Tag "About Me"

Salam..

Baru tadi habiskan kerja balut-balut hadiah sambil fikir-fikir apa lagi benda yang tak dibuat. Tetiba teringat tag dari kak piqah. Aish, dah amat terlewat la nih. Tak apalah ye akak, saya baru bayar hutang sekarang. ^_^

My Top 10 Most Favorite Foods:
1) Yang pedas-pedas dan masak merah
2) Masakan Abah dan Mama ( tunggu cuti.. )
3) Ikan pari bakar+asam pedas ( kenapa Jordan tak ada pari...? T_T )
4) Sambal belacan+ulam jantung(Tak pernah jumpa pokok pisang kat sini+belacan import)
5) yong tau foo (rindu pasar mode)
6) kuey teow special (sekali seminggu sahaja sebab mahal dan terlampau banyak isi)
7) Syawarma
8) Sushi ( setiap kali pegi amman, mesti sushi habis.. hhuuuu..)
9) Kangkung goreng (pernah terfikir mahu bawak kangkung tanam sini. tapi boleh ke?)
10) Tempe


Top 10 Things I Love Doing:
1) baca buku ( tapi sekarang purata buku sempat habis half je..)
2) surf internet ( kena lebih organize sket tahun nih)
3) jalan-jalan
4) tengok orang ( mengusyar + berfikir + merenung diri )
5) cari kerja bila takde kerja (kalau dah boring sangat)
6) menulis
7) kenal orang baru
8) kacau kawan (mahera kata!)
9) merancang plan apa-apa(peratusan kebarangkalian untuk laksanakan agak rendah dulu)
10) Balik Malaysia ( i wish there is air asia from malaysia to jordan..)


5 Things I Love Doing When I'm EMO :
1) diam ( keluarkan aura "stay away" )
2) cari tempat mengadu
3) menangis
4) buat kerja gila (banyak dan jangan ditanya. Nanti ada yang terkejut..)
5) menyibukkan diri sendiri atau tidur


Top 5 Types of Guys I Adore (saya bantai saja ok!)
1) beriman
2) masuk dengan saya ('ada kimia' kononnya.. hehe)
3) boleh terima saya
4) tiada sifat yang saya paling pantang (certain sikap je..)
5) ada sesuatu yang buat saya suka tapi saya tak tahu (apakah? abaikan..)


5 Things I Love Doing When I'm Happy :
1) meng-happy-kan orang lain pulak
2) buat kerja-kerja yang saya suka
3) senyum sentiasa
4) habiskan masa dan duit telefon Keluarga lama-lama
5) jalan-jalan ngan kawan-kawan


things I Wish To Happen :
Segala rancangan saya menjadi realiti


My Top 10 Most Addicted Song :
1) I'tiraf (zikir taubat - Raihan)
2) DBSK's song
3) Maksim's piano
4) Classical Piano
5) OST drama dan cerita-cerita yang best
6) Taubat seorang hamba
7) Raihan's nasyeed
8) Lagu-lagu yang rancak tapi tak bingit
9) Lagu-lagu yang slow tapi tak mengantukkan
10) Irama-irama lagu tanpa lirik

Nota esok : Final debat + Program Ma'al Hijrah

NOta lusa : Program Study Smart First Year

NOta hujung minggu : Examm!!!!

11 comments

yellowrose | January 1, 2009 at 6:30 PM

jantung pisang is my feveret too!!!adoi list feveret food awk tuh wat akk terliuq jela..anyway rndu jantung pisang..nyum2..

Ainul Arina Madhiah | January 1, 2009 at 9:50 PM

kak asma:

hehe... akak, jomla angkut dr malaysia, nanti boleh share.. =P

cik santun.. | January 1, 2009 at 9:51 PM

owh ainul ku cayang..
ainul, ikan pari bakar.. humaaangggg aiii.. sedap gilo.. awk dh buat akk terliur ni, kne blnje ni, jom!!! ngeh3...

jejakalkindi | January 1, 2009 at 10:47 PM

hehe..kami lak dah macam boring makan ikan pari, jantung pisang etc..maklumlah duduk kampung..

kalau pergi outstation kawan nak belanja siap kata jgn belanja aku masakan kampung lagi,..nak western, italy, arab etc.

ish2..cam eksyen pulak kan..

k.suhayu | January 2, 2009 at 3:26 AM

banyak persamaan lak favourite food tu.. hee ;)

Ainul Arina Madhiah | January 2, 2009 at 7:49 AM

kak piqah:
hehehe... baru ku tahu ramai sama suka makanan macam ni ya.. kalau nk saya belanja pun, tunggu balik malaysia la akak.. sini mana ada.

bro fisol:
takdelah.. biasala tu.. bila dekat tak nampak, bila dah jauh baru nak merindu.. macam saya.. dulu makan macam tu biasa, dah duduk jordan baru teringin balik nka makan selalu.. hhuhu

kak ayu:
ye ke? hehee~ sama la kita yerk..

saifuddin | January 2, 2009 at 8:23 AM

tempe...jawa...LOL

Anonymous | January 2, 2009 at 9:04 AM

salam,kak.dekat-dekat dgn laut mati ada kebun pisang.aku pernah makan sushi kat amman, dan aku rasa itulah benda yang paling membazir dalam hidup aku.15 jd untuk makan 15 ketul kecil daging ikan mentah.

Ainul Arina Madhiah | January 2, 2009 at 9:20 AM

senior saifuddin:

orang bukan jawa pun makan tempe da.. tu makanan berkhasiat..

anon:

ws.. oh kat laut mati ada kebun pisang ek? baru tau nih... ooo... sushi satu sedinar ke? mahal betul.. tak pernah dapat makan,so tak pernah tahu.. bajet takde la mahal sangat.. huhu.. anyway, thanks kasitau yer.. ^_^

laila-utp | January 5, 2009 at 8:53 AM

salam ainul.
asl eh addicted songs hg lbh kurg cm aku ja.
isk3..
best tu lyn.

Ainul Arina Madhiah | January 7, 2009 at 11:44 AM

laila:
ko ngan kau bukan kembar ke laila? haha~ =P

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images