100 tag from Drug Blogger

4:43 AM 17 Comments A+ a-

Uhuks~ Aiseh, banyaknya sawang dalam blog ni. Siap dapat hadiah dari sorang budak sebab lama tak meng'update' blog.. Padan muka, sebab malas update punya pasal, ada orang kasi can bubuh entry baru! 100 questionaire X_X .. Maaf pada yang tertunggu-tunggu..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Amaran awal: Tag ini sangat panjang! Jangan baca selagi tiada masa lapang yang betul-betul panjang!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

.: Dear Miss Drug, Terima Kasih.. T_T :.

( p/s: jawapan saya dalam bahasa melayu yer!)

01. What have you been doing recently?
Merebus buku microbiology untuk sarapan sabtu ini + berangan untuk jadi Alice in Wonderland sebab nak pergi melawat semua penghuni dunia Microb!

02. Do you ever turn your cell phone off?
Tidak..Sebab nanti takut kena marah bila ada kes mahu dilapor tapi polis tak angkat telefon..Grr..

03. What happened at 10.00am today?
Makan kat cafe sambil buat jejak kasih bersama budak-budak Dentist!

04. When did you last cry?
Entah.. Tapi yang pasti waktu itu keceriaan pergi melancong sekejap, tinggallah saya sorang-sorang.

05. Believe in fate/destiny?
Semestinya... Beriman pada Qada' dan Qadar itu rukun hidup saya!

06. What do you want in your life right now?
Berjaya dunia akhirat dan semua doa dimakbulkan Allah.. Aminn..

07. Do you carry an umbrella when it rains, or just put up your hood?
Kalau di Jordan, lebih baik pakai hood daripada payung kalau tak nak kena gelak... Huhu..

08. What's your favourite thing to have on your bed?
ESKIMO!!! ---> maklumat: ESKIMO adalah sejenis selimut bulu-bulu ala-ala karpet seberat 8 kilo untuk kegunaan di musim sejuk bagi mengelakkan anda beku di waktu tidur..

09. What bottom are you wearing now?
Seluar jubah

10. What's the nicest text in your inbox say?
" I believe in you " ---> Dari mama + abah : Ubat waktu tengah lemah semangat

11. Do you tend to make a relationship complicated?
Erm, komplikasi boleh membawa kepada kematian.. Jadi lebih baik jangan.. Hehe..

12. Are you wearing anything you borrowed from someone?
Sekarang tidak. semua dah pulang..

13. What was the last movie you caught?
Kurosagi - Cerita Jepun ala-ala Robin Hood.. Ha, sugoiii...^_^

14. What are you proud of?
Bila sebarang masalah selesai dengan jayanya..

15. What does the oldest text message in your inbox say?
"Selamat belajar ke Jordan.Jangan lupa diri, lupa kami. Semoga Allah sentiasa rahmati kamu.." ---> Dapat malam sebelum waktu nak berangkat ke Jordan pada 31 ogos 2007

16. What was the last song you sang out loud?
Rising Sun! Setiap kali ngantuk waktu belajar.. =P

17.Do you have any nicknames?
Banyak sangat!.. Ina untuk keluarga, Ainul untuk kawan, Arina untuk orang Arab, Chinul untuk budak gopeng, Ain untuk kawan2 Arab waktu tahun satu, Auriss Haira untuk buku, Madihah untuk orang yang tak pernah dengar nama Madhiah, dan Madhiah untuk orang yang sesuka hati dia nak panggil nama saya yang tak pernah di guna!

19. What time did you go to bed last night?
10.40 malam. Itu pun sebab Irbid black-out! Kacau daun je orang nak study... -_-

20. Are you currently happy?
Ya,saya tak suka tak happy

21. Who gives you best advice?
Keluarga saya dan kawan-kawan yang ada bakat jadi kaunselor

22. Do you eat whipped cream straight from the can?
Erm, hanya dibuat sewaktu masih fasa kanak-kanak ribena.

23. Who did you talk on phone last night?
Kak Khalilah

24. Is anything bugging you right now?
Oh ya, buku & nota Microbiology yang tengah beratur untuk dikerjakan..

25. What/who was the last thing/person to make you laugh?
Sepuluh minit yang lalu ---> KS! Sebab dia berjaya kenakan semua orang... Huahaua.. Nasib baik tak kena sama...

26.Do you wear toe socks?
Selalu jer...

27. Who was the last person you missed a call from?
Ku Amira seab waktu tu tengah mode silent

28. Have you ever had your heartbroken?
Owh selalu je kot.. ^_^ Broken biasa-biasa je.. Nanti lama-lama oklah balik

29. What annoys you most in a person?
Kerek overdose + Perasan bagus --> Perlu dijauhi sebelum saya jadi incredible hulk

30. Do you have a crush on anyone?
~Shhh...~

31. Have you ever done cocaine?
Oh, tidak! Hanya jumpa dalam buku Pharma sahaja...

32. What is the colour of your room?
Tak spesifik.. Tapi kebanyakannya merah + pink...

33. Would you kill someone you hate for a billion dollar?
Na'uzubillah... Haish, simpang malaikat empat puluh empat..

34. Do you believe in the saying of :"talk is cheap?
Ya kalau isi percakapan tu memang hampeh dan tak kena masa

35. Who was the last person to lie in your bed?
Tak ingat sebab bilik saya memang selalu jadi R&R area ni.. ^_^

36. Who was the last person to hug you?
Entah, setiap kali jumpa kawan yang lama tak jumpa mesti berpeluk... So, tak ingat la..

37. Did anyone see the last person you kissed?
Ramai kot.. Waktu kat airport.. Cium family sendiri la..

38. Do you have a life?
Owh, semestinya.. I love my life!

39. Have you ever think someone died, when they really didnt die?
Yup, terutama bila dengar khabar kematian.. Wa, jadi sangat takut!

40. What is the reason behind your profile song?
Tak ada apa-apa. Setakat saya suka jer..

41. Who was the last person you saw in your dream?
Irbidians and Malaysians ... Spesifik saya tak ingat!

42. Last time you smiled?
Sebelum tulis ayat ni. Sebab sambil sembang YM dengan kawan..

43. Have you changed this year?
Erm, wallahualam.. Berubah sikit kot. Lebih matang.. *aish.. malu*

44. What are you listening right now?
Kompilasi lagu-lagu kegemaran dalam laptop

45. Are you talking to someone when you doing this?
Ya, tengah sembang ngan Fathiyyah Mesir

46. Do you walk with your eyes open or closed?
Dua-dua tapi rasanya belum pernah berjalan waktu tido tapi kalau berpidato tu biasa lah.. opss...

47. Is there a quote you live by?
PUT YOUR TRUST IN ALLAH!

48. Do you want someone you cannot have?
Kadang-kadang.. ~ Ah, jadilah hamba yang bersyukur Ainul..!~

49. Have you ever played an instrument?
Piano ~ Obses teramat tapi reti dua tiga lagu je.. ces~

50. What was the worst idea you've had in this week?
Cari ubat yang Alice in Wonderland pakai untuk jadi kecik pastu jadi kecik and pegi lawat segala virus, bakteria dan menatang-menatang microb yang lain

51. What were you doing last night at 11.00pm?
tidur....

52. Are you happy with your love life right now?
my love? family? kawan? owh, sentiasa happy.. tapi kalau partner yang lain itu, masih tiada.. Haha

53. What song best describe your love life?
erk? Erm, lagu tentang cinta hidup saya? Entah! Ballon -DBSK * childish sungguh*

54. Does the person know that you like him/her?
Ahak~ My diary!

55. Who always make you laugh?
Kawan-kawan tercinta~

56. Do you speak other language other than English?
melayu, arab, jawa, jepun ----> coming soon: cina, korea, france, dan tengoklah nanti nka belajar apa lagi...

57. favourite website(s)?
Baik jangan suruh saya senarai.. Karang tak cukup page!

58. What's your middle name?
ARINA.. haha.. Kalau ikut fesyen nama arab : Ainul Arina Madhiah Mohd Noor MOkhtar Al-taktau(surname..!)---> Di mana middle name kalau macam ni?

59. What are you doing tomorrow?
Pergi kelas Tafaquh, pastu Study sebab sabtu exam!

60. What do you think you are like?
unpredictable?? Erm, ntah... Tanya orang lain lah..

61. Who will you choose to die with?
aish, soalan peliknya? Saya berharap saya mati dengan gelaran syahid.. T_T

62. Where have you been today?
Jamiah Ulum Wal Teknolojia, Irbid, Jordan + Bilik sendiri ngadap buku dan laptop

63. What game do you play often?
Bina perkataan dari huruf-huruf dalam telur ayam (mende ntah nama dia.) + sudoku

64. Who are you missing right now?
Keluargaku di Malaysia

65. If you have to choose between friend and loves, who will you choose?
tak tau.. tunggu masa kena, nanti saya kasi jawapan

66. What are you doing right now?
Sembang YM ngan Fathiyyah, jalan-jalan ronda blog, jawab tag, cari idea nak masak apa ---> Kesimpulannya saya tengah berehat dari baca buku!

67. Which primary school are you from?
SRI Abim Sg Ramal Dalam(Kajang)+ SK Puchong batu 14 (Puchong) + SK Permatang Tok Mahat (Penang)

68. Name 3 colours that you like?
black, pink, purple

69. What emotion you like to show?
(^_^)Y

70. What is your life to you?
Sangat penting dan perlu penuh erti!

71. If you have something troubling you, what will you do?
Cari penyelesaianlah... Tak jumpa sendiri cari kaunselor. Takde kaunselor, sila lari!

72. Who did you last chat in msn today?
Ramai sangat da~ Latest :Fathiyyah

73. Who do you admire most?
MOST?? -- Nabi Muhammad s.a.w

74. Which month are you born in?
Oktober

75. How are you feeling right now?
Happy go lucky + i wish the time stop ticking!

76. What is the time now?
4.46 petang ---> Azan maghrib dah nak berkumandang

77. what kind of person do you think the one who tagged you is?
seorang yang suka merapu ngan saya and penting dalam hidup saya.. *wah..*

78.What colour did you use to dye hair?
Tak pernah la~

79. Why are you doing this test?
sebab dah tak de keja dan saja kasi manja-manja diri.. ahaks~

80. What do you do when you're moody?
Diam~ Keluarkan aura 'stay away from this monster'

81. At which age you wish to get married?
sama umur macam mak abah dulu.. eh2, opss... Tengoklah bial sampai seru

82. Who is more important to you? Girlfriend or friends?
Sama maksud la dua2 tuh...

83. If today is the last day of your life, what will YOU DO?
Teruskan hidup untuk mencari baki-baki pahala dan tangungjawab yang perlu disetelkan

84. Who is the person you trust the most?
Mama dan Abah

85. Do you believe in seeing a rainbow after a rain?
Ya, saya suka pelangi sebab pelangi mencantikkan..

86. If you have a dream come true, what would it be?
Gerenti masuk syurga~ Wahhhhh...

87. What is your goal for this year?
Be the best in everything i do!

88. Do you believe in eternity love?
ya~

89. What feeling do you love most?
Bahagia~

90. Do you really think its Global Warming now?
In November? Owh tidak~ November musim global freezing...

91.What feeling you hate the most?
Tension dan sakit hati

92. Do you cherish every single friendship of yours?
semestinya!

93. Do you believe in God?
For sure!

94. Who cares for you most?
Mama, abah dan keluarga.. Maybe some of my friends, i guess..

95. What do you think is the most important thing in your life?
Kepercayaan~

96. What will you bring when you fight?
Cara terbaru - Diam sediam-diamnya! Pengunnaan cara lain hanya bersama adik tersayang~

97. What have you done regretted doing in your whole life?
Adala...~

98. What would you feel if no one no longer cares for you?
Lost - blur - Sedih - Salahkan diri sendiri ke?

99. What if your boyfriend/girlfriend two-timed you?
Bye-bye! Sayonara! Ma'assalamahhh!

100.HOW DO U FEEL NOW?
Wa!!! Tak masak lagi! Maghrib dah masuk! *dush*

ok, cukup setakat ni ya! Saya masih terasa siksa nak habiskan tag ni, maka takde siapa dapat tag ni dari saya.. Huhu.. Okeh, Selamat solat Maghrib. Da~

17 comments

Write comments
Fathiyyah
AUTHOR
November 6, 2008 at 7:02 AM delete

salam ainul..hihi..kite pun kena tag ngn miss arina ni..nk kena 'sekeh' budak sorg tuu..adoi2..
nice chatting with u..take care!

oh,jgn lupa cubitan manja tu..jgn kuat2 sangat..sikit2 sudah.. senang ckp,jgn buli tiqah kite sgt..hihi

Reply
avatar
November 6, 2008 at 7:47 AM delete

fathiyyah:

ws fathiyyah.. owh, samala nasib kita rupanya yer.. huhu.. nice chatting with u too.. take care too.. hehe..

yes bos! don't worry! nnti ainul smpaikan cubit mnja tu.. dia tgh hibernate jauh sgt kot, tu yg selalu tak nampak.. ^_^

Reply
avatar
November 6, 2008 at 4:02 PM delete

wah kalau sampai 100 ni.. hmm memang rajin. *terfikir macam mana dyorang ni kirim2 cubit, tapau ker?

Reply
avatar
Abu Basyir
AUTHOR
November 6, 2008 at 7:07 PM delete

Salam Sejahtera dari Ampang,
Saya dulu ada gak nak tanya soalan2tu tapi tak lah sampai seratus. - melampau sangat tu. Paling sikit pun 99.9 soalan jer. Apa pun saya ucapkan terima kasih atas info yang diberi.

Reply
avatar
November 6, 2008 at 7:49 PM delete

critical thinker:
hehe... kiriman dibuat melalui adxl..

abu basyir:
wa'alaikumsalam.. owh, ye ke? hehe

Reply
avatar
November 7, 2008 at 10:28 AM delete

masya Allah. 100 soalan tu. ks baca semua sekali! huhu. *nampak sgt tgh takde keje mlm ni*

-what are u wearing now? --> seluar jubah. erm, yg betulnya jubah seluar la kan? kalau seluar jubah, seluarnya aje la. hehehe =p

-warna yg kamu suka? black, pink, purple. erm, patut la asyik pinkish aje blog ni. n abit purplish ;) girlish betul kamu ye. hehe.

-tgh ada crush pd seseorg tak skrg ni? shhh~ ha! apakah ini. rahsia eee... =)

klu ks la kan, punya la jenuh ks nak buat tag2 yg camni. sah2 ks buat tak tau je yg ks kena tag. hahaha

Reply
avatar
November 7, 2008 at 10:28 AM delete

eh lupa, all the best in microbe =)

Reply
avatar
one
AUTHOR
November 9, 2008 at 2:42 AM delete

nk tag diri sendiri bleh kah..menarik sunggoh...

Reply
avatar
frenzy
AUTHOR
November 9, 2008 at 6:06 AM delete

dey cik Arina.
[nga nga. nm tgh ko kan? tu nm akhir aku. heh heh]

dh jwb tag xkasi tau aku.
kan aku dh dtg lmbt.

time kasih dgn sgl kerja same anda.

oh ye.
smoge cpt smbuh Ainul.
sian tgk ko.
sabar ek.
ujian.
smoge diberi ganjaran ats kesabaran.

sesape yg rs tag ni best, maka dgn lfz bismillah, sy mengetag anda. sekian. [heh heh]

Reply
avatar
November 9, 2008 at 6:57 AM delete

ks:
hehe.. memang orang yang takde keje je bleh baca tag ni.. girlish ke warna2 tu? hehe.. takpe la, janji comel.. =P my crush? ahaks~ takdelah.. orang merapu jer.. thanks..

one:
silalah buat kalo rajin.. tu si tuan empunya tag dah mengetaq awak.. kira dah dapat permission la tu..

arina:
huhu.. thanks arina.. ku bajet setakat demam, rupanya siap kena virus infection.. patutla lain macam je tak sihat kali ni.. doakan la aku sihat sebelum exam biostat pulak.. jenuh karang kalau tak sihat lagi.. payah nak fokus, keje asyik terasa macam layang-layang jer.. huhu...

Reply
avatar
PrinCeSS
AUTHOR
November 10, 2008 at 2:17 AM delete

banyaknye soalan...mesti lenguh menaip kan..hehe
p/s : kalau nama panjang camtu, middle name die MARDHIAH MOHD la..;)

Reply
avatar
November 10, 2008 at 6:38 AM delete

maya:

memang pun.. habis sepetang buat tag ni jer.. owh, itu ek middle name ainul? hehe.. biasalah, orang tak pernah pakai, mana reti.. hoho

Reply
avatar
NaiLoFaR
AUTHOR
November 10, 2008 at 8:31 AM delete

waa..rajinnye die menjawab tag nih..
kalau sy le, jenuh gak duk pk ape la yang nak dijawab.. hehe :p

Reply
avatar
November 10, 2008 at 9:16 AM delete

nailofar:
itu maknanya time tu saya tak de kerja.. Hehe

Reply
avatar
laila
AUTHOR
November 14, 2008 at 7:40 AM delete

haha..love reading those answers ;)
aku plk yg sengih sorg2. hehehh

Reply
avatar
Belle
AUTHOR
November 14, 2008 at 10:34 PM delete

49. Have you ever played an instrument?
Piano ~ Obese teramat tapi reti dua tiga lagu je.. ces~

OBESE?? KA OBSESS???

Mentang2 dh winter dh nie..hadei...

Reply
avatar
November 15, 2008 at 1:07 PM delete

laila:
hehe~ time tu kepala tengah bengong la.. itu yang jawab merapu-rapu...

belle:
ya~~~ weh, seriuosly tak brasan la... huhu.. tenkiu belle! anda sangat berkelayakan jadi editor yang sangat teliti.. hehe

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *