Buku Nota Bayi

10:57 AM 20 Comments A+ a-

Salam

Entry ini sebenarnya ditujukan khas untuk kawan-kawan yang sangat sukakan bayi. Terutama pada blogger yang bernama Critical Thinker.. Nah, cenderamata dari Irbid! (^_^)Y

Di Irbid, kebanyakan buku nota dan buku tulis semuanya bercover bayi dan kanak-kanak. Kebarangkalian untuk mencari buku bergambar selain dari itu mungkin hanya satu per sepuluh. Pelik kan?

Kalau selalunya saya dengar para lelaki suka gambar-gambar yang agak masculine seperti bola, kereta, dan benda-benda yang bukan berciri lembut nih, di sini nampak gaya macam semuanya selamba saja beli buku bergambar bayi. Tak ada isu macho tak macho pun.. (^_^)Y

Entahlah.. Mungkin orang-orang sini suka bayi barangkali. Comel! Bak kata seseorang, bayi boleh mendatangkan mood bahagia dan semangat nak bekerja. Betul ke? Hehe...

Okay, silalah tenung gambar-gambar bayi comel ni.. Mana tau kot-kot yang sedang marah boleh cool, yang tak semangat boleh cheer up balik.
Selamat menghargai bayi..

=)







(p/s: kredit kepada pakcik kedai yang membiarkan saya mengambil gambar buku tanpa membelinya... Ish2, malu pun ada...)

20 comments

Write comments
fathiyyah
AUTHOR
November 19, 2008 at 12:06 PM delete

salam ainul..pelik tapi benar ttg org irbid ni..cumel la masyarakat kat sana..huhu

ainul,nnt ada tetamu dr cairo..kamu layan die baik2 ya..and jgn bgtau sape2 k..
sayang ainul..

yang pasal azan tu,sgt menarik la..kat cairo pon ada..tp pak cik makmal yang laungkan azan dlm bangunan biochem time tu..semua doktor2 pakat turun solat jemaah..huhu..teruja

Reply
avatar
yellowrose
AUTHOR
November 19, 2008 at 12:10 PM delete

ainul.nih mmg da xde kje wt entry psl notebook jual kt joden..hak3..

Reply
avatar
November 19, 2008 at 12:32 PM delete

fathiyyah:
ws.. ei, siapa nk datang? kasitau la hint sket.. hehe

kak asma:
memang saya tak ade kerja.. baru habis ngadap slide lab.. Ala, macam akak gak la.. writing is therapy.. Ahaks~

Reply
avatar
November 19, 2008 at 1:27 PM delete

chinul! wawawa bestnya! thanx chinul, comel betul semuanya..

Reply
avatar
November 19, 2008 at 1:42 PM delete

criticalthinker:
uish, cepatnya datang... takpe2, orang tengah baik nak kasi, amik je la... ^_^ pasni bolehlah jadi penaik semangat pergi kerja yer...

Reply
avatar
November 19, 2008 at 1:46 PM delete

waaaahh.. comel le gambar2 bayi tu. tp aku lbh suka gambar2 geometri kt buku nota. nampak matang gitu.. :P

Reply
avatar
November 19, 2008 at 2:16 PM delete

Ainul, kt sini byk yg dahsyat2 jd cover buku. baby2 pun byk tp yg sexy2 pun sama byknya. yg porno? sape kata takde =p hehe

Reply
avatar
November 19, 2008 at 7:53 PM delete

جيئكو جاوا @ Чикгу Жаве :

erm.. tak pernah lagi kot jumpa buku gambar geometri cikgu... kena import dari Malaysia nih.. ^_^

ks:
eiii, dasyatnyer... macam mana la nak berkat hafal ilmu kalau buku je udah gambar macam tu.. huhu.. nasib baik kat sini takde..hehe

Reply
avatar
November 19, 2008 at 9:40 PM delete

Comel betul cover bubu2 tu. Leh buat collection sblm pulang Malaysia.

Reply
avatar
NaiLoFaR
AUTHOR
November 19, 2008 at 10:23 PM delete

alala..chumil nya!! sejuk je rasa tengok gambar2 ni..hehe :p

p/s: nanti boleh buat souvenir bile balik m'sia.. =)

Reply
avatar
November 20, 2008 at 6:17 AM delete

salam

tu baru kat book cover. Kalau dah masuk clinical macam kak asma awak tu, jumpa baby betul mesti sangat bersemangat. hihi

Reply
avatar
November 20, 2008 at 6:34 AM delete

suweileh family:
Betul3... Nnati saya bukak perniagaan buku baby la kat malaysia.. hehe.. eh twit, suweileh family ni siapa yer? auntie sarina ke? sebabnya profile takleh buka jadi saya tak tau siapa.. ^_^ apa-apa pun terima kasih sudi jenguk..

nailofar:
comel kan? hehe.. saya pun suka. Dah banyak dah beli nih.. haha

Reply
avatar
November 20, 2008 at 6:49 AM delete

kak wanie:

ws.. rasanya memang over excited kot nanti cam kak asma gak.. haha~ baca blog dia, dia sangat semangat jumpa baby.. ish, tak sabar nih.. ada lagi dua tahun... chaiyok!!

Reply
avatar
November 20, 2008 at 6:59 AM delete

sweileh family:

eh2 cop!! ni kak ina kan? isteri ustaz mujahid, sah? ish, saya terlupa la pula tadi.. eh, tapi ye ke? hehe... ampun maaf kalau tersilap tadi... (^^,) salam kenal~ *segan sebenarnya nak tegur kak ina nih.. * ^_^

Reply
avatar
yellowrose
AUTHOR
November 20, 2008 at 8:12 AM delete

ehem2..nameku disebot2 nmpknye...=p

Reply
avatar
chmod
AUTHOR
November 20, 2008 at 6:15 PM delete

ada tak buku yang ada gambar cik ainul..nak satu..heheh :p

Reply
avatar
November 20, 2008 at 9:03 PM delete

kak asma:
amboi, mendengar seruan nampak~ hehe

chmod:
oho, takdelah chmod.. saya tak masuk list pun.. hehe

Reply
avatar
princess
AUTHOR
November 21, 2008 at 2:21 AM delete

nak beli buku2 nie!!!!

Reply
avatar
November 21, 2008 at 3:09 AM delete

huda:
sila-sila... sementara anda masih di tempat pembelian, cepat2 beli.. pastu bleh tunjuk kat orang-orang sana.. haha~

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *