Busy Bee


Assalamualaikum

1) - 17,18,19 September 2010 -

Dari awal lagi dah bajet, hari ini bakal jadi sangat sibuk. Bincang punya bincang, jadual akhirnya selesai dibajet.

7.30malam - 12.00mlm (17th) : meeting reconstruction SPB
12.00 mlm - 3 pagi (18th) : buat kerja + main untuk elak tidur
3.30 pg -5.00 pg : bertolak ke airport utk ambil budak private baru
5.00 pg - 7.00 pg : urusan budak private di airport selesai
7.00 pg - 9.00 pg : lepak airport lagi utk tunggu bdk JPA baru plak
9.00 pg - 1.30 tgh : urusan budak JPA setel - balik Irbid
1.30 tgh - 5.00 ptg : urusan penempatan, mentor dan taklimat budak JPA
5.30 ptg - 9.30 mlm : urusan tukar duit, simkad n keperluan sementara mentee
9.45 mlm : balik tido
8.00 pg (19hb) - 3.30 ptg : Hospital + Kelas
4.30 ptg - 6.15 ptg : bawak mentee gi shopping barang keperluan
6.30 ptg - 8.30 mlm : taklimat junior fasa II
9.00 mlm - 10 mlm : meeting tiba-tiba SPB
10.30 mlm : balik tido

X_X

Ish, kalau tiap-tiap hari keluar pagi balik malam untuk study, kerja, makan tungang langgang gini boleh kurus jadinya. haha...
Takpe2, ni tahun akhir kot nak join sambut budak-budak baru. Moga-moga ada hikmah.Insyallah...

2) Kuasa sehelai jaket

Suatu hari dalam perjalanan balik irbid lepas ambil junior baru,

Junior 2nd year syabab :
Ok adik-adik, saya perkenalkan diri saya. Nama saya sekian sekian tahun 2 kos sekian sekian, uni JUST. Yang belakang korang tu abang sekian sekian, tahun sekian sekian uni JUST. Yang sebelah korang ni plak akak... (tanya saya kejap, akak nama apa eh?).. oh, ok ni kak ainul (tanya saya kejap balik, tahun empat kan kak?) ha betul ,tahun 4 kos perbankan islam yarmuk~

Saya :
eh!eh!eh! akak perubatan la medik tahun 4 JUST.. (terkejut. Eh, takde plak dia ni nk tnya pasal kos. huhu)

junior 2nd year syabab :
ehh yeke? aiseh sori akak! erm, tapi dah tu baju jacket yang akak pakai ni bukan jacket iqtisaod ke?? (blur)

Saya:
Akak pinjam la, pagi tadi lupa bawak sweater..

Junior 2nd year syabab:
oh hehe... sori kak, maaf ye adik2. wrong information. ni kak ainul tahun 4 medik JUST. kenal tapi tak berapa kenal. huhu

Serius ini lawak sungguh semalam. Tiba-tiba je satu hari saya jadi student Yarmuk gara-gara seharian memakai jacket blazer siswi Yarmuk kos perbankan Islam. Padahal saya pinjam je sebab waktu stay di rumah akhawat Yarmuk saya lupa bawa sweater untuk ke airport pagi-pagi buta tu. Tak sangka banyak impaknya. Bukan sahaja semua junior baru ingat saya budak yarmuk, junior lama pun tertipu jugak rupanya. hehe..

3) First Day in Hospital sebagai pelajar clinical


Keseluruhannya, ok tapi kami tersilap strategi. Saya terlupa pesan senior supaya di awal minggu pertama, jgn berpisah dgn kawan melayu. Sudahnya jadi tercengang-cengang sendirian ambil history dengan student arab yang sama terlebih excited sampai lupa orang sekeliling. Cakap plak macam bullet train. Perkataan-perkataan baru semua saya terlepas. T_T

Tapi nasib baik doktor discuss dalam english di discussion room. Doktor plak sangat best. Sekurang-kurangnya kata satu-satunya teman akhawat semelayu saya dalam grup tu, Fathiyyah, at least kita beruntung dah tahu mana silap kita dan kita beruntung juga sebab dah lalui pengalaman doktor tinggalkan kita sendiri untuk cari dan temubual patient dan independent di hari pertama. Kan ke unik tu.. Huhu, insyallah~

Oh ya, hari ini juga saya terperasan, bahawasanya saya ini berada di keliling manusia-manusia yang serba sibuk. Fathiyyah memang makruf wanita tersibuk di Jordan + Irbid, rakan segrup pun ada yang sama kes dengan Fathiyyah, ketua grup yang orang arab itu pun orang kutlah (persatuan pelajar di JUST) yang amat sibuk, doktor consultant kami yang pertama tadi pun nampaknya amat sibuk sampai kami jadi kumpulan last doktor datang sambil telefon beliau tak henti-henti berbunyi tiga empat kali dalam session. Apa semua sibuk-sibuk nih, orang yang tak sibuk macam saya pun jadi sibuk sebab nak mencari time orang-orang sibuk macam diaorang... haha.. >_<

Macam-macam sungguh hari pertama. Tak tertulis semua hari ni.. So far, alhamdulillah


p/s: Kak Ayyash, saya terfikir-fikir saranan anda untuk dijanjikan sesuatu di Amman tempoh hari.. Doakanlah ya! Ada rezeki, mungkin bakal jadi. hehe. ^_^

Ok, jumpa lagi. Dah 12 mlm. Nak tido. Esok ada kelas. Wassalam~

5 comments

fathiyyah | September 19, 2010 at 4:49 PM

salam ainul. me sepatutnya da stat dah kelas semalam. tp skrg masih di mesia. huhu. bz nya korg. no wonder tiqah tk sempat nk reply sms. huhu

sibuk2 pun, jaga kesihatan ya

take care!

ayyash | September 20, 2010 at 11:12 AM

salam nul..

haha.. ni ke rupenye.. saspen je..
ak doakn.. insyaAllah.. klu serius nk buat, btau ak eh.. ak sokong 8 penjuru.. haha..

Ainul Arina Madhiah | September 23, 2010 at 3:14 PM

fathiyyah:
ws fathy. oooooo, ponteng eehhhhh? hehe. Balik la mesir cepat2, ramai rindu nak jumpa cik puan tu ha.. ^_^
Thanks for the reminder. You too! Take care sis~

Ayyash:
ws. saspen tak? saspen tak? hehe..

hidayat | October 10, 2010 at 3:12 PM

syabab 2nd year tu sgtlah sye kenal..dye pon ade citer gak kat sye..

Ainul Arina Madhiah | October 13, 2010 at 6:38 AM

hidayat:
iye? hehe.. pesan kat dia, lain kali tanya sampai habis dulu kalau tak tau. don't judge a book by it's cover... =)

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images