Tun Dr. Mahathir Mohamad



Assalamualaikum~

....Dalam perjalan ke Amman hari jumaat lepas bersama adik-adik mentee....

Pakcik Teksi : Kau orang Malaysia eh?

Saya : Ye. Kenapa?

Pakcik Teksi : Owh, bagus2! Kau orang ada Mahathir Mohammad. Bagus! Kenal tak dia?

Saya : Mestilah kenal. Kenapa? Macam mana ye kau kenal dia?

Pakcik Teksi : Kalau kau nak tahu, di Jordan nih dikalangan budak-budak University dan orang-orang yang dah kerja, siapa yang tak kenal Mahathir Mohammad di Jordan maka dia adalah keldai!

Saya : (Hamboi~) Oh, macam tu ye? Kenapa?

Pakcik Teksi : Dia tu orang yang sangat berani. Dia sorang je yang berani bersuara dedahkan skandal Yahudi nak porak-porandakan ekonomi dan masyarakat Islam sebelum nih. Pemimpin Arab sendiri penakut. Tak berani bersuara, diam je. Mahathir Mohammad je yang ke depan.

Saya : ooooo...

Pakcik Teksi : Kalau ikut pendapat aku la kan, Mahathir Mohammad tu orang luar biasa. Dia bawa pembaharuan dikalangan orang Islam. Aku sebenarnya ada gak berharap yang dia tu dari kalangan orang Arab nak buat macam mana, orang Arab sendiri tak seberani macam dia.

Saya: Iye?

Pakcik Teksi : Betul! Aku kagum sangat dengan dia. Kau orang beruntung ada Mahathir Mohammad.

Saya: *sengih*

..then, kami beralih ke topik2 ilmiah lain seperti kondisi umat sekarang dll...

p/s:
Hebat betul pengaruh Tun Dr. Mahathir di negara Jordan nih. Dah berganti sampai dua perdana menteri pun, orang-orang Jordan tak habis-habis sebut jasa Tun Dr. Mahathir.

5 comments

pentakde | September 26, 2010 at 11:39 PM

:)...bagus saya suka...moga ALLAH merahmatinya dan kita jugak

saye-org-malaysia | September 27, 2010 at 3:00 AM

he's so-so-so great. indeed.

DreamLogic | October 4, 2010 at 5:01 AM

kak ainul kongsilah artikel sal ni kt page fb tun mahathir sdri ^_^

Anonymous | October 5, 2010 at 9:28 AM

:) bangga jugak dengan mahathir,walaupun taklah sume pelan die perfect, but then again, mane ade pemimpin kat dunia ni yg betul semua...

dulu waktu pergi india pun,bile cakap je dari malaysia,nama mahathir yg keluar.

kalau pergi mekah pun, bile dapat tau je dari malaysia, ckp pasal mahathir kat kitorang...


anyway,nice blog kak..:)

Ainul Arina Madhiah | October 13, 2010 at 10:26 AM

pentakde:
insyallah. amin...

saya-orang-malaysia:
yup. saya setuju. =)

shieda:
adeh, seganlah akak.. hehe. ;P

anonymous:
betul2! yang baik kita ambil buat teladan, yang tak baik kita ambil buat sempadan.
thanks dtg menyinggah jugak ^_^

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images