaorg beli aritu. JD383. sila lah pergi.. bestt.. ^_^

aulia:
aduh, kopak kot kalau akak nk ke russia lagi skali.. azab sket bab duit nih ke russia. hehe.. insyallah kalau ada rezeki allah bagi, maybe~ ^^,

kak zmah:
insyallah kak. tungguuuu~ hehe
actually bnyk gmbr kat kawan sama. diaorg tak transfer lagi, so sy kena tunggu diaorg jap. baru bleh nk scan mana gambar yg nk letak ^_^

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images