Happy Birthday to you...!

12:17 AM 8 Comments A+ a-

Salam

Alhamdulillah 13 Februari 2009 ni saya dah selamat sampai ke Irbid semula selepas lapan hari mengembara naik bas merentas tiga negara (Jordan, Syria dan Turki) dalam trip ke Turki. Tadi sampai dalam area pukul 6 pagi rasanya.

Terlampau banyak benda yang berlaku dalam tempoh lapan hari kami mengembara beramai-ramai. Satu pengalaman yang sangat seronok dan takkan saya lupakan. Apa yang saya boleh kata setakat ini ialah Turki ialah tempat paling patut semua orang pergi kalau nak melancong! Semuanya ada. ^_^

Pagi ni saya tak berniat nak update tentang Turki dulu. Sekarang baru sempat habiskan berlonggok-longgok email yang bertimbun. Cadangnya mahu kemas -kemas barang dan siapkan serba sedikit benda yang perlu diselesaikan sebelum mula kelas lagi tiga hari ( Taknak habis cuti tapi semangat nak masuk sistem! Apakahh?? =p)

Pada entry kali ni, saya nak ucapkan selamat Hari Jadi pada beberapa orang yang hari lahir dia jatuh sewaktu saya dalam tempoh bercuti tempohari. Pertamanya, adik bongsu kesayangan saya yang sangat cool, Aiman Farhan Najmi.. Selamat hari Lahir ke 11 tahun pada 8 Februari lalu. Semoga jadi lebih matang sikit dan lebih best dari selalu. Moga sentiasa di bawah lembayung rahmat Allah yang Esa.



Erm, sekarang tinggal Aiman sorang diri je kat kampung tu yang tak masuk sekolah menengah lagi. Takde geng dah la dia. Mesti bosan budak tu. Nak cari mangsa gaduh kat rumah pun dah tak boleh sebab kakak dia nun jauh di Kuala Lumpur. Alamat masaklah budak tu jadi anak bongsu tunggal kat kampung yang masih tahap budak kecik. Huhu, sila kurangkan perangai kebongsuan ye Aiman. Hehehe... =P

Aiman ni nampak je si bongsu yang nakal dan kuat merajuk tapi dia ni sebenarnya abang yang baik tau. Buktinya dia cukup terer melayan kalau dengan budak kecik. Tambah-tambah kalau dengan Adrina Lisa. Kamceng semacam je diaorang tu. Macam comel je Aiman bergaya ala-ala abang yang prihatin. Ye la kan, dia mana ada adik sendiri nak praktis.

Lagi satu yang lebih best sikit pasal Aiman ni yang saya tabik ialah dia ni sangat lasak kalau nak banding dengan kami yang lain. Silat, taekwando, sukan rasanya semua dia sapu. Nampak je kecil tapi jangan lah cuba buat benda yang dia nampak tak patut, karang ada la yang dapat merasa segala bunga dan buah seni pertahanan diri dia. Yang tak tahan, dia suka testing power pada saya. Nasib baik kakak dia terer mengelat. Hehe.. Tapi sekurang-kurangnya boleh juga kot saya buang habuk pada skill sendiri walaupun dah cacat habis segala seni. =P

Makanya, buat Aiman "Selamat Hari Lahir" Aci la ek Kak Ina buat lambat sikit ucapan kat sini. Lagipun dah wish dah on the spot hari tu kan? Hadiah istimewa yang Aiman nak tu dah ada. Nanti kalau sempat, Kak Ina pos. Kalau tak, tunggu bulan lapan la yer.. ^_^ Belajar sungguh-sungguh dan semoga cemerlang selalu dalam hidup.

Ok, seterusnya nak ucap Selamat Hari Lahir juga buat Auntie Sarina di Malaysia. Ada satu hadiah saya titipkan khas di sini untuk tatapan auntie. Tak mahal mana pun tapi saya suka ambil gambar cucu auntie yang sangat comel nih. Pipi dia labuh bukan main. Geram tengok! Patut la wanmommy Umair sayu nak lepas Umair balik Jordan. Kitaorang pun kalau boleh nak angkut dia bawak balik rumah tapi karang kalau dia nangis nak mak ayah dia, jenuhla plak nak pos balik. =P



Dan terakhir sekali, selamat hari lahir juga buat si kembar hidayah dan syuhada. Wah,wah, sakan korang dapat kejutan kek atas bas semalam ya. Akak yang tertidur pun terjaga balik. Tak pe je, nasib baik kek sedap jadi dimaafkan. Hehe... Semoga sentiasa sukses dalam hidup selalu. BItaufiq..



Ok. Setakat ini dulu. Mahu berkemas sekejap dan buat kerja terlebih dahulu. Insyallah, nanti saya akan update tentang ziarah ke Turki. Untuk pengenalan awal trip kami, tengoklah gambar di bawah nih.. INsyallah, lain waktu nanti saya terangkan lagi panjang lebar.. ^_^ Jumpa lagi.

8 comments

Write comments
February 13, 2009 at 3:40 AM delete

BEST..BEST..BEST!!! tak tau nak cakap ape..hehee.. buat tak sabar akk lak nk ke sana (turkey)=)

Reply
avatar
February 13, 2009 at 3:41 AM delete

oopps!! ada kembar di sana rupenya.. welcome to my club! heh

Reply
avatar
PrinCeSS
AUTHOR
February 13, 2009 at 5:28 AM delete

HAPPY BEDAY to aiman..
kesian die dah xde geng..suh die cepat2 besar..^^

labuhnye pipi umair..jelesnye.kite x dpt jumpe die lagi..T.T

Reply
avatar
February 13, 2009 at 6:34 AM delete

kak ayu:
sila akak, sila.. turkey bestttt..! ^_^ owh, akk ada kembar gak ye? tak tau la plak sblum nih. ^_^

maya:
komawo! ^_^ ala maya, klu dia besar cpat sgt tak best la plak.. takde budak kcik nk buli dah.. hehe..
umair sgt cute! geram tau tngok dia. rasa nk cubit2 je pipi dia tu.. tapi dia pndai nangis la.. acah sket, trus meraung.. habis smyua org lari.. hehehe.. maya, ainul jumpa kak saidatul kat sana, erm saidatul yourbestfriend from al-falah.. dah thun tiga kan dia, so kind of kakak gk la even same umur.. hehe

Reply
avatar
ABU LUQMAN
AUTHOR
February 13, 2009 at 10:17 AM delete

Salam Sejahtera.
Rehlah yang amat menyeronokkan. Semoga pengalaman di Turki boleh dikongsikan bersama

Reply
avatar
syila
AUTHOR
February 14, 2009 at 12:48 AM delete

welcome back ainul~

even tk dpt jmpa lama2 masa jordan dl,ttp happy dpt jmpa kembarku..hehe

nti cite ek pengalaman kat turki tu~

Reply
avatar
February 14, 2009 at 2:07 AM delete

i have a twin sister... biological twin..betul ker ye? eh? ke silap...tak sure lak..heh! senangnya kembar seiraslah.. hihii...dan bakal sambut baby sulong bln 6 insyaAllah..

Reply
avatar
February 15, 2009 at 2:29 AM delete

abu luqman:
salam alaik.. insyallah..

syila:
thanks syila.. takpelah, nnti ada masa kita cri time lain jumpa lagi ye.. hehe.. insyallah bakal ditulis

kak ayu:
twin mana ada non-biological kak.. kalau non-biological itu bukan twin seprut kot. hehe.. oooo.. ada kembar rupanya.. namanya apa?

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *