Padah Salah Pengurusan

12:33 PM 2 Comments A+ a-

Assalamualaikum

Minggu kedua kelas sudah bermula.Silibus minggu sudah masih berbaki. Tugasan-tugasan luar pun banyak tak terbuat. Apa kes? Semuanya gara-gara tersilap merancang organiser. Post-holiday syndrom kah? Huh, alasan~ Habis tunggang langgang jadinya. Tambahan, dua minggu ini aktiviti luaran sangat banyak sampai terasa macam tamak nak ikut semua tapi tetap tak dapat~

Yang dah ada dateline, ditangguh-tangguhkan
Yang takde dateline, lagilah jenuh beratur panjang

Bila yang baru datang berbondong-bondong, padan muka diri sendiri kena tanggung! >_<

Wuuuu.. T_T

sekian pengajaran hari ini. Kepada sesiapa yang ada perangai teringin suka ikut semua aktiviti macam saya, silalah jangan cari nahas menangguh-nangguh kerja. Kalau dari dulu semua dah siap, kan ke senang sekarang boleh join macam-macam. Tu laaaaa....

Ini bukan masalah hidup perlu buat pilihan, tapi ini masalah masa tak pandai diuruskan. Maka, benda yang tak perlu dipilih terpaksa jadi taruhan. Ambil yang aula (lebih penting), yang lain terpaksa bye-bye. Maka sila tahan dan lain kali ambil buat pengajaran~ DON'T TAKE THINGS FOR GRANTED,DEAR...

Bila nak amal budaya 'organiser' yang disedut khas dari Perancis nih ha? @_@

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nothing much to say as the works are pilling up..
Just a few updates :

1. Sepanjang minggu ini adalah minggu pertandingan debat Piala Presiden Permai dan saya bertindak belakang tabir sahaja. Bila lagi nak cari bakat kan?

2. Sudah banyak kali terfikir-fikir tahun ni nak balik Malaysia bulan enam atau bulan lapan? Mak kata suruh balik sama adik, tapi hati kata nak balik raya~ Macam mana nih! Any idea?

3. Adalah sangat tertekan duduk paling hujung dalam barisan di kiri area nak belakang dewan kuliah yang besar gedabak itu untuk belajar CNS. Nak tengok slide kena senget-senget badan, Bila doktor pergi hujung kanan, kena senget-senget kepala. Bila gambar saraf dan tulisan halus macam kuman, kena fokus power mata (tapi dah bertambah sejak balik cuti) dan ke depankan kepala . Sengsara sedikit jiwa raga nak belajar dengan bahagia~ T_T Nak duduk tengah!!! Ish..

4. Hujung minggu ni rasa macam nak pergi lepas tension kejap : kedai buku Amman atau sukan BKASJ?

5. Travelog kembara saya? Erm, mungkin lepas segala yang teramat aula selesai dulu ye. Maaf. Maaf. Maaf. Tapi insyallah, still akan ada seperti biasa hatta terlajak expired date jua.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Okay, pen off!

2 comments

Write comments
ishikawa
AUTHOR
February 22, 2010 at 2:36 PM delete

nak balik bulan 6 atau bulan 8? balik la dua-dua bulan.. =)

Reply
avatar
February 25, 2010 at 11:06 PM delete

kak sarah:
supportkanlah, bleh? ;p

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *