Alhamdulillah



Salam

Alhamdulillah banyak sangat benda-benda bagus yang jadi hari ni. Tak tahu nak cakap selain dari setinggi kesyukuran kepada Allah S.W.T. Harapnya semua ni boleh jadi pemangkin semangat untuk bertambah yakin dengan pertolongan Allah dalam setiap keadaan walaupun sesukar mana sesuatu benda berlaku.

* Hari ni hari daftar subjek untuk batch MEJ7 bagi summer semester 2009 yang wajib tu. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Pertama kali dalam sejarah diri jadi warga JUST masuk tepat pada waktunya sebab dulu asyik terlajak masuk awal sampai kena denda tak boleh masuk web 5 minit. Rebut subjek pun semua senang. Lega jugaklah walaupun time tengah tasjil tu terasa sedikit kesedihan sebab kawan-kawan di seantero dunia sudah mula bilang jari nak balik Malaysia, kita kat sini masih kena sambung kelas lagi. ( eh, sila puas hati ok kerana dapat jordan yang unik )

Immunology (Section 1)
Public Health (Section 1)
Food Preservation (Section 1) - Subjek Tambahan

Ini subjek untuk summer semester ni. Dalam masa sebulan kena habiskan semua 9 jam kredit. Hari-hari ada kelas. Garinglah gamaknya tahun ni nak survive summer sem dalam bulan puasa di musim panas yang terluar biasa panas tahun nih. ( eh, sila puas hati ok kerana ada lagi negara lagi panas dari jordan )

* Hari ni dapat berita semua senior tahun 6 JUST dah selamat pass exam sekaligus ditabalkan telah pun bergraduasi secara tak rasmi dari dunia pelajar. Tahniah..! Tahniah..! Alhamdulillah.. Selamat terus maju jaya kepada akak-akak dan abang-abang yang telah berjaya. Kejayaan korang buat kitaorang yang masih kecik-kecik ini terasa sangat semangat balik nak berjaya jugak. ( 3 tahun, satu sem 3 paper final dan sepaper midterm lagi untuk saya sampai ke tahap itu. Ya Allah, bantulah hamba-Mu mencapai kejayaan yang serupa. Aminn...)

* Lepas habis exam ni kami ada cuti seminggu dua sebelum mula kelas. Dulu dah rancang banyak-banyak, sekali semua terberhenti gara-gara MSD buat arahan tak bagi keluar Jordan sebab Swine Flu. Kecoh Seirbid! Aduh, apa nak buat dua minggu kat sini? Tapi alhamdulillah hari ni dah dapat berita arahan tersebut ditarik balik. Yeay!! Alhamdulillah, selamat plan kami. Kelam kabut juga tadi mengemaskini balik segala yang perlu dan mengupdate rancangan. Lega..

* Masuk hari ini sudah hari yang entah keberapa saya puasa di rumah. Puasa ganti yang bertimbun-timbun sebab sakit waktu Ramadhan lepas tak terbayar lagi. Kenapa entah tak terbuat sewaktu musim sejuk dulu? Bahana aura hibernasi dan mengumpul tenaga barangkali. Sekarang dah masuk summer, lagilah haru. Nak puasa waktu kelas? Aduh, boleh longlai kat luar tu kena jemur. Nasib baik sekarang dapat dua minggu duduk rumah study leave. Apa lagi, sakan puasa la jawabnya. Alhamdulillah, dipermudahkan..

Banyak lagi sebenarnya tapi cukuplah sekadar mencoret yang ini. Malam pun dah lewat. Tadi baru usai menghadam Patho dua sistem yang lepas. Nak termuntah rasa. (ish, jangann.. tahan sampai depan komputer nanti muntahlah puas-puas). Exam mid-term RS ada lagi lima hari. Sangat kecut perut. Banyak lagi yang perlu ditengok balik dan diteliti sebelum boleh melangkah ke sana. Ada target markah yang perlu dicapai supaya kami lancar ke depan.

Takut.Cuak.Gelisah. Semua perasaan ada. Tambahan ini exam final pertama dalam silibus bercorak sistem kami. Bimbang-bimbang sudah usaha setinggi boleh tapi hasilnya tidak seberapa. Tapi bila berfikir dalam tenang, alhamdulillah sangat kita ada Allah. Untungnya kita ada yang disebut tawakkal. Itu kemuncak segala penyerahan. Biar kita usaha hingga ke akhirnya. Yang lain serahkan pada Allah. Moga dipermudahkan dan diberi khabar gembira seperti mana yang telah saya hadapi setelah beberapa masalah yang datang kebelakangan ini. Moto saya sejak dahulu: PUT YOUR TRUST IN ALLAH.

Doakan kami ya semua. Semoga saya dan rakan-rakan dipermudahkan urusan dan diberi kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan. Moga-moga ada antara kalian yang makbul doanya di sisi Allah. Amin ya rabbal 'alamin. Bitaufiq juga kepada semua kawan-kawan di mana-mana yang tengah ber'buru' juga. Semoga kita pulang dengan hasil buruan yang tinggi dan memuaskan. (^_^)

Owh, ini jadual exam kami.

6 June - Midterm RS
7 June - Final RS
11 June - Final CVS
15 June - Final HLS

Jumpa lagi selepas hiatus seperti biasa...

5 comments

Diya Kamaruzaman | May 31, 2009 at 11:50 PM

Ainul, all the best ye. Good luck utk exam nanti. Moga dipermudahkan Nya segala urusan =)

Fathen Aqilah | June 1, 2009 at 1:06 AM

salam..gud luck!!!!!!!!!!

lut | June 7, 2009 at 9:27 AM

oh...Jordan panas x time2 camni. huhuhu.
selamat examm la yer...( rajin2 budak medic belajar )

Durratul Akhyar | June 8, 2009 at 5:38 AM

salam..gudluck!

mga najah!

Ainul Arina Madhiah | June 8, 2009 at 12:04 PM

kak diya:
thanks akak! doakan ya~

fathen:
thanks fathen.. rindu sama hang~ doakan aku tau!

lut:
sangat panas. summer dah nampak bahang.. *penat* thanks. doakan kami~

saadah:
ws. tenkiu. doakan tau! ^_^

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images