Welcome back Famili Pisang!



Tahun lepas, saya ada cerita tentang mereka di sini. Eh, tapi bukan yang second family tu (keluarga mak ana) tapi yang family baru dekat perenggan pertama tu..

Dah setahun rupanya saya tulis..

Dalam setahun tu, banyak betul benda dah jadi.

Ada yang dah grad,
Ada yang dah kawin,
Ada yang dah dapat anak,
Dan ahli keluarga baru kami makin bertambah jugak..

Tapi yang tak bestnya, dalam setahun tu jugak komitmen luaran makin banyak, jadi ramai yang keluar dalam berat hati dan meninggalkan dunia kami. Bukan tak mahu jadi keluarga lagi, tapi sebab ada maslahat lebih besar yang sedang menanti. Dan dunia kami di sana pun makin lama makin sunyi. Seorang demi seorang pergi termasuk saya sendiri.

Tak apalah, tak penting pun semua tu asalkan ukhwah masih kukuh dan masih saling mengingati. ^_^

Tapi kan....

Minggu lepas, ada seorang kakak jemput kami semua balik kampung!

Rindu katanya. Lagipun lama tak sembang ramai-ramai macam dulu. Nak jugak update cerita-cerita baru mereka yang dah lama tak dengar khabar berita. *Seronok2!*

Kalau orang tanya apa yang best dekat sana, saya akan jawab : The people!!

Sembang dengan diaorang memang boleh padamkan bara yang marak kalau ada dalam hati. Bosan-bosan memang tentulah konfirm tak ada dah. Asyik-asyik gelak sahaja depan komputer. Pulak tu ada seorang dua famili di sana wujud di depan mata saya, kalau kami jumpa boleh plak sambung gelaknya. haha.

Look useless?

Naaa~ Ini salah satu cara mewujudkan 'hari wardah' bak kata salah seorang dari mereka dulu. ^_^ Plus, saya percaya dalam beberapa tahun lagi kami boleh berkumpul semula beramai-ramai bertentang mata di Malaysia. Just wait~

So my dear Pisang Joget Komuniti,welcome back! Glad to have you guys around~ (^_^)y

7 comments

Rossarina™ | August 1, 2010 at 5:15 AM

seronok nye seronok nye! :D nanti kite balik nak jumpe diorang la :D

R | August 1, 2010 at 5:28 AM

Dah setahun... kini ada yg kembali...

laki cikgu kimia | August 1, 2010 at 5:57 PM

chinul! Assalamualaikum. hihi.. Fathiyyah dah sudah, Ainul? hihi
saje gurau jangan marah. selamt menjalani kehidupan!

Izzahsakinah | August 1, 2010 at 7:41 PM

"Kalau orang tanya apa yang best dekat sana, saya akan jawab : The people!!"

^____^

Ainul Arina Madhiah | August 2, 2010 at 2:40 AM

arina:
betul2! bestkan? pastikan ko nak jumpa tunggu aku sekali okeh. kita testing suruh diaorg teka sapa arina 1 and arina 2. haha..

rie:
yup! sangat happy~ ^_^

chiam:
wa'alaikumsalam..
uiks, dah la lama tak datang. sekali datang terus tanya soalan emas. tak patut, tak patut. hehe..
Saya bila? erm, tunggu kak arfah dapat sorang dua org baby lagi bleh? hehe..
p/s: chiam, nnti baby keluar inform tau!

kak izzah sakinah:
^_^
akak, meh la balik jugak. kitaorg tunggu. =)

Rossarina™ | August 2, 2010 at 6:58 AM

mereka, ramai yang sudah mengetahui rupa ku, wahai Arina.

hahaha :P

Ainul Arina Madhiah | August 2, 2010 at 7:13 AM

arina:
hah? how come?? ala... T_T
takpe2, aku masih misteri. hehe ;p

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images