Salam Maal Hijrah



A faded white painting and my slightly vanished scent are hidden inside an eye-blinding cloud
My wordless heart Slowly starts to move my feelings
Those times that slipped through
Are in my hands

I'm holding back the tears
I walk trying to lessen the weight of my heart
To a place that is neither close nor far
Where a different me stands
I will not cry

I bring my two hands together once again
In a place I live the present life instead of the memories

Though it seems stupid, we’re always together
The pain that I want to let go
Dries the tears that flows through my body

I'm holding back the tears
I walk trying to lessen the weight of my heart
To a place that is neither close nor far
Where a different me stands
I will not cry

I'm holding back the tears
I run adding to the weight of my faith
To a place that is neither high nor low
Where a different me stands again
With a small smile I can laugh

** 'Kuat' membutakan manusia. Apatah lagi dalam mendalami kesan kehidupan. Mereka makin jauh dalam menilai rasa sebenar. Penat nak menerang tapi masih buat tak hairan. Kerana apa? Alasannya, dia kuat~ Huh, membosankan... **

===============================================================
1. Salam Maal Hijrah!

Kelmarin, kami menyambut pagi Maal Hijrah dalam lebat hujan rahmat. Sedang yang lain kekal syahid di bawah selimut, sebilangan kami berprogram sukan di tengah stadium JUST. Awwalan, bertazkirah bersama Kak Zayy tentang pengajaran Hijrah sebelum mengaplikasikan semuanya di dalam sukan kali ini. Bahagia sebenarnya dapat keluar main nih! Bukan senang buat masa sekarang~ Maka, atas alasan gian saya dan beberapa rakan balun main tiga permainan sepanjang program dijalankan. Netball, basketball, dan volleyball. Semuanya untuk melepaskan rasa sebab dah lama sangat tak bersukan lepas KARISMA dek malas nak gi stadium sendiri-sendiri! Sangat excited dapat berpeluh di tengah winter. Huhu.. Tapi padahnya, dah dua tiga hari ni, seluruh badan kesengalan terutama kaki dan tangan yang beroperasi luar dari kebiasaan. Adeh. Bila nak habis pengumpulan lactic asid nih? Macam orang cacat je dah jalannya~ T_T

2. Penantian akhirnya kesampaian

Setelah berkurun lama menunggu parcel dari Kak Nik tercinta yang sudi membekalkan majalah Malaysia, akhirnya habis exam haritu baru dia tiba. Dipos bulan Februari, bulan Disember baru diterima. Haish, ini sistem apa ni? Ke saya yang lupa tengok P.O.B? Lantaklah, walaupun majalah dah lama, janji dia Bahasa Melayu~ Haha..

3. New life in Malaysia

Kepada rakan-rakan di Malaysia, saya sudah pindah rumah. Mahu datang rumah lama pun tak apa, nanti kita boleh roger-roger ambil di sana. Cuma kalau mahu mengepos atau berziarah raya bila-bila, pastikan alamat baru sudah tahu yer.. Oh yer,ahli2 SMKANT sekelian, rumah saya sebelah SMKANT ok. Datang sekolah, singgahlah rumah. hehe. Dengan ini diumumkan, saya sekarang warga negeri Pulau Pinang walaupun jarak rumah baru dan rumah lama adalahnya hanya 1-2 kilometer sahaja. ;p

p/s:Perlukah masuk Bkan Penang? hehe.. Bayt Darul Ridzuan pun dah tak pure nampaknya. ;p

4. Hibernasi

Pada kawan-kawan yang melawat blog ini, maaf penulis sedang hibernasi sebab winter dan exam yang makin dekat. ^_^ Doakan kami yer.

2 comments

BAYT AMZAR | December 21, 2009 at 11:32 AM

salam Ainul... moga sehat2 selalu..

moga success selalu.. dipermudahkna segalanya..

doakan kami sekeluarga selamat pergi dan pulang semula jordan.. insyaAllah akan bertolak balik Msia rabu ni.. :)

xdpt jmp program sok.. :) sampaikan slm akk pd k.farah dan kwn2.. :)

take care!!

Ainul Arina Madhiah | December 21, 2009 at 4:00 PM

kak ayu:

ws. alhamdulillah, ainul sihat je..
bon voyage akak... semoga selamat sampai dan balik. ^_^

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images