Buku Nota Bayi

Salam

Entry ini sebenarnya ditujukan khas untuk kawan-kawan yang sangat sukakan bayi. Terutama pada blogger yang bernama Critical Thinker.. Nah, cenderamata dari Irbid! (^_^)Y

Di Irbid, kebanyakan buku nota dan buku tulis semuanya bercover bayi dan kanak-kanak. Kebarangkalian untuk mencari buku bergambar selain dari itu mungkin hanya satu per sepuluh. Pelik kan?

Kalau selalunya saya dengar para lelaki suka gambar-gambar yang agak masculine seperti bola, kereta, dan benda-benda yang bukan berciri lembut nih, di sini nampak gaya macam semuanya selamba saja beli buku bergambar bayi. Tak ada isu macho tak macho pun.. (^_^)Y

Entahlah.. Mungkin orang-orang sini suka bayi barangkali. Comel! Bak kata seseorang, bayi boleh mendatangkan mood bahagia dan semangat nak bekerja. Betul ke? Hehe...

Okay, silalah tenung gambar-gambar bayi comel ni.. Mana tau kot-kot yang sedang marah boleh cool, yang tak semangat boleh cheer up balik.
Selamat menghargai bayi..

=)







(p/s: kredit kepada pakcik kedai yang membiarkan saya mengambil gambar buku tanpa membelinya... Ish2, malu pun ada...)

20 comments

fathiyyah | November 19, 2008 at 12:06 PM

salam ainul..pelik tapi benar ttg org irbid ni..cumel la masyarakat kat sana..huhu

ainul,nnt ada tetamu dr cairo..kamu layan die baik2 ya..and jgn bgtau sape2 k..
sayang ainul..

yang pasal azan tu,sgt menarik la..kat cairo pon ada..tp pak cik makmal yang laungkan azan dlm bangunan biochem time tu..semua doktor2 pakat turun solat jemaah..huhu..teruja

yellowrose | November 19, 2008 at 12:10 PM

ainul.nih mmg da xde kje wt entry psl notebook jual kt joden..hak3..

Ainul Arina Madhiah | November 19, 2008 at 12:32 PM

fathiyyah:
ws.. ei, siapa nk datang? kasitau la hint sket.. hehe

kak asma:
memang saya tak ade kerja.. baru habis ngadap slide lab.. Ala, macam akak gak la.. writing is therapy.. Ahaks~

CritiCalThinKer | November 19, 2008 at 1:27 PM

chinul! wawawa bestnya! thanx chinul, comel betul semuanya..

Ainul Arina Madhiah | November 19, 2008 at 1:42 PM

criticalthinker:
uish, cepatnya datang... takpe2, orang tengah baik nak kasi, amik je la... ^_^ pasni bolehlah jadi penaik semangat pergi kerja yer...

جيئكو جاوا @ Чикгу Жаве | November 19, 2008 at 1:46 PM

waaaahh.. comel le gambar2 bayi tu. tp aku lbh suka gambar2 geometri kt buku nota. nampak matang gitu.. :P

Sarah Mohd Shukor | November 19, 2008 at 2:16 PM

Ainul, kt sini byk yg dahsyat2 jd cover buku. baby2 pun byk tp yg sexy2 pun sama byknya. yg porno? sape kata takde =p hehe

Ainul Arina Madhiah | November 19, 2008 at 7:53 PM

جيئكو جاوا @ Чикгу Жаве :

erm.. tak pernah lagi kot jumpa buku gambar geometri cikgu... kena import dari Malaysia nih.. ^_^

ks:
eiii, dasyatnyer... macam mana la nak berkat hafal ilmu kalau buku je udah gambar macam tu.. huhu.. nasib baik kat sini takde..hehe

suweileh family | November 19, 2008 at 9:40 PM

Comel betul cover bubu2 tu. Leh buat collection sblm pulang Malaysia.

suweileh family | November 19, 2008 at 9:40 PM

opps salah...buku2

NaiLoFaR | November 19, 2008 at 10:23 PM

alala..chumil nya!! sejuk je rasa tengok gambar2 ni..hehe :p

p/s: nanti boleh buat souvenir bile balik m'sia.. =)

shazwani adnan | November 20, 2008 at 6:17 AM

salam

tu baru kat book cover. Kalau dah masuk clinical macam kak asma awak tu, jumpa baby betul mesti sangat bersemangat. hihi

Ainul Arina Madhiah | November 20, 2008 at 6:34 AM

suweileh family:
Betul3... Nnati saya bukak perniagaan buku baby la kat malaysia.. hehe.. eh twit, suweileh family ni siapa yer? auntie sarina ke? sebabnya profile takleh buka jadi saya tak tau siapa.. ^_^ apa-apa pun terima kasih sudi jenguk..

nailofar:
comel kan? hehe.. saya pun suka. Dah banyak dah beli nih.. haha

Ainul Arina Madhiah | November 20, 2008 at 6:49 AM

kak wanie:

ws.. rasanya memang over excited kot nanti cam kak asma gak.. haha~ baca blog dia, dia sangat semangat jumpa baby.. ish, tak sabar nih.. ada lagi dua tahun... chaiyok!!

Ainul Arina Madhiah | November 20, 2008 at 6:59 AM

sweileh family:

eh2 cop!! ni kak ina kan? isteri ustaz mujahid, sah? ish, saya terlupa la pula tadi.. eh, tapi ye ke? hehe... ampun maaf kalau tersilap tadi... (^^,) salam kenal~ *segan sebenarnya nak tegur kak ina nih.. * ^_^

yellowrose | November 20, 2008 at 8:12 AM

ehem2..nameku disebot2 nmpknye...=p

chmod | November 20, 2008 at 6:15 PM

ada tak buku yang ada gambar cik ainul..nak satu..heheh :p

Ainul Arina Madhiah | November 20, 2008 at 9:03 PM

kak asma:
amboi, mendengar seruan nampak~ hehe

chmod:
oho, takdelah chmod.. saya tak masuk list pun.. hehe

princess | November 21, 2008 at 2:21 AM

nak beli buku2 nie!!!!

Ainul Arina Madhiah | November 21, 2008 at 3:09 AM

huda:
sila-sila... sementara anda masih di tempat pembelian, cepat2 beli.. pastu bleh tunjuk kat orang-orang sana.. haha~

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images