Tun Dr. Mahathir Mohamad

7:13 AM 5 Comments A+ a-



Assalamualaikum~

....Dalam perjalan ke Amman hari jumaat lepas bersama adik-adik mentee....

Pakcik Teksi : Kau orang Malaysia eh?

Saya : Ye. Kenapa?

Pakcik Teksi : Owh, bagus2! Kau orang ada Mahathir Mohammad. Bagus! Kenal tak dia?

Saya : Mestilah kenal. Kenapa? Macam mana ye kau kenal dia?

Pakcik Teksi : Kalau kau nak tahu, di Jordan nih dikalangan budak-budak University dan orang-orang yang dah kerja, siapa yang tak kenal Mahathir Mohammad di Jordan maka dia adalah keldai!

Saya : (Hamboi~) Oh, macam tu ye? Kenapa?

Pakcik Teksi : Dia tu orang yang sangat berani. Dia sorang je yang berani bersuara dedahkan skandal Yahudi nak porak-porandakan ekonomi dan masyarakat Islam sebelum nih. Pemimpin Arab sendiri penakut. Tak berani bersuara, diam je. Mahathir Mohammad je yang ke depan.

Saya : ooooo...

Pakcik Teksi : Kalau ikut pendapat aku la kan, Mahathir Mohammad tu orang luar biasa. Dia bawa pembaharuan dikalangan orang Islam. Aku sebenarnya ada gak berharap yang dia tu dari kalangan orang Arab nak buat macam mana, orang Arab sendiri tak seberani macam dia.

Saya: Iye?

Pakcik Teksi : Betul! Aku kagum sangat dengan dia. Kau orang beruntung ada Mahathir Mohammad.

Saya: *sengih*

..then, kami beralih ke topik2 ilmiah lain seperti kondisi umat sekarang dll...

p/s:
Hebat betul pengaruh Tun Dr. Mahathir di negara Jordan nih. Dah berganti sampai dua perdana menteri pun, orang-orang Jordan tak habis-habis sebut jasa Tun Dr. Mahathir.

5 comments

Write comments
pentakde
AUTHOR
September 26, 2010 at 11:39 PM delete

:)...bagus saya suka...moga ALLAH merahmatinya dan kita jugak

Reply
avatar
saye-org-malaysia
AUTHOR
September 27, 2010 at 3:00 AM delete

he's so-so-so great. indeed.

Reply
avatar
DreamLogic
AUTHOR
October 4, 2010 at 5:01 AM delete

kak ainul kongsilah artikel sal ni kt page fb tun mahathir sdri ^_^

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
October 5, 2010 at 9:28 AM delete

:) bangga jugak dengan mahathir,walaupun taklah sume pelan die perfect, but then again, mane ade pemimpin kat dunia ni yg betul semua...

dulu waktu pergi india pun,bile cakap je dari malaysia,nama mahathir yg keluar.

kalau pergi mekah pun, bile dapat tau je dari malaysia, ckp pasal mahathir kat kitorang...


anyway,nice blog kak..:)

Reply
avatar
October 13, 2010 at 10:26 AM delete

pentakde:
insyallah. amin...

saya-orang-malaysia:
yup. saya setuju. =)

shieda:
adeh, seganlah akak.. hehe. ;P

anonymous:
betul2! yang baik kita ambil buat teladan, yang tak baik kita ambil buat sempadan.
thanks dtg menyinggah jugak ^_^

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *