Bitaufiq wannajah fil imtihan nihaei..!

5:05 AM 4 Comments A+ a-



Assalamualaikum....

Apa khabar semua? Saya baru habis mengulangkaji untuk peperiksaan tadi. Alang-alang tengah penat sumbat otak, tangan mula lah nak gatal memproses internet nih. Hehe.. Takpa-takpa, kasi rileks sekejap pastu kita sambung. Lagipun, lepas ni nak buat soalan latihan pulak. Sumber utama mana lagi kalau bukan internet. Terima kasihla En.Google dan En. Yahoo sebab tolong saya kasi banyak latihan.. Bagus tau kalau reti eksploit internet ni tapi janganlah ke arah yang tak elok pulak. Teknologi dicipta untuk kebaikan..

Pertama-tamanya, saya nak wish selamat menghadapi final pada semua student Jordan University Of Science And Technology(JUST) dari tahun satu sampailah tahun 5 (tahun 6 sudah graduate bulan enam lepas. Dah selamat balik dah pun.. ). Eh, tak lupa gak pada student-student jamiah lain yang amik summer sem nih. Bersama-samalah kita berhempas pulas belajar untuk episod terakhir sesi tahun pengajian tahun ni yer. Even macam kita punya negara belajar je yang tak cuti lagi lagi, tapi takpelah. Habis exam karang, kita plak cuti..

Sebulan pun jadilah, janji ada cuti dan boleh balik Malaysia..^_^

.

Gambar exam kali ni bukan lagi buku atau pensil atau pen dan seadik-beradik dengannya. Kita guna gambar komputer plak. Baru terasa macam exam betul. Sebabnya JUST bersistemkan peperiksaan online. So, kertas dan pen bolehlah tolak tepi kot. Hehe.. Summer sem ni ada tiga subjek kena ambil. Jadual examnya:

11 Ogos 2008 - Subjek: Wellness And Fitness
12 Ogos 2008 - Subjek: Biochemistry
13 Ogos 2008 - Subjek: Visual Basic

Opss, berderet 3 hari.. Sabar je lah.. Moga-moga Allah permudahkan saya dan kawan-kawan sewaktu peperiksaan kelak. Doakan kami ya semua!! Kecut perut betul nak lalu exam kali ni. Tapi ada satu benda yang buat saya tak sabar nak habis cepat.. Apa dia? Ha, saya paling tak sabar nak tunggu tarikh 17 Ogos 2008.. Sebab nak balik Malaysia!!! Hehehe...

Maka, peperiksaan kali ni kena buat dengan penuh semangat dan bersungguh-sungguh. Macam terbayang-bayang pula keluarga kat Malaysia tu tengah menunggu. Tinggal 7 hari je lagi nih.. Oklah, masa dah tamat.. Masa untuk sambung muzakarah madah balik..! Fighting!!!

Eh-eh,lupa.. Sebelum tu, nak minta maaf pada semua kalau saya ada buat salah apa-apa dari dulu sampailah sekarang. Zero-zero ek semua!! ^_^ Allahu yubarik 'alaikum! Doakan kejayaan semua student Jordan di sini ya!

Teringat ayat seorang kawan semalam :

"Kita diberi tanggungjawab untuk dilaksanakan sehingga selesai.Itu amanah.Susah atau senang bukan persoalan sebab pemilihan Allah bukan sekadar mainan... "

4 comments

Write comments
c's radin
AUTHOR
August 12, 2008 at 8:37 AM delete

Salam..

hehe.. die dh xyah riso nk beli pen ke hape.. tp cm susah la nk gn online, cm xreti je, x leh nk tls note2 kat sblh choices die.. aihha.. nmpk sgt x bse sistem moden.. hihi

17 tuh smpi msia ble ek??

gud luck yer...tk cre!!

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
August 12, 2008 at 8:46 PM delete

radin:

ws.. pandaila tu.. pen orang beli gak la tapi time exam tak yahler... klu nk tulis note pape ke kena tulis secara angin ler jawabnya.. kecuali mlibatkan banyak pengiraan, dia kasila conteng kat kertas...
ntah la weh.. tak tau lagi sampai bila? dlm 18 tu kot..? weh, aku balik-balik ni terus gi sabak dulu tau.. pe lagi? hehe..

Reply
avatar
c's radin
AUTHOR
August 12, 2008 at 11:48 PM delete

aiseeman.. wrong timing laaaaaa... 17-22 nih ada projek sket.. xblh nk kata apa dah.. aiseh2.. later kte bncg agi psl nih.. ha.. bca visual basic tuuhh.. asik on aje.. x distracted ke?? huhu

Reply
avatar
Ainul Arina
AUTHOR
August 13, 2008 at 2:56 PM delete

radin:
ala.... T_T hurm, kalau cenggitu tengokla karang aku sampai sabak bila lagi.. kang aku kasitau yer... weih, org bukak ym sebab kot2 ada pengumuman ler.. slalu time exam ni la yang banyak sgt pengumuman nih.. tempat exam la, apa la itu la ini la.. hehe.. insyallah, slalu org tak ganggu, maka saya tak terganggu.. hehe... leganya sudah habis exam... ^_^

Reply
avatar
Powered by Blogger.

Text Widget

There was an error in this gadget

Contact Form

Name

Email *

Message *