Catatan KARISMA

Assalamualaikum....

Busy betul minggu nih. Sejak 1-3 Mei aritu, ada KARISMA tengah berlangsung. KARISMA stands for Karnival Sukan, Akademik dan Budaya. Penyertaan pulak adalah terbuka untuk seluruh pelajar Malaysia Sejordan. Irbid dipilih jadi tuan rumah tahun ni. Memang sangat besar lah acara ni.

Yang membizikan lagi keadaan saya bila saya jadi peserta dan ajk bawahan untuk Biro Teknikal n Persiapan serentak. Tambah-tambah banyak perkara yang tak dijangka berlaku. Memang kelam-kabut jadinya. Tapi alhamdulillah semua dah setel. Yang baik datag dari Allah dan yang teruk itu juga datang dari Alah tapi disandarkan keatas kami. Minta maaf pada segala kesulitan yang berlaku...

Nak cerita apa yer yang best? Hurm, saya jadi peserta bola jaring. Mula-mula tu takut jugaklah sebab dah la tak pernah wakil skolah. Siapalah saya kan.. Tapi agaknya sebab sistem bola jaring kat jordan ni pakai tiang bola basketball, maka senangla saya nak mengeshoot. Saya dapat position GA. Terasa agak sedikit terbeban sebab last year Irbid jadi johan bola jaring. Tahun ni mestilah nak pertahankan kan? Alhamdulillah, walaupun gagal mempertahankan juara, kami tetap muncul sebagai naib juara. Ok la tu. Apatah lagi berdepan dengan kakak2 Mu'tah yang memang dah sedia maklum terer dan menakutkan, nasib baik saya tak emo dalam gelanggang. Jadi la tu. At least kita dah cuba sedaya upaya kan? Kalah tipis je pun. Beza satu mata jer. Takper2, next year kita pulun lagi yer... ^_^

Ada jugak buat pertandingan VIP lawan student. Dan tetiba plak saya terpilih wakil irbid untuk masuk perlawanan tu. Diaorang amik junior2 yang biasa2 je la. Ya Allah, punya la takut. Bukan apa.. Nak main ngan VIP bukan bleh main macam kita main ngan student lain. Kena lebihkan kelembutan dan ketoleransian. Tambah-tambah partner lawan yang saya dapat ialah Datin Duta. Erk.. Harap2 la tak terbantai apa2. Hehe.. Time main tu, sangatlah lawak. Apa taknyer, ada kakak arab tu main gak. Dia tak reti sangat kot peraturan. Dibuatnya macam bola keranjang. Bola dibawa lari. Habis satu stadium riuh gelak. Peraturan lain jangan cakap la. Hancur... Tapi, last-last student still menang. Apapun, saya ada dapat 'cenderahati' istimewa dari VIP nih.. Apa dia? Luka kat tangan.. Officer mana tak bukak bracelet ek?? nasib baik tak effect perlawanan betul. Adoila...

Nak dijadikan cerita, exam lab anat saya tetiba dijadualkan lebih awal dari yang sepatutnya. 4 mei. Memang tak senang duduk dibuatnya. Yela, kita dah budget yang kita ada masa sehari dua untuk study. Alih-alih, lain plak jadinya. So, sebagai pelajar yang bertangungjawab, kita terpaksa ambil inisiatif sendiri. Nak patah balik tak boleh. Kita dah dapat tanggungjawab, mana boleh lari kan? So, dengan kertas fotostat segala rajah manusia saya angkut ke stadium. Habis-habis bola jaring, terus selak kertas. Tengah-tengah rushing hantar peserta pun kita sempat bukak handset untuk tengok balik gambar-gambar model anatomy lab yang sempat di ambil. Berjuta-juta terima kasih kepada senior yang banyak membantu dan jadi lecturer bidan terjun. Hehehe.

Special thanks to Kak Sarah Dardiri ( sifu online.. Kita belajar pakai handset je kan.. hehe..) , Kak Wan Hanis ( paling tak leh lupa, time kita buat study group tepi court, tetiba ada bola tampar mendarat atas kepala saya.. Adoi.. haha.. padan muka, sapa suruh study tepi court, thanks akak!) , Che Zu dan kakak2 lain yang rajin membantu. Pada yang turut mendoakan, terima kasih banyak-banyak. Saya tau je ramai yang terkejut orang ada exam betul-betul lepas KARISMA. nak buat cam mana. Lain yang dirancang, lain yang jadi. Tapi alhamdulillah.. Semuanya ok.

Kali ni, saya dapat kenal dengan kakak-kakak Mu'tah yang baru. Kak Amienah, Kak Aisyah ngan Kamila. Diaorang ni jadi kaum muhajirin(pinjam ayat ustaz mohamad) yang tidur di umah saya. Diaorang memang sangat best! Lawak dan slamber orangnya. Memang tak kering gusi duduk dengan diaorang. Huhu. Tak sia-sia saya jemput diaorang kat Simsima pukul 2 pagi. Rasa sunyi plak diaorang dah balik. Bila-bila kita jumpa lagi ya akak!

Hurm, berita hangat Irbid pastinya tentang perkahwinan. Time kali kedua pelajar Irbid kahwin. Kali ni jatuh pada pasangan Kak Nida-Senior Amir Hamzah. Keduanya student medik tahun dua. Lalalala... Tahniah akak! Semoga kekal ke akhir hayat. Hurm, third year sudah, second year sudah. Senpai 4th, 5th, and 6th year bila? Hehehe.. Adik-adik junior 1st year plak ada sesiapa nak buat rekod ke? Di mesir batch 1989 dah ada kawin, Jordan ada ke yang dah ready? Hehehe.. gurau jer.. Apapun, think before you married.. Besar tanggungjawab tuh.. Kalau semua ready, silakan.. Kami di Irbid sentiasa menanti berita baru.. ^_^

Rasanya setakat ini dululah... Tak tau nak cerita apa lagi.. Bila-bila kita sambung lain. Bulan ni buzy sikit. Yela, final nak dekat.. Nak tak nak, kita kena study dulu habis-habisan kan? oklah, doakan saya disini ya..Jumpa lagi

4 comments

kahfi8 | May 27, 2008 at 11:54 PM

ingatkan KARISMA yang kelab rakan siswa islah malaysia..

Ainul Arina | May 31, 2008 at 4:45 AM

kahfi:
ada ek kelab tu? hehehe.. taklah.. KARISMA ni program jer..

mawaddah | July 11, 2008 at 6:45 AM

nak kawen!!!ouchhhhh~~~~

Ainul Arina | July 12, 2008 at 9:45 PM

kak syafiqah:
amboi.. semangatnya dia... hehe.. sila la kawen.. kang boleh kami mkan nasi minyak kat sini.. hehehe

Powered by Blogger.
There was an error in this gadget

Text Widget

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Flickr Images