Birthday wishes

9:10 PM 20 Comments A+ a-

Assalamualaikum....

Hari ni saya bangun dengan sms yang bertalu-talu di handset. Dalam mamai membuka, terpapar banyak uapan-ucapan selamat hari lahir dari kawan-kawan di Malaysia. Terus juga saya terpa komputer di meja. Ya, ada juga ucapan dari yang lainnya. Aha, rindunya pada kalian. Terima kasih atas ucapan bermakna itu.

Hurm, tiba-tiba terfikir alangkah baiknya kalau sekarang berada di Mesir bersama Asyila. Kami berkongsi tarikh kelahiran yang sama. Dari dulu lagi berangan-angan mahu sambut birthday sesama. Tapi tak pernah lepas. Masakan tidak, sorang di JOrdan sorang lagi di Mesir. Siapa la nak tanggung duit tiket?? T_T

Apa-apa pun, terima kasih pada yang sudi memberi ucapan dan hadiah sejak semalam dan hari ini. Kalian sangat saya hargai! Special thanks to my own family yang ucap tepat-tepat pukul 12 malam Malaysia. Terawal la kalau di Jordan nih.. ^_^

Tiba-tiba teringat puisi Saudara Khairil Idham yang baru di baca tempoh hari. Menusuk betul rasanya. Tentang umur yang telah kita guna. Nantilah kalau dia beri kebenaran, saya akan postkan di sini buat tatapan kalian.

Oh ya, hari ni ada sambutan raya BKASJ (Badan Kebajikan Anak Selangor JOrdan). Bolehlah bergembira sambut birthday di sana. Hehe.. ^_^ At least, hari ini saya tak terperuk di rumah sahaja.. Da~

p/s : Ucapan poyo: Happy Birthday juga kepada Sultan Pahang! Lama tak sambut birthday sesama.. Ahaks~

20 comments

Write comments
Abu Basyir
AUTHOR
October 24, 2008 at 3:35 AM delete

Selamat menyambut hari ulangtahun ke 19.Ingatan Tulus Ikhlas dari Abu Luqman di Malaysia

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 24, 2008 at 3:57 AM delete

abu basyir:

syukran.. ^_^

Reply
avatar
Abu Basyir
AUTHOR
October 24, 2008 at 7:08 AM delete

" Sanah helwa ya Ukhtie, Sanah helwa Ya Ukhtie Sanah helwa ya Ukhtie, Sanah helwa Ya Ukhtie "
Dalam perkiraan tahun Hijriah Ukhtie. dilahirkan pada hari Selasa 23 Rabiul Awal 1410H dan Umur Ukhtie.adalah 19 tahun

Reply
avatar
October 24, 2008 at 7:55 AM delete

selamat hari lahir.. i wish u better tomorrow.. always!

Reply
avatar
akak
AUTHOR
October 24, 2008 at 9:23 AM delete

Happy birthday.. Semoga terus sukses dan sentiasa d dalam keredhaanNya..

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 24, 2008 at 11:02 AM delete

abu basyir:

syukran awi abu basyir.. trima kasih juga utk tarikh hijrah tu. selama ni komfius juga 23 atau 24 rabiulawal.. tahunnya memang langsung tak tahu.. new info nih.. syukran ya!

criticalthinker:

terima kasih CT! amin for the prayer.. ^_^

akak:

terima kasih akak atas wish dan doa tadi..^_^ moga dimakbulkan allah..

Reply
avatar
ks
AUTHOR
October 24, 2008 at 12:00 PM delete

Ainul, awl pagi buta smlm ks bukak blog kamu, takde lg entry ni. ks terlambat la plak nk wish in form of a comment :|

Happy Birthday once again. membesarlah kamu menjadi org yg besar akal dan akhlak ye. semoga dipermudahkan Allah dlm segala urusan. buat akhirnya, selamat menjadi semakin tua!

p/s: semua sajak KI hari tu best kan.

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 24, 2008 at 1:07 PM delete

ks:

ala ks, don't worry.. yg kat shout mix tu pun dah kira antara yg terawall.. cheers sis!

aminn... semoga semua yg didoakan tu dimakbulkan allah.. erm, tapi yg last tu mcm tak best sket.. hehe

p/s: tau takpe.. sangat suka sajak KI.. tak sangka kasutku juga punya makna...^_^

Reply
avatar
ks
AUTHOR
October 24, 2008 at 2:01 PM delete

hehe. sajak kedua tu plak amacam? ^_^

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 24, 2008 at 2:04 PM delete

owh, yang kekasih itu kah?
sangat teruja membaca!.. huhu.. i'll wrote some like that after 4 years later!! hehe.. tabik spring la KI, dia sangat terer buat sajak.. terasa cm sayu je baca mood mahu pisah..

ks, sajak tu sesuai utk ks next year.. hikhik..

Reply
avatar
ks
AUTHOR
October 24, 2008 at 2:22 PM delete

will do one, insya Allah =)

for the hearts and stories that I left here...

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 24, 2008 at 2:27 PM delete

cool~

don't forget to let me see that, ok?
^_^

huhu, cam sebak plak ramai sgt dah nk habis study.. aish...

Reply
avatar
umaralfateh
AUTHOR
October 25, 2008 at 12:57 AM delete

salam alaikum...

selamat hari lahir.

indah nama kamu.

salam ziarah dari tanah soviet.

Moga dipermudahkan Allah segala urusan kamu, dilapang rezeki bagi kamu, dilimpahkan rahmat ke atasmu, dan moga dipermudahkan jodoh ke atasmu.

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 25, 2008 at 1:13 AM delete

umaralfateh:

wa'alaikumsalam.. terima kasih atas ucapan.. dan amin untuk segala doa kamu.. syukran jazilan.. ^_^

Reply
avatar
mohd fisol osman
AUTHOR
October 25, 2008 at 7:43 AM delete

Alahai..terlambat la pulak bro kali ini..sebelum tu dah perasan dah pun b'day ainul...

apa2 pun selamat hari lahir..semoga bertambah segalanya..ilmu, pahala, keimanan, usia..yg baik2 je ya..

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 25, 2008 at 7:52 AM delete

bro fisol:

^_^ tak apalah bro.. bro dh wish ni pun dah cukup ok.. terima kasih banyak-banyak ya...

Reply
avatar
Abu Basyir
AUTHOR
October 25, 2008 at 12:36 PM delete

Kalau ada sahabat sahabat lain nak berkongsi makumat ini ( tarikh lahir dalam perkiraan hijriah ) bolehlah hantarkan kepada saya tarikh lahir masing masing ke email saya.Jangan takut saya Ahli Nujum Negara. Ini dia Nujum Pak Bela lalang
Kalau nak peksa tempat lahir ke,anak siapa ni - boleh tapi kat Jabatan Pendaftaran Negara atau tengok sendiri laa maklumat anda kat surat beranak Di sana pasti anda akan ketemu apa yang anda
cari hehehe

p/s Bab tu tak dapek den nak nolong

Reply
avatar
khairil idham ismail
AUTHOR
October 25, 2008 at 5:37 PM delete

Selamat Hari Lahir. Semoga semuanya yang semoga diinginkan.

=)

Reply
avatar
Pijah
AUTHOR
October 26, 2008 at 4:11 AM delete

happy birthday to you kak arina !
tingkatkan usaha, belajar rajin2. i mean, LEBIH rajin. hehe.

take care.
bbye

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
October 26, 2008 at 10:36 PM delete

abu luqman:

^_^... kalau sampai ke bab itu pun abu luqman boleh cari, memang sangat hebatlah.. boleh request jadi nujum negara.. hehe

senior khairil idham:
aha~ terima kasih senior sebab melawat teratak saya dan atas wish birthday tu.. amin atas segala doa... and special thanks for the precious permission.. (^^,)Y

pijah:

terima kasih ya pijah! study elok2 juga! be the best of the best! ^_^

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *