A message for my dad ~

10:33 AM 4 Comments A+ a-



Assalamualaikum..

Dalam hidup saya, ada dua perkara yang paling saya sematkan dalam hati untuk saya hindari sampai ke mati iaitu lupa keluarga dan lupa diri...

Sebab tanpa keluarga, saya takkan ada apa yang saya ada sekarang dan saya takkan berdiri di sini.

Maka, apa-apa sekalipun keluarga adalah prioriti.

Tapi hari ini, saya terlupa satu hari yang paling saya tak pernah lupai. Hari lahir ayah sendiri. Oh, tidak! Haishhhhhhh...

My bad, my mistake~ Walaupun berkali ulang dalam hati yang sebenarnya dah ingat pagi tadi tapi asyik terlupa nak telefon sebab teralih perhatian ke perkara lain, still rasa bersalah tak hilang-hilang pergi.. Kesal tak sudah rasa kat hati. Ini namanya melanggar janji sendiri. T_T

Menjadi orang terakhir mengucap selamat hari jadi adalah agak mengecewakan. Kesian orang yang menunggu.. Mungkin nampak kecil pada orang lain, tapi bagi saya bila tiba hari jadi sendiri orang pertama yang saya tunggu wish dia adalah keluarga yang disayangi. Lantaklah semua orang tak ingat hari jadi saya, yang penting famili tak boleh lupa. Sebab itu pada ahli keluarga yang lain, saya mahu berikan perkara yang serupa. I'll be the first, itu janji saya.

Bila terbuat macam ini, saya jadi takut. Tolonglah Allah, jangan biar perkara ini berulang. Sesibuk mana pun saya, seberjaya mana saya, seteruk mana pun jadinya, jangan sampai saya lupa keluarga. Dari saat ini sampailah ke bila-bila. Jangan jadikan saya anak/kakak/adik yang lupa keluarga. Amin...

ok, part seterusnya ini adalah surat untuk abah sendiri.. (Orang lain tak baca pun takpe.)

Abah,
Kalau abah baca ini nanti, just take note,
I'm very regretful upon this day. Even Asyraf pun cakap pelik kenapa kakak dia lambat wish walhal selalunya tak nyempat-nyempat nak wish dari kecik sampai besar. At least, kalau ada hal pun supposely i should give you a sms to permit a delay wish. But i'm not... My mistake~ Minta maaf... T_T

Abah,

Nothing much to say now. I've done with all my wish during my call. Again, Arina doakan abah sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, dipermudahkan urusan dan sentiasa di bawah rahmat Allah, berjaya dunia dan akhirat. Thanks for everything and i'm sorry sebab terlewat wish. Really-really meant it. I hate what i've done. Last but not least, i found a nice poem just for you~ Deep from my heart (eventhough it just a copy n paste... ;p)

I don't always tell you
How you fill my heart with cheer
And how happy I am
Whenever you are near

I don't always tell you
That the love you give
Brightens every day
That I live

I don't always tell you
What's in my heart
That you are the most
Important part

I don't always thank you
For the many things you do
Or tell you how much
I really love you!

Y(^_^)Y Now, i do..! ARINA SAYANGGGGG ABAH! HAPPY BIRTHDAY!!

Ok, as been promised, i'll study hard after this. Take it as a denda. *oh, tetiba terfikir lama gila tak kena denda dengan abah.. hehe.. * Ha, lagi satu.. Jangan percaya cakap 'kawan' abah tu. Arina masih selamat dari sebarang unsur yang tidak tidak ada kena mengena dengan pelajaran, hehe... ;p
ok2. Bye~

4 comments

Write comments
MaUt
AUTHOR
March 11, 2010 at 1:32 PM delete

somelnya kad ni..mana awak dapat eh mende2 cutie mutie ni?hehe..apa2 pun happy birthday jugak untuk ur dad..moga panjang umur dan dimurahkan rezeki

Reply
avatar
March 11, 2010 at 2:06 PM delete

kak farah:
MR. GOOGLE kasi~ ^_^ hehe.. terima kasih~

Reply
avatar
ashraft
AUTHOR
March 13, 2010 at 3:02 AM delete

hahahahaha.....aku mmg tak boleh nak berhenti gelak laaaa...huhuhuhuh...

papepun make it as a lesson k...=)
huhuhuh....

Reply
avatar
March 13, 2010 at 4:08 AM delete

asyraf:
seronok ah tu gelakkan kak ina.. hampeh giler...
ye encik, saya memang sangat mengambil pengajaran semalam.. >_<

dah, pergi study! nanti nak colloq..

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *