Quote Of the Week

8:00 AM 7 Comments A+ a-

Salam

Sekadar mahu mencatat beberapa quote penting saya minggu ini :

" Usaha terus. Belajar lagi sungguh-sungguh. Kalau dah sedia semua, exam tak ada masalah sangat lah... " - Mama & Abah -

"Belajar medik sangat membahagiakan dan seronok. Terbayang-bayang aku dah jadi doktor nanti.. " - Kawan saya -

" Siapa yang tidak mendoakan ( sayangkan ) sahabatnya, maka masih belum ada cinta pada Rasul dalam diri mereka " - ust fakhrurrazi -

" Hidup aku untuk umat " - Sirah -

" Perkara berbeza dicipta bukan untuk menyanggahi akan yang lainnya, namun segalanya menuju ke arah sempurna. Teliti haknya, selami hikmahnya " - Radin Rahmah -

" Dosa besar kalau bermasam muka tak tegur sapa saudara seislam lebih tiga hari. Biarlah diaorang sakitkan kita. Tahan sikit! " - Anonymous -

" Percaya je pada diaorang. Nampak je macam tu, tapi diaorang mesti boleh buat " - Anonymous -

" semoga senyum je walaupun busy dgn mcm2 program skrg ni." - ks -

" Be 'iman'tionally rather than emotionally " - chrestomathics -

" Jangan simpan sakit dan penat sorang-sorang. " - Ketua Helwi -

" Siapa kita nak pertikaikan ilmu orang yang lebih arif dari kita sebelum tahu sebab dan rasional dia? " - Tuan Pengarah -

" Sibuk tanda Allah sayang " - rakan batch -

" Back to the basic. Bila hilang arah, tengok balik niat " - Entah -

" You are 21st century medical student. No more spoon feeding! " - Dr. Rasyid -

" You can find your key by searching with a smile " - Orang hebat -


Pendek kata, minggu ni sangat penuh warna. Putih, hitam, biru, pink, ungu, cerah, gelap, dan macam-macam lagi. Lengkap barangkali. Hari ini, ahad yang mengakhiri minggu ini, agak bermakna bila saya pertama kali pergi menemani kawan-kawan uruskan pembayaran sedekah anak yatim di Markas Aitam. Dah lama berhajat tapi baru kali ni dapat. Pernah rasa cemburu tengok mereka uruskan hal-hal anak yatim ni. Mesti pahala diaorang lebih tinggi dan lebih mulia. Lega, sejuk hati tengok muka anak-anak yatim kat sini. Malam ini ada qiyam dan esok ada MEKAP. Moga minggu seterusnya penuh dengan pengajaran tersendiri. Amin.

Status Iman Sekarang : Yazid Yankus

7 comments

Write comments
DAMAI
AUTHOR
March 8, 2009 at 1:13 PM delete

salam ainul sayang...

itulah hikmahnya hubungan saudara sesama Islam....boleh kumpul kata2 semangat ketika kita lemah dan memerlukan ^^

Reply
avatar
chi am
AUTHOR
March 8, 2009 at 1:36 PM delete

salam chinul. banyaknya kata2 semangat! bersemangat saya baca nih..

Reply
avatar
March 8, 2009 at 10:01 PM delete

kak maya:

ws akak.. betul3.... ^_^

chi am:

ws. Alhamdulillah, moga semua naik semangat balik.. ^_^

Reply
avatar
dol
AUTHOR
March 9, 2009 at 1:28 AM delete

ust razi??
pmbetolan..
ust fakhrurrazi..
tapi arab takkn panggil name tuh..
depa akn panggil fakhruddin..
knape??
cari sndiri jwpnnya

Reply
avatar
March 9, 2009 at 1:36 AM delete

dol:

erk, tersilap pulak.. Terima kasih betulkan.. Nanti bila-bila saya cari kenapa. ^_^

Reply
avatar
zulai
AUTHOR
March 10, 2009 at 8:49 AM delete

quote paling best...
dr. rashid jumard

Reply
avatar
March 10, 2009 at 4:55 PM delete

zulai:
tau takper... siapa dengar, terus senyap tunduk muka.. huhu

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *