Dia tahu?

Assalamualaikum...



What do you have in your heart?

Takut
Berani
Malu
Benci
Suka
Malas
Excited
Bosan
Gembira


Semuanya isi hati dan perasaan manusia. Kalau kita tak cakap, orang takkan tahu. Lainlah kalau kita buat ekpresi muka yang ketara sampai orang nampak kan? =)

Setengah orang sangat-sangat yakin takkan ada orang tahu apa yang dia rasa.

Allah?

Orang beriman confirm-lah meyakini apa-apa pun dalam hati kita Allah pasti tahu.. Tapi,kenapa ya?

---------> Sebabnya Allah tu kan Pencipta kita, so mestilah dia tahu semua! =D

Analoginya:

kita buat sebuah kek dengan bahan-bahan yang kita dah senaraikan. Kita letak telur, kita letak tepung. Kita letak gula. Kita letak perasa. Kemudian bila kek dah masak, ia akan jadi sebuah kek yang dah tak ada bentuk asal bahan tapi kita still tahu dan confirm sangat2 bahan tu ada dalam kek tu sebab kita yang buat. So, orang tak boleh pertikaikan kita tak letak telur atau tak...

Kita yang buat, so kita tahulah apa ada dalam tu... Kan? Kan?

Samalah macam Allah, dia yang ciptakan kita, so dia tahulah segala isi-isi hati kita.

By default, He knows everything~ ^______________^

Maka, telitilah dalam segala sesuatu. Bertindak perlu atas timbangan akidah, amanah dan ikhlas supaya kelak isi hati kita selari dengan perintah-Nya..

Dan siapa yang niat hatinya tak baik, sila jaga-jaga. Allah Maha Hebat untuk menggagalkan usaha anda!!

.
.
.
.
.
.

How?

Mungkin bila Dia tahu dalam keadaan tiada orang lain tahu, ada juga kemungkinan Dia boleh takdirkan orang lain akan tahu juga~

Macam tadi (pengalaman sendiri),
bajet-bajet bakal selamat keluar tanpa murakib atas alasan rush dan terlalu dekat. Gatal kenapa entah berniat serong macam tu hari ni, padahal selama ni sendiri punya tugasan suruh orang bermurakib. Sekali bila terkeluar depan jalan terus terserempak dengan murakib yang menanti.. Aaaaa....alamak!! T___T

Huuuu...
Maka malam ini,
kita balik rumah sambil tunduk-tunduk menyesali diri
muka tebal ya amat macam dah lebih seinci
sengih nasihat murakib dah menusuk-nusuk dalam hati
Nasib baik tak kena fire berapi-api
Waktu tu lah baru ada suara bercakap dalam sanubari
" Alhamdulillah, Allah sent someone to serve you right.. "

ok.ok. Saya sudah insaf..
One mistake is enough.
Manusia yang berakal dan bijak tidak akan membiarkan sejarah berulang lagi~ ;p
Hehe..

Mari doa satu benda penting lagi

"O Allah, Irbid makin huru-hara dek seorang manusia takde iman yang suka kacau orang melampaui batas. Please.please.please. Protect us from his evil intention and we really hope he will be caught soon, by hook or by crook.. Ameen..."

.: Mohon doa kalian, moga urusan kami semua dipermudahkan :.

Apa yang pentinggggg????? ---> KERJASAMA~

Jumpa lagi~

4 comments

toRA@7 | October 29, 2010 at 12:20 AM

Hanya tuhan yg tahu....
~** ttbe lgu tu t'ngiang2 bile bc entry ina ni..hehe
oooh ade pnjenayah kt luar ke??nape??

ayyash | October 29, 2010 at 2:20 AM

oo ko lari dr muraqib eh?
btw ihfazillah yahfazka..
jom baca hadis 19..

Ainul Arina Madhiah | October 29, 2010 at 5:35 AM

kak tora:
lagu UNIC tu ke?
haah. memg penjenayah pun. GS punya org.. eiiii...

ayyash:
haish, mana ada aku lari dr murakib.. aku tak terpanggil murakib je. lain sangat maksudnyer tu.. hehe

keyLa | October 31, 2010 at 10:52 AM

salam, ainul~

best bace analogi kek tu!
huhu.. jazakillah sbb share~!

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images