Survivor

Salam

Ini keadaan saya yang sekarang ... Peperiksaan ada lagi seminggu lebih. Latihan sukan ( bola jaring dan bola tampar keduanya saya terpilih, payah gak nih ) ada lagi tiga minggu. Program Ziarah MT anjuran HELWI saya tak mula-mulakan lagi.



Maka, target saya saat ini mahu jadi begini.. Utamakan yang paling utama dahulu sambil buat-buat yang lain. Saya tak mahu kata saya terlewat. Kita kena positif. Saya masih boleh buat kalau saya mula sekarang! Fokus exam dulu. Bahagian sukan nih sebelum waktu exam kita boleh menyelit-nyelit bila tension nanti. Habis exam baru pulun habis-habisan. Yang lain, tengoklah dulu. Insyallah boleh punyala...



Maka, minggu ini bakal jadi minggu yang amat padat di luar. Doakan saya tak banyak mengeluh dan kalah pada keadaan. Dah namanya pelajar, itu normal la kan? Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. Harapnya saya dapat bertahan! Ada orang suruh saya kekalkan sibuk sesibuk-sibuknya selama 40 hari supaya nanti sibuk jadi tabiat. Haha.. Cadangan yang bernas! ^_^ Harapnya saya tak pengsan dalam jangka masa 40 hari tu. hehe...

Minggu ini saya ada lagu tema baru. Sengaja pilih yang ini supaya tidak cepat sangat down bila letih. Tajuknya Survivor. Dua tiga hari ini asyik mengulang dengar lagu yang sama bila mula rasa tak larat. Kalau mengantuk, dengar intronya sahaja dah terjaga. Ala-ala macam lebih kurang sama liriknya dengan keadaan saya. Saya letak sini sikit-sikit ayatnya untuk tatapan. Bacalah~

Every time, everyday,
now, everybody's a survivor.
looking for every way,
in this situation, don't give up.

from here on, let's get up and search for the light.
because there's this chance to change, together, let's try.
oh baby, let's try!

in your heart, if you can find one smile, shine on me;
two smiles, compile them and shine on me.
so that the world can shine, smile, smile,
live through it, survivor!

the things that you can't do when you're alone,
but if you can start facing these feelings, we can...
oh baby, we can!

everyone's a survivor...
let's go together, survivor.
smiling and dreaming now...
everybody, everybody, now!

in your heart, if you can find one smile, shine on me;
two smiles, compile them...
so that the world can shine, smile, smile,
and embrace it while living.

Tamat~

Jadi, para survivor sekelian, senyumlah dalam menghadapi hidup penuh cabaran anda! Aja-aja fighting!



** pss, selamat maju jaya pada kawan-kawan medik di mesir yang dah nak mula final!

14 comments

Nik Fauziah Nik Hussin | April 13, 2009 at 6:08 PM

salam..
cumelnya senyuman si kitty tu.. terserlah gigi yang putih hehe.
Yesh2 ainul boleh..

I will survive!
I will survive!

Aleen | April 14, 2009 at 9:15 AM

Assalamaualaikum..

Erk, ainul..!!!!!

Nasib baik x jerit tau tgk gambo kucing ni..!!!!!

HORRIFYING betul..!!!

Mcm demon jelmaan yg schizophrenic selalu nmpak tu..


Seriously, sgt takut tgk n gmbr tu... huuu...

Jgn marah, Aleen mmg penakut x tentu pasal.. heee...

Uwais Amzar's Family | April 14, 2009 at 9:49 AM

salam,

cute sungguh kucing peliharaan kak Ainul.. hehe..

slmt maju jaya!!! :)

najihahfaizahazaman | April 14, 2009 at 6:59 PM

salam

we are the wayfares..
we are the travellers..

;]

smg sama2 berjaya ye..
ameen.

jejakalkindi | April 14, 2009 at 8:23 PM

salam...

selamat menjalani peperiksaan & majulah sukan untuk negara...:)

silversarina | April 15, 2009 at 3:00 AM

InsyaAllah semuanya berjaya...way to go ainul .

Diya Kamaruzaman | April 16, 2009 at 8:43 AM

adeh deh. nasib baik lah akak awk takde heart attack dik oi. kalau tak, ada je keluar headlines paper esok - "pelajar tahun akhir terkoma kan diri sebab tertengok gambar kucing mata besar gedabak dalam blog ainul arina madhiah". hak hak hak. serius terkejut. =p

good luck ye ainul. jom kita sama2 "bunuh diri" dgn buku2. weeee~!! =D

Ainul Arina Madhiah | April 16, 2009 at 12:05 PM

kak nik:
ws.. hehe.. terima kasih akak. Doakan ainul tau.. Yes, saya boleh! Amin... ermm, lagu yang akak nyanyi tu cam lagu ridscet penyembur nyamuk jer.. hehe

aleen:
aleen, takut ek? ala, kucing ni kiut la.. Gigi dia je kena hypertrophy. Lain-lain normal je. Haha.. Nanti ainul tunjuk lagi yang lagiiii horror.. muahaha

uwais:
sapa comel lagi uwais? Kucing akak ke kucing uwais? Hehe.. Kucing akak gigi dia lagiiii besar tapi kucing uwais dalam gambar aritu bulu dia lagiii tebal kot~ Hehe, terima kasih. Doakan kak ainul tau! Uwais sila baik-baik selalu, jangan kacau umi ngan abi buat kerja okeh!

Ainul Arina Madhiah | April 16, 2009 at 12:10 PM

najihah:
ws. insyallah.. amin..,. ^_^

bro fisol:
ws. ye..ye..! terima kasih dan selamat maju jaya juga. ^_^

makcik sarina:
amin.. terima kasih makcik.. doakan ek!

Ainul Arina Madhiah | April 16, 2009 at 1:13 PM

kak diya:
adeh, jenuh la kalau gitu.. siapa nak habiskan akak punya silibus nanti. hehehe... Takpe akak, kucing saya pandai CPR, nanti dia tolong la kalau akak terpengsan. Haha

Jom2..membunuh bersama buku! BIar bunuh kesenangan diri sekarang, jangan sampai nanti terbunuh orang~

Pijah | April 16, 2009 at 9:48 PM

Yuhuuuu !! Good luck to u too.
Sometimes, being busy ni sumthing yg best.
Kalau busy kita x pikir bende xde faedah.
Lg satu, rasa glemer pun ade. Ye laaa.. terkejar sane terkejar sini.
Hahah.

Jgn mengeluh tau. Insya allah hidup kak arina dihujani rahmat. ceyy ;)

Ainul Arina Madhiah | April 17, 2009 at 4:23 AM

pijah:
terima kasih pijah!
busy itu glamer? adoila dik, gitu plak dia... hehe.. btw, thanks for your doa... ^_^

Diya Kamaruzaman | April 17, 2009 at 5:50 AM

hahaha. kucing tahu CPR tak tahan tuuuuu. mati kelemasan akak dengan bebulu dia. =p

p/s-rasanya ada ur updates bertajuk Sakura in Jordan masuk dlm akak nya google reader. alih2 bukak blog, takde pulak entri nya. dh jd draft ke ainul?

Ainul Arina Madhiah | April 17, 2009 at 6:22 AM

kak diya :
dari lemas, terus brain death kot ye akak dek bulu-bulu kucing tu time CPR.. hahaha~

owh, yang tu tadi terpublish draft yang tak jadi.. Entry sebenar kat bulan mac - Sakura di hari Maulud.. Yang dulu-dulu punya, tadi gi susun jap. Itu yang tersilap tuh.. hehe..

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images