Birthday wishes

Assalamualaikum....

Hari ni saya bangun dengan sms yang bertalu-talu di handset. Dalam mamai membuka, terpapar banyak uapan-ucapan selamat hari lahir dari kawan-kawan di Malaysia. Terus juga saya terpa komputer di meja. Ya, ada juga ucapan dari yang lainnya. Aha, rindunya pada kalian. Terima kasih atas ucapan bermakna itu.

Hurm, tiba-tiba terfikir alangkah baiknya kalau sekarang berada di Mesir bersama Asyila. Kami berkongsi tarikh kelahiran yang sama. Dari dulu lagi berangan-angan mahu sambut birthday sesama. Tapi tak pernah lepas. Masakan tidak, sorang di JOrdan sorang lagi di Mesir. Siapa la nak tanggung duit tiket?? T_T

Apa-apa pun, terima kasih pada yang sudi memberi ucapan dan hadiah sejak semalam dan hari ini. Kalian sangat saya hargai! Special thanks to my own family yang ucap tepat-tepat pukul 12 malam Malaysia. Terawal la kalau di Jordan nih.. ^_^

Tiba-tiba teringat puisi Saudara Khairil Idham yang baru di baca tempoh hari. Menusuk betul rasanya. Tentang umur yang telah kita guna. Nantilah kalau dia beri kebenaran, saya akan postkan di sini buat tatapan kalian.

Oh ya, hari ni ada sambutan raya BKASJ (Badan Kebajikan Anak Selangor JOrdan). Bolehlah bergembira sambut birthday di sana. Hehe.. ^_^ At least, hari ini saya tak terperuk di rumah sahaja.. Da~

p/s : Ucapan poyo: Happy Birthday juga kepada Sultan Pahang! Lama tak sambut birthday sesama.. Ahaks~

20 comments

Abu Basyir | October 24, 2008 at 3:35 AM

Selamat menyambut hari ulangtahun ke 19.Ingatan Tulus Ikhlas dari Abu Luqman di Malaysia

Ainul Arina | October 24, 2008 at 3:57 AM

abu basyir:

syukran.. ^_^

Abu Basyir | October 24, 2008 at 7:08 AM

" Sanah helwa ya Ukhtie, Sanah helwa Ya Ukhtie Sanah helwa ya Ukhtie, Sanah helwa Ya Ukhtie "
Dalam perkiraan tahun Hijriah Ukhtie. dilahirkan pada hari Selasa 23 Rabiul Awal 1410H dan Umur Ukhtie.adalah 19 tahun

CritiCalThinKer | October 24, 2008 at 7:55 AM

selamat hari lahir.. i wish u better tomorrow.. always!

akak | October 24, 2008 at 9:23 AM

Happy birthday.. Semoga terus sukses dan sentiasa d dalam keredhaanNya..

Ainul Arina | October 24, 2008 at 11:02 AM

abu basyir:

syukran awi abu basyir.. trima kasih juga utk tarikh hijrah tu. selama ni komfius juga 23 atau 24 rabiulawal.. tahunnya memang langsung tak tahu.. new info nih.. syukran ya!

criticalthinker:

terima kasih CT! amin for the prayer.. ^_^

akak:

terima kasih akak atas wish dan doa tadi..^_^ moga dimakbulkan allah..

ks | October 24, 2008 at 12:00 PM

Ainul, awl pagi buta smlm ks bukak blog kamu, takde lg entry ni. ks terlambat la plak nk wish in form of a comment :|

Happy Birthday once again. membesarlah kamu menjadi org yg besar akal dan akhlak ye. semoga dipermudahkan Allah dlm segala urusan. buat akhirnya, selamat menjadi semakin tua!

p/s: semua sajak KI hari tu best kan.

Ainul Arina | October 24, 2008 at 1:07 PM

ks:

ala ks, don't worry.. yg kat shout mix tu pun dah kira antara yg terawall.. cheers sis!

aminn... semoga semua yg didoakan tu dimakbulkan allah.. erm, tapi yg last tu mcm tak best sket.. hehe

p/s: tau takpe.. sangat suka sajak KI.. tak sangka kasutku juga punya makna...^_^

ks | October 24, 2008 at 2:01 PM

hehe. sajak kedua tu plak amacam? ^_^

Ainul Arina | October 24, 2008 at 2:04 PM

owh, yang kekasih itu kah?
sangat teruja membaca!.. huhu.. i'll wrote some like that after 4 years later!! hehe.. tabik spring la KI, dia sangat terer buat sajak.. terasa cm sayu je baca mood mahu pisah..

ks, sajak tu sesuai utk ks next year.. hikhik..

ks | October 24, 2008 at 2:22 PM

will do one, insya Allah =)

for the hearts and stories that I left here...

Ainul Arina | October 24, 2008 at 2:27 PM

cool~

don't forget to let me see that, ok?
^_^

huhu, cam sebak plak ramai sgt dah nk habis study.. aish...

umaralfateh | October 25, 2008 at 12:57 AM

salam alaikum...

selamat hari lahir.

indah nama kamu.

salam ziarah dari tanah soviet.

Moga dipermudahkan Allah segala urusan kamu, dilapang rezeki bagi kamu, dilimpahkan rahmat ke atasmu, dan moga dipermudahkan jodoh ke atasmu.

Ainul Arina | October 25, 2008 at 1:13 AM

umaralfateh:

wa'alaikumsalam.. terima kasih atas ucapan.. dan amin untuk segala doa kamu.. syukran jazilan.. ^_^

mohd fisol osman | October 25, 2008 at 7:43 AM

Alahai..terlambat la pulak bro kali ini..sebelum tu dah perasan dah pun b'day ainul...

apa2 pun selamat hari lahir..semoga bertambah segalanya..ilmu, pahala, keimanan, usia..yg baik2 je ya..

Ainul Arina | October 25, 2008 at 7:52 AM

bro fisol:

^_^ tak apalah bro.. bro dh wish ni pun dah cukup ok.. terima kasih banyak-banyak ya...

Abu Basyir | October 25, 2008 at 12:36 PM

Kalau ada sahabat sahabat lain nak berkongsi makumat ini ( tarikh lahir dalam perkiraan hijriah ) bolehlah hantarkan kepada saya tarikh lahir masing masing ke email saya.Jangan takut saya Ahli Nujum Negara. Ini dia Nujum Pak Bela lalang
Kalau nak peksa tempat lahir ke,anak siapa ni - boleh tapi kat Jabatan Pendaftaran Negara atau tengok sendiri laa maklumat anda kat surat beranak Di sana pasti anda akan ketemu apa yang anda
cari hehehe

p/s Bab tu tak dapek den nak nolong

khairil idham ismail | October 25, 2008 at 5:37 PM

Selamat Hari Lahir. Semoga semuanya yang semoga diinginkan.

=)

Pijah | October 26, 2008 at 4:11 AM

happy birthday to you kak arina !
tingkatkan usaha, belajar rajin2. i mean, LEBIH rajin. hehe.

take care.
bbye

Ainul Arina | October 26, 2008 at 10:36 PM

abu luqman:

^_^... kalau sampai ke bab itu pun abu luqman boleh cari, memang sangat hebatlah.. boleh request jadi nujum negara.. hehe

senior khairil idham:
aha~ terima kasih senior sebab melawat teratak saya dan atas wish birthday tu.. amin atas segala doa... and special thanks for the precious permission.. (^^,)Y

pijah:

terima kasih ya pijah! study elok2 juga! be the best of the best! ^_^

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images