Gambar-gambar klinikal (updated)

Assalamualaikum

Semalam hari last rotation minggu ini di Basma. Alhamdulillah, semalam saya belajar dalam keadaan yang sangat best berbanding hari-hari yang sebelumnya. Walaupun Dr tetap gak cakap 100% Arab, tapi semalam saya lebih mudah paham apa yang Dr cakap berbanding hari-hari sebelumnya. Mungkin jugak sebab Dr hari ini sangat lawak. Jadi tak tensen sangat belajarnyer ^_^

Saya tak berkesempatan nak cerita panjang lebar tentang Dr semalam. So, kita tengok gambar je la dulu ye? Nanti ada masa saya tulis lain tentang kisah kami semalam. =) Oh ya, ada beberapa gambar yang saya belum upload, nnti saya update balik lepas kelas.

Ok, perkenalkan ini Hospital Amirah Basma. Terletak di balad Irbid. Antara hospital terdekat dengan rumah. Naik teksi sendiri dalam rubuq kursyh je. Balik hospital boleh singgah rumah dulu sebelum pergi KAUH.





Pagi-pagi pukul 8, keje utama kami ambil history patient di wad-wad ini. Hari ini dapat patient x-nurse. Sangat menyenangkan kerja. Semua history dia kasi semua in scientific term. Nak terang pun tak susah. Hehe. Alhamdulillah~



Menariknya hari ini, kami berdiskusi dalam ICU. Best2! ICU sangat bersih dan agak lawa la dari wad-wad biasa. Tapi kat sini ada satu patient je. Maybe mostly ramai dah stabil agaknya.





Hari ini kita belajar dengan Dr. Rihab (not sure sgt sebab Dr asal ditukar tiba-tiba). Dr ni best! Banyak buat lawak tambah-tambah yang sarkastism~ A plastic surgeon to be in a few month later. Sangat hebat dan baik sampai kawan-kawan grup kami request nak tiap-tiap dengan doktor ini sahaja. (me too!)



Ok, dalam pukul 12 macam biasa rotation tamat. Next, pergi balik KAUH untuk lecture. Ini Red Hall KAUH. Cantik kan bintang-bintang kat atas nih? Gelap-gelap suram macam ni lah yang selalu meng-induce pelajar nak tidur time kelas. Hehe



Yang ini pula time kelas dah start. Sepanjang minggu ni, lecture KAUH adalah guna video sahaja. Tengok orang buat Physical Examination.



Haaa.. activity bila mengantuk - mari kira bintang dan berangan. ;p Hehe.. Takdelah.



Ok, bye. nak gi kelas dah~ Wassalam~

1 comment

zmah | December 5, 2010 at 12:26 AM

Bestnya...belajar disinari cahaya bintang tu....

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images